Розов лишей

• 5 248
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! Повече от месец и половина се борим с розов лишей на дъщеря ми (12 г.) Водех я на кожен лекар, предписа цинков спрей, от който никакъв ефект не видяхме. Пробва на тези жеги да не се къпе 2 седмици (по препоръка на лекарката), но същата работа. Какво е това чудо, толкова време не минават обривите...
Имаме резервация за море (Гърция), незнам какво да правя, забравих да питам дали може да ходи на море и как би се отразила морската вода. Ако някой има опит с това или е питал дерматолог, моля да сподели. Благодаря.

# 16
Честно казано не минава с никакви препарати. При мен се появи по същото време миналата година и се проточи до края на есента. Ходих и на море, мокрих се естествено никаква промяна. Единственото нещо, от което като че ли видях полза беше като си вземах душ не се миех с нищо друго, освен със зехтинов сапун (чист). Забравих да спомена, че ходих на лекар, изписаха ми стероидни препарати , мазах се и нищо. Няма смисъл, само ще отшуми. Четох за масло от черен кимион (мазане), имало е полза при други хора, но аз като го прочетох, моите вече бяха минали.

# 17
Розовият лишей минава сам, не мажете с нищо. От жегата е.

# 18
Благодаря за отговорите!
Утре ще я водя на друг дерматолог...При нас жегата е ужасна, над 40 градуса...и при това да не се къпе ..ужас

# 19
Благодаря за отговорите!
Утре ще я водя на друг дерматолог...При нас жегата е ужасна, над 40 градуса...и при това да не се къпе ..ужас
Ходихме на дерматолог. Предписа Ериус по 1т. и някакъв крем, който се прави в аптека (не мога да разчета съставките, но май има вазелин, глицерин и някакъв кортикостероид) да се маже 2 пъти на ден. Хич не ми се вярва да помогне, но и това ще пробваме.

# 20
Преди години мъжа ми се сдоби, след като облече една нова черна тениска преди да е изпрана. Боите често го предизвикват. От тогава носи основно бели тениски. Не се излага на слънце. На плажа се облича вместо да се съблича Simple Smile нямам спомен с какво се маза , но си го влачи няколко месеца.

# 21
Моят беше станал като петниста хиена, чак страшно изглеждаше. Целият му торс и двете ръце бяха на малки червени петна. Обаче личната каза, че е от жегата и потенето и ще мине само, да не маже с нищо. Така и стана.

# 22
Моят беше станал като петниста хиена, чак страшно изглеждаше. Целият му торс и двете ръце бяха на малки червени петна. Обаче личната каза, че е от жегата и потенето и ще мине само, да не маже с нищо. Така и стана.
Благодаря! А след колко време се изчистиха петната?

# 23
За около два месеца.

# 24
  • в джунглата
Аз бих била инжекция и да се свършва, че е ужасно болящо и сърбящо,  Аз закъснях и ги траех 20 дена обривите. След кортикостероидната инжекция направо се родих😀

# 25
Аз бих била инжекция и да се свършва, че е ужасно болящо и сърбящо,  Аз закъснях и ги траех 20 дена обривите. След кортикостероидната инжекция направо се родих😀
Мажем крем направен в аптека, който съдържа и кортикостероид. Не са минали петната още, но са по- добре, вече са бежаво- кафяви и не се виждат от самолет Simple Smile

# 26
Аз бих била инжекция и да се свършва, че е ужасно болящо и сърбящо,  Аз закъснях и ги траех 20 дена обривите. След кортикостероидната инжекция направо се родих😀
Мажем крем направен в аптека, който съдържа и кортикостероид. Не са минали петната още, но са по- добре, вече са бежаво- кафяви и не се виждат от самолет Simple Smile
Здравейте отново! Явно и този кортикостероиден крем няма да помогне много...Да, вярно е, че старите петна станаха по кафяво-бежови на цвят (все още не са изчезнали напълно), но за съжаление се появиха нови обриви. Две седмици я мажа вече. Забранявам и да се къпе, а то е 40 градусова жега и няма край... В сряда сме на контролен преглед при дерматолога. След десет дни трябва да заминаване за гръцкото море и незнам какво да правя. Дано пък солената вода да помага.
Чудя се дали да не пробвам с някакъв антимикотичен крем...

# 27
И аз не знам защо упорито държите да мажете с нещо розовия лишей. Оставете кожата да диша. Нека се къпе спокойно, не пречи. Ще мине от само себе си, като свършат жегите.

# 28
И аз не знам защо упорито държите да мажете с нещо розовия лишей. Оставете кожата да диша. Нека се къпе спокойно, не пречи. Ще мине от само себе си, като свършат жегите.
Като не ги мажехме бяха много възпалени обривите, цял месец нищо не мазахме, за съжаление не изчезнаха а се появяваха все повече обриви, които се разширяват.
Ще видим какво ще каже дерматолога, който беше убеден, че на контролния преглед всичко ще е изчезнало ...да, ама не

# 29
Ами да, кортикостероидът е премахнал възпалението, но не е излекувал самия лишей.

Понякога през зимата ми се появяват лишеи по лицето, от студа. Не пипам и не мажа с нищо, минават сами. Започна ли да мажа с кремове, се засилват даже.

Общи условия

Активация на акаунт