Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 32 946
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, каква е ролята на акушерките освен раждането? Гледам, че при избор на екип може да си платиш за доктор и за акушерка, но не ми се иска да плащам и двете.

# 391
Аз почнах магнерот миналата седмица, преди вчера толкова остри не съм имала, затова се притесних толкова.
Гледам да почивам, ама на работа цял ден на стола си е неудобно честно казано.

И при мен се получава по-остра болка при продължително седене пред компютъра или дълга разходка. Пробвай да променяш позите през деня и да си правиш кратки почивки. Simple Smile

# 392
Момичета, каква е ролята на акушерките освен раждането? Гледам, че при избор на екип може да си платиш за доктор и за акушерка, но не ми се иска да плащам и двете.
Всякаква 😹 назначенията ,системи,инжекции ,смяна на превръзки ,почистване на оперативни рани,дори и конци ние сваляме,помощ за закърмяне и кърмене,подготовка на жената за раждането ,грижи след раждането всякакви,развижване ,захранване.Акушерката наблюдава не само самото раждане ,ами и след него жената,тя поема бебето и първите грижи за него ,след като лекар го прегледа и аспирира дихателните пътища ❤️Първата му баня ,тегленето на бебчето ,измерването му,срязване и на пъпната връв,обработва се пъпчето от акушерката,обличаме го и тн.Но това си е работата,предполагам един вид тази акушерка ще поеме повечето грижа .Ак е повече време до жената и до бебето ,от лекаря.Взаимно се допълват като екип.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 12:15 от Mims1900

# 393
Карина, благодаря! Изглеждат доста удобен вариант.
Ще говоря с АГ и се замислям наистина за болничен, защото вече започва леко да се засилва. Ако довечера е като снощи.. някоя от вас знае ли, при отсъствието на следящ АГ (в болничен е) дали личния може да Ами издаде болничен по тази причина?

# 394
Карина, благодаря! Изглеждат доста удобен вариант.
Ще говоря с АГ и се замислям наистина за болничен, защото вече започва леко да се засилва. Ако довечера е като снощи.. някоя от вас знае ли, при отсъствието на следящ АГ (в болничен е) дали личния може да Ами издаде болничен по тази причина?
[/quote
Би трябвало да може ,питай личния.

# 395
И аз така съм чувала особено при нормалното раждане,че акушерката има най-важна роля

# 396
Да, за нормалното съм го чувала, а при секцио?

И аз така съм чувала особено при нормалното раждане,че акушерката има най-важна роля

# 397
Да, за нормалното съм го чувала, а при секцио?

Секциото си е операция ,която се извършва от лекаря,ак.му асистира през цялото време ,поставя ви и катетъра,чака да поеме вашето бебче,и е там до вас, ак. ви подготвя изцяло за операцията ,и се грижи след това за жените ,тя ви обезболява след това,тя ви раздвижва,нейна задача е и да ви захрани ,след като отделите газове.И при секцио също тя поема бебчо.Цялата грижа е на нея Също се грижи за оперативната рана ,защото е много важно да се следи ,също и за кървене ,нивото на матката, инволуцията на органите ,гърдите (кърменето),тя ви прави всеки ден тоалет и се грижи и за хигиената, тя е тази ,която дава съвети и помага ,сменя се превръзката на раната ,почиства се дезинфекцира се раната,следи се диурезата в катетъра също от нея ,и доста неща са ,може би пропускам нещо така като ги пиша нещата ,но те ще бъдат тези ,които са до нас преди ,по време и след раждането,и до нашите бебоци ,те ще ги гледат,затова и аз много разчитам на екипа цялостно-лекар-акушерка. ❤️Важно е кой е до теб и детето ти,в най-щастливия ти момент ,и никак не лесен ,затова аз ще избера екип,но това си е личен избор ❤️Аз дори и са санитарките разчитам ,защото и те много помагат,например си на системи и искаш нещо да ти се подаде ,да ти се помогне с нещо.Та вие си решете .

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 13:53 от Mims1900

# 398
Здравейте,

Днес говорих с феталния морфолог по темата за стволовите клетки. Той ме посъветва твърдо да замразя. Каза, че има доказани медицински успехи и вбъдеще тази сфера ще се развива още. Не се съмнявам в мотивите му и в съвета му, тъй като той е направил проучването за себе си и бъдещето му дете. Не ме съветваше с търговска цел. Надявам си тази информация да е полезна за тези от вас, които не са сигурни или се колебаят.

# 399
Аз се сетих за момичето ,което сподели,че има пробождания долу ,които и аз имах/м още понякога ,че при мен бяха,освен заради матката растежа ,най -вече песъчинки образувах (имах и камъни).Увеличих от тогава много приема на вода около 3-4 литра изпивам на ден.Тези песъчинки логично могат да надраскат долу уретери и тн. и също да причинят неприятен бодеж.Пробвай да изпиваш още повече водичка .❤️🤗Ние бременните сме много предразположени към такива проблеми иначе.

# 400
Подкрепям коментара на Мимс.
На мен ми е трудно да пия повече вода.Наистина трябва да пием повече,особенно сега като сме бременни.Специално аз рядко ги правя 2 литра.Компенсирам от едно кафе,две чайчета и чаша сок вечер.Вода пия основно заради лекарствата по 2,3 чаши.Но пак е малко.Трябва да се постарая повече.

# 401
Аз пък съм жадна и организма си го иска. Обаче това ходене до тоалетната ме побърква.

# 402
Подкрепям коментара на Мимс.
На мен ми е трудно да пия повече вода.Наистина трябва да пием повече,особенно сега като сме бременни.Специално аз рядко ги правя 2 литра.Компенсирам от едно кафе,две чайчета и чаша сок вечер.Вода пия основно заради лекарствата по 2,3 чаши.Но пак е малко.Трябва да се постарая повече.

Поправете ме ако греша, но кафетата и чая доколкото знам имат обратен ефект и още повече дехидратират.
На мен са ми казвали, ако пия едно кафе на ден да добавя още поне една чаша вода към препоръчителните 1.5/2л дневно

# 403
Скариди разрешено ли е по време на бременност  ?

# 404
Скариди май не са разрешени.Мисля,че го четох някъде в Интернет

Общи условия

Активация на акаунт