Розов лишей под гърдите и по корема

• 338
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, ходих на дерматолог и се оказа, че имам розов лишей. Изписа ми крем с цинк, вече става месец и се чудя... минава ли, кога ще мине, да ходя ли при друг дерматолог... Най-голямото и първо петно почти избледня, другите също сякаш избледняват, но след баня става много сухо мястото и много на люспи. В началото бяха само петна, сега са избледнели, но някак си много суха ми изглежда кожата и около тях. Така ли е, когато вече е на минаване, още колко да чакам да изчезнат съвсем... Дерматологът ми каза да не мокря мястото, но не мога да издържа много, къпя си се и не мога да го спазя това нещо. При вас за колко време е минавало? Месец не е ли достатъчно, за да мине изцяло...? Кога е време да посетя друг дерматолог според вас?

# 1
  • над кукувичето гнездо
Ми, може точно в мокренето да е проблемът и без него да мине за 10 дена. Аз съм имала също и си спомням, че ми бяха казали да не го мокря. Лесно се отървах, но не помня колко време го мазах.

# 2
На мен ми помогна много синият Джинджира спрей, наистина ми мина за десетина дни до максимум две седмици (не знам колко точно, в един момент просто изчезна). И на мен ми казаха да не го мокря много, и предвид, че беше по торса, беше направо нелепо как се къпех на части - от кръста надолу под душа, косата я миех на мивката тия десет дни, и се заплаквах под мишниците на мивката всеки път, преди да изляза. ИздЪржа се, не е драма за примерно две седмици, или колкото му трябва, за да мине.

# 3
Има специални водоустойчиви лепенки, водят се следоперативни. Слагай си такива като се къпеш, за да ограничиш мокренето.

# 4
Преди години на няколко пъти ми се появяваше такъв лишей, дерматолозите ме лекуваха с някакви гадно миришещи мазила и понякога препоръчваха седмица-две без къпане. Минаваше и след 2-3 години се появаваше отново. До последния път, който беше преди 10 години и попаднах на лекарка, която единственото нещо, което ми изписа, беше шампоан Кетозал. Ползвах го мисля, че около 2 седмици всеки ден, след това веднъж на 3-4 дни в рамките на 2 месеца и след това профилактично веднъж на няколко месеца. Оттогава съм нямала този проблем.

# 5
и аз съм имала преди години и лесно се отървах...изписаха ми нещо,което го правиха в аптека ,но не помня какво...но изрично помня никакво мокрене...особено на майката(така го нарече лекарката първото петно).Аз знам че веднъж изчезне ли втори път не се появява...поне така ми казаха тогава

Общи условия

Активация на акаунт