Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 32 733
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Моята шийка за пръв път я измери АГ с вагинален ехограф по време на ФМ в 23г.с. Преди това ми я гледа само с коремен и единствено казваше "добре е шийката". Та, чак след като ми я измери с вагиналния и ми каза конкретна цифра, разбрах какво значи това "добре е", преди това все ме човъркаше отвътре, но си забравях да питам. Smiley
Абсолютно същото,на фетална с вагинален,иначе на другите прегледи не е ставало дума и аз не съм питала де.🫥

Мен шийката винаги с вагинален ми я гледат+преглед на самата шийка със спекулум.На частно съм,но аз сама си го питам и си казвам винаги.Но не съм в Бг и има различия в изследвания ,прегледи и тн.Просто си питайте и така.🤗

# 631
Моят преглед винаги започва с мерене на шийката с вагинален и после ме гледа с коремен. Досега винаги е около 35мм и не ми е казвала да има проблем, а като чета за ваши по над 40мм и почвам да се чудя дали е ок моята.

# 632
Моята е 37мм

# 633
На мен пък на последната ФМ ми я измери само с коремен. Каза, че ще ми се размине гледането с вагинален защото много ясно се вижда дължина от 45мм. Към края на Ноември АГ ми я мери малко над 3см. с вагинален.

# 634
Мале,момичета като ви слушам как прегледите на 2 сед ви се струват рядко,аз не знам какво да кажа ,като последния ми преглед беше на 19.12 ,а следващия е на 29.02 😂.Мисля,че това ще е последния ми преглед с ехограф.После като едно време ще ми мерят само корема 😁

# 635
На мен ми мерят корема на всеки преглед.Аз също с тая шийка ми е притеснено,гледам да спазвам препоръките за максимална почивка,но не винаги успявам.Моята беше последно 3.1мм.Но и на мен не ми я мерят винаги,само когато ме гледат на ехограф.Ахтова е през 2 месеца Grinning Сега по ЗК чак Март месец

# 636
Поздрави от Ярджиловци Heart Много ми се ходи на Сурва, поне нашата група да видя и още го обмислям.

Благодаря ви.Живнах малко,пия и вода и чайове.Даже хапнах една  препечена филиика.Ще мине,утре ще съм песен.Пазете се момичета.То и аз уж се пазя,слагам маска навсякъде,и ръцете дезинфекцирам и мия постоянно.Но пак не е сигурно,че няма да се разболея.Тия болести ги има навсякъде за съжаление.Даже ограничих максимално излизанията,не ходя по кафета,заведения и други.Тук ще има кукери другата седмица(аз съм от Перник) ама ще ги пропусна.Не искам да се бутам в хората при тия грипове.

# 637
Поздрави от Ярджиловци Heart Много ми се ходи на Сурва, поне нашата група да видя и още го обмислям.

Благодаря ви.Живнах малко,пия и вода и чайове.Даже хапнах една  препечена филиика.Ще мине,утре ще съм песен.Пазете се момичета.То и аз уж се пазя,слагам маска навсякъде,и ръцете дезинфекцирам и мия постоянно.Но пак не е сигурно,че няма да се разболея.Тия болести ги има навсякъде за съжаление.Даже ограничих максимално излизанията,не ходя по кафета,заведения и други.Тук ще има кукери другата седмица(аз съм от Перник) ама ще ги пропусна.Не искам да се бутам в хората при тия грипове.

LucyFord,благодаря за поздравите Heart
Моя съвет е да си останеш вкъщи,наистина навън върлува "коктейл" от вируси и грипове както го казаха по новините.Ако не бях бременна нямаше да го мисля въобще къде ходя и какво правя.Всяка година аз и мм боледуваме зимните месеци.Но сега е различно,отговаряме за още едно сърчице и трябва и за него да мислим Heart

# 638
Аз също смятам да не излизам много по такива събития. Важно е да се пазим от вируси, защото всичко влияе на бебето.
То и от магазина може са хванем нещо ама да се ходи е неизбежно.

# 639
  • София
Ами не и ми беше малко тъжно, че няма към количката. Тепърва ще търся нещо универсално, което да пасне.
И аз не открих на cybex чанти освен едни мега скъпи.

И аз ще търся. Може ли да споделиш, ако/като намериш Heart аз също ще пиша.

Ето тази чанта не е никак лоша и май ще стане за всяка количка: https://www.oysho.com/bg/maxi-maternity-bag-l14081380?colorId=107&categoryId=0

# 640
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, имам време само да чета. Пожелавам на всички болни да се оправят бързо.

По темата с раниците/чантите за количка - понеже и ние сме с Балиос С, купихме раница за да може да я ползваме, както аз така и мъжа ми. Вече не ползваме количката, но раницата продължавам, доста е обемна и побира много багаж.

https://rayatoys.com/chanta-za-kolichka-lassig-tender-backpack-anthracite

Слагам и снимка как седи на коричката.

# 641
Момичета,да си похваля Blush Както допреди няколко дни не усещах никакви движения  на бебето,от вчера постоянно едно бълбукане и
 бутане в корема Grinning Малчо вече го усещам, от вчера съм и аз официално в 6-ти месец Blush
Вашите мъничета усещате ли ги постоянно?Аз усещам движенията като съм легнала

# 642
Супер, Дени!

И аз от последната седмица усещам повече тези бълбукания и да предимно като лежа или седя в покой. Хващам се, че като усетя нещо и се усмихвам като лудите Grinning

Аз утре влизам в 6 месец. Не знам какво ми става последно време, но ми се хапват неща от детсвото, неща от баба ми и детската градина. След последната торта с крем нишесте ягода, вчера се наложи да си меся курабийки. Та черпя за закуска всички с цяла тава курабийки.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 10:37 от JustLinn

# 643
Усещам го многооо добре още от 18г.с,вече съм 23+4 и това бебе не спи 😂 Вече не е е бълбукане,а са си ритничета 🥰

# 644
Честито, Дени 😊
И аз вече съм в 6 месец, бебчето го усещам вече не само като лежа, но и седнала. Даже последните дни усетих и няколко ритничета с ръка 😀❤️

Общи условия

Активация на акаунт