Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 32 741
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Precious girl, само с коремен ли ти я мери или и с вагинален?
На мен АГ ми казала за първата фетална да ми я измери, но аз явно съм си мислила, че се включва и изобщо не казах на ФМ. Казах й, че не ме е мерила с вагинален и тя каза: ясно.

# 616
Само с коремен. След 12/13 седмица - първата ФМ, че не помня вече в коя ходих, само с коремен ехограф ме гледат.

# 617
Аз знам, че с коремен не е точно и задължително трябва с вагинален.
И сега съм със скъсена шийка от предния преглед и явно до края ще ме гледат и с вагинален, който така да не харесвам.
Може би при теб нещата с коремния са ок и за това не се налага с вагинален. Нямам идея как е, но пък последните пъти първо ме гледа а вагинален и после с коремен.

# 618
На мен пък до сега не са ми мерили, поне не са ми казвали. Днес това щях да питам лекаря, но забравих... Моето момче вече е 609гр и върви 3 дни напред. В сряда съм на фетална морфология да видим дали ще успеем най-накрая да видим личицето му. И разбира се да видим плацентата... Много ме е страх заради нея

# 619
И аз в темата така четох, че било по-точно. Но за момента все ми казва, че е в норма. Може би ако има скъсяване се мери и с вагинален, за да се види точно. Не съм запозната. Иначе на мен толкова ми беше писнало от вагиналния ехограф, такова облекчение изпитах като започна да ме преглежда с коремния. Аз от самото начало ходя на всеки две седмици, имах и някакво зацапване и тогава беше по-често, даже казвах на мъжа ми, че в последните месеци се събличам по-често пред АГ, отколкото пред него с тези постоянни прегледи.

# 620
Хахаха вярно си е.
На мен предната седмица ми я измериха 39 мм, онзи ден 29 мм, та явно много бързо могат да се променят нещата и май, май ще си ми я мерят до край.
Приятелка и тя със скъсена шийка е ходила на 2 седмици на преглед. Направо ще се разоря 😃
Хубавото е, че шийката е еластична и може да си вдигне милиметрите.

# 621
Ох, така е за прегледите, но аз имам два неуспеха преди тази бременност и то сериозни неща, едното е извънматочна бременност, другото е кухо яйце и просто в началото бях на тръни да не се повторят тези гадости и двете седмици ми се струваха много. Та сега на ФМ попитах и П-р Марков ми каза, че е абсолютно безмислено да ходя на две седмици и ще разредя малко, надявам се всичко да е наред.
Иначе Мимс нали скоро писа за шийката, че и нейната е била скъсена, но с подходящото лечение и почивка си е станала в норма. Стискам палци и при теб да се наредят нещата. ❤

# 622
При мен на ФМ винаги мерят шийката само с коремен и би трябвало да си е част от самия преглед, но на редовните прегледи АГ я мери с вагинален ехограф. Сигурно затова и винаги има разминавания. Първият път я мери около 17 г.с и тогава аз го попитах, защото ми бяха казали че от този момент нататък трябва да се проследява.

Стискам палци на всички по-бързо да се разминавате с неприятните вируси и оплаквания! Много е тегава тази зима и постоянното пазене от болести, но скоро ще я избутаме и нея! 😊

# 623
Ох, така е за прегледите, но аз имам два неуспеха преди тази бременност и то сериозни неща, едното е извънматочна бременност, другото е кухо яйце и просто в началото бях на тръни да не се повторят тези гадости и двете седмици ми се струваха много. Та сега на ФМ попитах и П-р Марков ми каза, че е абсолютно безмислено да ходя на две седмици и ще разредя малко, надявам се всичко да е наред.
Иначе Мимс нали скоро писа за шийката, че и нейната е била скъсена, но с подходящото лечение и почивка си е станала в норма. Стискам палци и при теб да се наредят нещата. ❤

За нормална бременност е много на 2 седмици да се ходи. Мен сега ме викна след 8 дни и се надявам да не е толкова често занапред, но едва ли ще ме разреди на месец.

# 624
Аз ходя на 3 седмици.
На мен ми е дълъг периода, но при положение, че Слава Богу, всичко е наред, наистина не виждам какво бихме си говорили с АГ през седмица 😊

# 625
На мен на две седмици ми е супер, но след като ми казаха, че няма нужда ще започна на три да ходя. 😉

# 626
И аз съм на около 3 седмици, сега имам по-дълъг период на 28.12 бях последно и следващия ми е на 31.01, но заради феталната на 11.01 АГ каза, че няма нужда по-рано.

# 627
На мен на две седмици ми е супер, но след като ми казаха, че няма нужда ще започна на три да ходя. 😉

Казват,че на 1 месец е ок ,но в началото и аз ходих на две-три седмици ,поради тревоги ,и според мен всеки ,както си го чувства. Иска ти се някак по-често да го виждаш малкото човече, и сърцето ти трепне в очакване и вълнение❤️.😄

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 21:00 от Mims1900

# 628
Моята шийка за пръв път я измери АГ с вагинален ехограф по време на ФМ в 23г.с. Преди това ми я гледа само с коремен и единствено казваше "добре е шийката". Та, чак след като ми я измери с вагиналния и ми каза конкретна цифра, разбрах какво значи това "добре е", преди това все ме човъркаше отвътре, но си забравях да питам. Smiley

# 629
Моята шийка за пръв път я измери АГ с вагинален ехограф по време на ФМ в 23г.с. Преди това ми я гледа само с коремен и единствено казваше "добре е шийката". Та, чак след като ми я измери с вагиналния и ми каза конкретна цифра, разбрах какво значи това "добре е", преди това все ме човъркаше отвътре, но си забравях да питам. Smiley
Абсолютно същото,на фетална с вагинален,иначе на другите прегледи не е ставало дума и аз не съм питала де.🫥

Общи условия

Активация на акаунт