От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 25

• 55 285
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
И аз бих искала да попитам Доставка Англия дали имат редовни курсове или друг от превозвачите,които са с цена 3лв/кг.,тк всяка седмица пращам с ГГБГ,но искам да купя препарати и някакви евтини неща за вкъщи,които предпочитам да дойдат с по-евтина доставка
Виж от https://www.amazon.de/ дали няма да си харесаш нещо. Доставката до България е безплатна над 49 евро.

# 151
  • ВАРНА
Здравейте.
Влизам с въпрос относно доставка до БГ с Габиели.
Имам пусната поръчка до тях, но е пропуснато ID-то ми след името. Мислите ли, че е проблем…!?

# 152
Скоро имах такава. Пишете им, ще Ви искат номер за проследяване.

# 153
И аз бих искала да попитам Доставка Англия дали имат редовни курсове или друг от превозвачите,които са с цена 3лв/кг.,тк всяка седмица пращам с ГГБГ,но искам да купя препарати и някакви евтини неща за вкъщи,които предпочитам да дойдат с по-евтина доставка
Първо, зависи за коя Доставка Англия питате. Те се разделиха на две. Новата част е UK dostavka и имат такса опаковане 12.50 лв на продукти тип grocery на кашон. Какво разбират под кашон не мога да кажа, но забелязвам при тях тенденция да разбиват получени по едно и също време пратки на различни курсове, което оскъпява. Имах случай с 6 малки пратки, получени в Англия в рамките на 4 дни, които общо бяха под 2 кила. Дойдоха на 4 курса през 10-тина дена и, разбира се, платих общо 12 кинта, вместо 6. Да не говорим за закъснението. Та, това 3 лв/кг е измамно и от миналата с-ца се махнах от тях. Можете да погледнете все пак сайта им:
 https://www.ukdostavka.com/

# 154
  • София
Кой превозвач ползвате сега, че и мен нещо ме издразниха при последната пратка, както писах по-напред?

# 155
Кой превозвач ползвате сега, че и мен нещо ме издразниха при последната пратка, както писах по-напред?
Що за въпрос? Все едно има голяма избор.
Gabieli или GGBG/Leron

# 156
Gabco също възобновиха.

# 157
Ами, ослушвам се в момента Simple Smile То и бездруго сега нямаме нищо спешно за купуване. Лятото гледаме да не пазаруваме, че пътувания, почивки, повечето време не сме вкъщи и става ... Есента ще му мислим.
Тъкмо може и да излезе някой нов с добри отзиви.

# 158
  • Sofia
Ще пробвам да питам и тук... Simple Smile
Чудя се, дали напоследък някой е връщал пратка към Amazon.co.uk, съдържаща литиеви батерии? Кой метод за доставка използвахте (в случая, цената не е фактор)?
Предвид че за UK се дължат и някакви митнически такси, не виждам много опции, освен превозвачи, от сорта на GGBG, но ми се искаше да има начин за директна доставка.
Някой знае ли за алтернативи?

# 159
Ще пробвам да питам и тук... Simple Smile
Чудя се, дали напоследък някой е връщал пратка към Amazon.co.uk, съдържаща литиеви батерии? Кой метод за доставка използвахте (в случая, цената не е фактор)?
Предвид че за UK се дължат и някакви митнически такси, не виждам много опции, освен превозвачи, от сорта на GGBG, но ми се искаше да има начин за директна доставка.
Някой знае ли за алтернативи?
Пробвай с Interlogistica, но не знам дали доставят пратки с батерии. Ето отговор на мое запитване за доставка до UK:

Скрит текст:
Необходимо е да знаете стойността на стоката, тъй като:

-Пратки със съдържание подаръци могат да бъдат изпращани без допълнителни митнически формалности, ако са на стойност по-малка или равна на 39 GBP. Съдържанието и стойността трябва да са посочени във фактурата, да се уточни, че е подарък и какъв е повода.

-За пратки на стойност равна или по-малка от 135 GBP е необходимо да сте се регистрирали и да имате валиден UK VAT REGISTRATION number от Данъчната служба на Обединеното кралство или да ползвате UK VAT REGISTRATION number на получателят в UK, ако е юридическо лице като номера трябва да бъде цитиран във фактурата със следния текст „use importer account for VAT to HMRC“. В този случай получателят заплаща дължимото ДДС.

-За пратки на стойност по-голяма от 135 GBP изпращача трябва да цитира във фактурата EORI номера на получателя издаден от митническата служба на Обединеното кралство като в този случай митническото оформяне, мито и ДДС сължими във Великобритания се покриват от получателя.

-За пратки на стойност равна или над 1000 EUR за Великобритания задължително условие е да бъде издадена износна митническа декларация в България на името на изпращача, като за целта той трябва да притежава валиден EORI номер издаден от българската митница, който трябва да се цитира във фактурата.

Необходимо е да имате митнически тарифен код на стоката, която изпращате, който се попълва във фактурата. Повече информация може да откриете тук: https://ecustoms.bg/tariccm/tariccm/browsetariff_BG?Year=2021&Month=04&Day=27& като отидете на меню Преглед на номенклатурата.

Максимално допустими размери:

-Дължината на пратката не трябва да надвишава 200см.

-Височината на пратката не трябва да надвишава 60см.

-Широчината на пратката не трябва да надвишава 80см.

Сборът на обиколката на пратката (2B + 2H) + дължината (L) трябва да е по-малък или равен на 300см.

Оставаме на разположение.

# 160
  • Sofia
Благодаря за информацията! Simple Smile Не стават тия условия, обаче – няма как да ги покрия, за съжаление.

# 161
Благодаря за информацията! Simple Smile Не стават тия условия, обаче – няма как да ги покрия, за съжаление.
Кое точно не можеш да покриеш?

# 162
  • Sofia
Нито Amazon ще ми предоставят VAT (или EORI) номера си, че да го вписвам някъде (питала съм ги), нито ще плащат митнически такси за пратката.

# 163
Нито Amazon ще ми предоставят VAT (или EORI) номера си, че да го вписвам някъде (питала съм ги), нито ще плащат митнически такси за пратката.
UK VAT REGISTRATION на Amazon го пише на етикета за връщане. Ще платят стига да си се уговорила с тях, че ще връщаш от България.

# 164
  • Sofia
UK VAT REGISTRATION на Amazon го пише на етикета за връщане. Ще платят стига да си се уговорила с тях, че ще връщаш от България.

Сега погледнах, но не го намирам на етикета, който са ми пратили. Освен това, в случая, предвид обясненията, които публикува по-горе, на мен не ми трябва VAT, а EORI номер, защото пратката ми е с по-голяма стойност.
От Amazon знаят, че стоката ще тръгне от България – разбрахме се да ми покрият разходите за транспорт. Не знам, обаче, дали ще се навият да плащат и ДДС-то.

Общи условия

Активация на акаунт