Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 32 742
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Колко ви излезе количката и кои части взехте от нея. И аз чета, че най-предпочитаната е Сайбекс, но ми казаха, че само шасито било 1000 лв и даже не съм влизала да гледам и да смятам 😃

# 556
Мен ме интересува количка, която да е лека, но по възможност с по-големи гуми за повече удобство за бебето и да не под 1000 лева - някой има ли наблюдения за такива колички?

# 557
Колко ви излезе количката и кои части взехте от нея. И аз чета, че най-предпочитаната е Сайбекс, но ми казаха, че само шасито било 1000 лв и даже не съм влизала да гледам и да смятам 😃

Ами балиоса новият модел е  шаси + седалка за след 6м. за 999лв., сега с намалението 20% е 799 + кош за новородено, който е 499 с намалението 17% -  415. Реално двете ни стъпиха на 1214. В рая тойс мисля, че имаха тъмно син, светло сив и черен цвят с намаление, а във вис виталис е бежав с 20% и коша и количката.

Допълнително мислиме за кошница cybex aton s2 i size тя е 399лв и отделно адаптори за 99лв. Във вис виталис имаха 20% и на нея само за тъмно и светло син така, че излиза 319.

Иначе старият балиос все още го има в айко за  1200лв - шаси + седалка, кош за новородено + кошница кола (aton b2) + адаптори.

В айко повечето неща на cybex бяха с по 10лв. по-ниска цена от другите магазини.

# 558
Ами добре е цената, според мен. Ще трябва да ги видя и на живо. Аз съм по-висока и искам да си взема удобна и стабилна количка. Благодаря ти.

# 559
  • София
И аз на тази количка съм се спряла и сега гледам за аксесоари към нея и не намирам чанта. Вие дали си намерихте чанта за нея? За Cybex Balios S Lux става дума.

# 560
Ами не и ми беше малко тъжно, че няма към количката. Тепърва ще търся нещо универсално, което да пасне.
И аз не открих на cybex чанти освен едни мега скъпи.

# 561
  • София
Ами не и ми беше малко тъжно, че няма към количката. Тепърва ще търся нещо универсално, което да пасне.
И аз не открих на cybex чанти освен едни мега скъпи.

И аз ще търся. Може ли да споделиш, ако/като намериш Heart аз също ще пиша.

# 562
И аз се бях спряла на Balios S Lux, като гледахме и по-стария модел (само Balios S) много намален в един магазин, но на мъжа ми му се стори доста тесен коша, в сравнение с други колички. После видяхме офертата за ABC Design и я взехме нея. Общо с трите коша ни излезе 450€. Дано ми е удобна, защото е по-голяма от Балиоса, а аз съм дребна.

# 563
Много е неприятно без чанта. Аз бих искала да са ми в комплект. То е ясно, че ще се намери алтернатива, но все пак…

# 564
  • Пловдив
С баткото бях с Балиос, сега пак ще я ползваме. Чанта не съм взимала, имах си една раница от амазон я бях купувала, закачих я с куки  на дръжката ако искам или в багажника на количката (достатъчно голям е, предимно там я слагах освен ако не мина и да пазарувам нещо и да ми трябва багажник). С раница ми беше много удобно.
Иначе кош за новородено си е тесничък, синът ми може би до около 5 месец се събираше, не беше от най-дребните бебета той. Летният кош обаче има много хубаво легнало положение, затова не беше драма след това да минем на него.

# 565
Аз сега се прибрах от фетална - най-важното е, че бебчо е добре, всичко му работи правилно и АГ нямаше никакви забележки.
При мен също всичко е наред, хареса и плацентата, шийката ми е 4,5см. и всичко изглежда наред Blush
Малчо си беше сложил ръчичките върху лицето, по едно време и крачето си качи, но лекарката беше много упорита и го разръчка (което беше малко болезнено за мен, но изтърпях геройски Joy ), та в крайна сметка успяхме да му снимаме личицето. Всички са единодушни, че прилича на мен Heart а ММ се хвана за главата като го видя как си качва краката на главата и ги оплита с ръцете Joy
Много хубави моменти са това, направо се разтапям... Sob Blue Heart

# 566
Парка ми е на 5-10 Мин и почти не съм ползвала чанта само за по далечни разходки с колата и мм до морската примерно😁

# 567
Благодаря за отговорите, момичета! Явно често съветват да се пие до края на бременността. Simple Smile
Не бях се замисляла, но действително откакто ги пия и двете, имам по-малко проблеми със стомаха.

Моята бебка е супер активна в определени части от деня, но точно когато сме на преглед/ФМ изведнъж става срамежлива и трябва да я побутват, за да мръдне. Предният път и ние я хванахме как си беше качила краченцата на главата и се прозяваше. 😊 През последните дни упорито ми скача върху пикочния мехур и през 5 мин ми се ходи до тоалетна, но какво да се прави... Simple Smile

Относно пулса, моят също е висок някои дни (особено сутрин), въпреки че кръвното ми е ниско. Други дни пък усещам, че ми пулсира цялото тяло, а всъщност е само към 75-80. Не мога да открия някаква закономерност и трябва си направя консултация с кардиолог, но още се чудя при кого да отида.

# 568
И аз забелязвам, че от време на време пулсът ми е по-висок. По принцип моя е към 70-75, даже на работа се шегувахме, че оксиметрите не ме ловят. А сега и към 90 отива понякога, но четох, че е нормално за бременността. Кръвното ми не мърда от 90/60, каквото си ми е обикновено.

# 569
Аз с баткото бях с Jane Muum, доволна съм от количката, само цвета не ми харесва. Ще я ползваме като си ходим при майка ми, там е на “склад” . Та се оглеждам и аз за нова, по-цветна Grinning Приятелка много ми промотира Cosatto, някой с наблюдения върху тях? Иначе и аз на Cybex съм хвърлила око, единственото което ме притеснява е дръжката, аз съм дребна и да не ми е висока и неудобна за бутане. А каква е разликата между новия и стария модел?

Общи условия

Активация на акаунт