От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 25

• 58 491
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Аз имах случай, връщах едно яке от ибей. В пратката ми изпращачът беше сложил стикер с адреса за връщане с Роял мейл. И реших да не пиша наново адреса, залепих стикера, дадох го в пощата и обясних, че това е адресът, аз ще си платя доставката.
Какво стана… по неведоми пътища пратката ми след две-три седмици се оказа обратно в превозвача (май GGBG) като “върната”. Оттам ми се обадиха какво да правят, помолих ги да я изпратят до адреса в Англия, тъй като в станало объркване. Изпратиха я, но беше вече минал срокът за връщане и повече не разбрах какво стана, нито яке, нито пари.

# 226
Благодаря за съветите, може ли малко пояснение по първия - нали тук в пощата ще ми дадат траинг, как намесваме Roayl Mail?
Да, и с този тракинг номер може да следите пратката както в сайта на БГ Пощи, така и в Royal mail, защото Royal mail поемат пратките на БГ пощи. Само че когато пратката вече е в ЮК, системата на Royal mail дава повече ъпдейти и изписва когато пратката е доставена. А тази на БГ пощи много често дори не показва, че е доставена пратката.
А ако от Ибей не виждат потвърждение на доставката, няма да започнат процедурата по връщане на парите.

# 227
Здравейте!
Габиели обновяват ли своевременно информацията за пратките на сайта си? На сайта, от който поръчах, пише, че пратката ми е доставена още по обед, а на сайта на Габиели пише, че се очаква доставка. Има ли за какво да се притеснявам или просто обновяват по-късно информацията за движението на пратките?

# 228
Здравейте!
Габиели обновяват ли своевременно информацията за пратките на сайта си? На сайта, от който поръчах, пише, че пратката ми е доставена още по обед, а на сайта на Габиели пише, че се очаква доставка. Има ли за какво да се притеснявам или просто обновяват по-късно информацията за движението на пратките?
Обикновено до няколко часа, но забавяне от ден е нормално.

П.П. Все пак провери в "Неразпознати пратки", защото понякога сайтовете решават да премахнат излишното от адреса и премахват ID.

# 229
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, как се свързвате с uk dostavka? На телефон отговарят ли и на кой Thinking
Имам пратка, която чакам близо два месеца, навярно е била на граница с онзи проблемен курс, който по-назад обсъждахте. А от 24.08 пише “разтоварена в БГ” , но така и няма развитие след това. Единствено досега са ми отговорили в месинджър, на въпроса Защо толкова време седи разтоварена и не идва към Пловдив за получаване, отговориха ме ще се консултират с колегите и вече седмица чакам да се консултират.
Ако отида на място в пловдивския офис, какво да направя, момичето не е виновно че да се ядосам на нея. Яд ме е, защото пратката е скъпа, въпреки това би теябвало да е опакована в кутия на Аргос или някакво кашонче, тоест не би трябвало да се вижда какво има вътре? Пратката е новия сешоар на dyson за изправяне, има ли вариант да е случайно “изгубена”, вече не знам какво да правя, за първи път ми се случва с тях.

# 230
Получихте ли и вие имейл от ggbg с молба да пратите фактури или други документи удостоверяващи сумата за покупката? Аз да. 30 дни на митницата изтичат на 22.09.

# 231
  • София
Получихте ли и вие имейл от ggbg с молба да пратите фактури или други документи удостоверяващи сумата за покупката? Аз да. 30 дни на митницата изтичат на 22.09.

Получих и в момента им правя скрийншоти. Моите неща са евтини, но пък 5 на брой. Да видим колко скъпо ще ми излязат накрая.

# 232
  • here and now
Получих мейл. пратих фактури.
С две неща съм, в двата курса по едно.
Що не си пуснах директна доставка и аз не знам.
Последния път(доста отдавна беше) нещата от един курс ми ги пратиха с 2 пратки по Еконт и пак не си взех поука и пак ги ползвах и греда.
Дано тези 30 дни не станат "30 работни дни"....

Nassie*, момичето няма вина, но работи там. Помоли я да издири този, който има вина. И настоявай, че няма да си тръгнеш, докато не разбереш какво става.

# 233
Явно на всички са пуснали email . На мен също. И аз им пратих фактура и скрийншотове. Какъв късмет извадихме само….. Дано поне пристигнат пратките в добър вид, че от толкова висене…. Да не хванат мухъл…

# 234
  • София
От къде теглите фактура?

# 235
От акаунта ми в сайта. В моя случай от Спортдиректс

# 236
  • София
За ибей няма фактура в истинския смисъл на думата. Какво следва да им се прати

# 237
За ибей няма фактура в истинския смисъл на думата. Какво следва да им се прати
Скрийншот на поръчката.

# 238
  • София
Понеже пишеше в краен случай скрийншот

# 239
Много ми е странно как това по никакъв начин няма да се отрази като
омитяване и какъв му е смисъла?Те ако отварят пратките е ясно какво има ,а щом стойността няма значение и няма да се омитява какъв е смисъла?Ако пък не се отварят смисъл също не виждам да се пращат.
Аз съм от тези извадилите късмет с пратка и от следващия курс,тк той бил натоварен с предишния и сега в задържания са ми пратките от два курса🤣

Общи условия

Активация на акаунт