От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 25

• 57 497
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Вие полудяхте. Разбирам, че ситуацията е неприятна, но сега започвате да обвинявате, без да имате информация и идея, за всичко. Грозничко и глупаво. ГГБГ имат споделен транспорт с Лерон. Възможно е и с друга фирма. Товарят пратки, докато напълнят камиона по ред.

Какво значи грозно и глупаво?? Направо полудявам, да не работите в ГГБГ, все едно тях слушам? 67-МИ ДЕН.

Ще го напиша на нов ред да е по явно

67-МИ ДЕН НИ НЯМА ПРАТКИТЕ

Има 2 мейла с по едно общо обяснение и това е. Нали ви показах какво върнаха митниците? Съд щял да решава какво да става и дали да се конфискуват. Демек може и 5-6 месеца да чакаме и накрая да ги конфискуват и ТЕПЪРВА да се разправяме с тия цървули кое как ще ни връщат и обезщетяват и само гледайте тогава какви цигани ще са и как ще ни бавят. И това защо, кратко и ясно, нямал никакви документи за пратките. Демек правиш фирма, ще пренасяш стоки ама всичко ти е тотално нередовно. Но да нека не им даваме зор, САМО 67 ДНИ СА ТОВА, нормалното за пратки да пристигнат е между 120 и 180 дни, и те са хора все пак, нека не ги напъваме.....

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 11:35 от Анонимен

# 361
  • Sofia
Направо полудявам, да не работите в ГГБГ, все едно тях слушам?

В тази тема доста хора се съгласихме, че ситуацията е, меко казано, доста неприятна. Всеки един от нас, редовно поръчващите с GGBG, можеше да е на мястото на хората, чиито пратки са задържани във въпросния злополучен курс. Така че аз лично дълбоко съчувствам на всички потърпевши.
Към момента се въздържам от поръчки от UK, точно поради създалия се казус.
Не знам, обаче, какво се очаква да направят GGBG към момента? Очевидно нещата не са под техен контрол и те също са принудени да изчакат. Едва ли са доволни от неочаквано изникналия проблем, защото това са големи загуби и за тях – на пари, на клиенти, на реноме, ако щете.
Просто не виждам лесен изход от тази ситуация, съжалявам.
И пак ще повторя това, което често си коментираме тук – всички сме наясно, че този тип доставки не са особено легални и винаги има риск нещо да се случи с пратките ни!

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 12:05 от Blаck Cat

# 362
  • Sofia
Не знам какви точно документи са им липсвали, ...
Е, как не знаеш??? Grinning Ние фактури за поръчките си предоставяли ли сме им? Дето ги изкарват от UK. Import charges плащали ли сме някога?
Напротив – ти си нов в темата и сигурно не знаеш, но тук с години се чудихме как точно тези превозвачески фирми оформят документално износа на такива обеми стоки от страна, дето вече не е членка на ЕС. В общи линии, никой не е наясно.

Колкото до обезщетението – вярвам, че всички засегнати клиенти ще получат такова. Допускам, че в момента от GGBG изчакват, за да видят дали, в крайна сметка, камионът ще бъде освободен от митница.

Аз лично с превозвач съм поръчвала както много евтини джунджурийки, така и електроуреди за по 3000 лв., така че... Като съм била наясно, че винаги има риск, пу-пу.

# 363
  • софия
Вие полудяхте. Разбирам, че ситуацията е неприятна, но сега започвате да обвинявате, без да имате информация и идея, за всичко. Грозничко и глупаво. ГГБГ имат споделен транспорт с Лерон. Възможно е и с друга фирма. Товарят пратки, докато напълнят камиона по ред.

Какво значи грозно и глупаво?? Направо полудявам, да не работите в ГГБГ, все едно тях слушам? 67-МИ ДЕН.
Скрит текст:
Ще го напиша на нов ред да е по явно

67-МИ ДЕН НИ НЯМА ПРАТКИТЕ

Има 2 мейла с по едно общо обяснение и това е. Нали ви показах какво върнаха митниците? Съд щял да решава какво да става и дали да се конфискуват. Демек може и 5-6 месеца да чакаме и накрая да ги конфискуват и ТЕПЪРВА да се разправяме с тия цървули кое как ще ни връщат и обезщетяват и само гледайте тогава какви цигани ще са и как ще ни бавят. И това защо, кратко и ясно, нямал никакви документи за пратките. Демек правиш фирма, ще пренасяш стоки ама всичко ти е тотално нередовно. Но да нека не им даваме зор, САМО 67 ДНИ СА ТОВА, нормалното за пратки да пристигнат е между 120 и 180 дни, и те са хора все пак, нека не ги напъваме.....
Означава отговор на предходния на моя пост.
Стига скачахте и четете с разбиране. Никой не е казал, че е приятна ситуацията и всеки може да бъде в нея.

# 364
Доколкото разбрах от тях,то има много хора,които не са изпратили изискуемите документи и пратките ще се върнат,но ще отнеме още толкова време.Надявам се до Коледа да са тук и изобщо да си ги вземем.
Ще се примиря с времето защото съм сигурна,че не е зависело от тях и правят каквото трябва.

# 365
  • софия
Няма по-глух, от този, който не иска да чуе!!!
Как не разбирате, че сме от едната страна с GGBG-те имат още по-голям интерес   да доставят пратките. За теб е една пратка-за, тях хляба им. Убедена съм, че действат както могат.
И на всички, които се чудят ама защо австрийци, ама тях какво ги интересува...
.Обадил се някой, че пренасяш примерно оръжие или крадени стоки. И се случва това, което ми каза човек от фирмата :камионът на паркинг, стоката разтоварена в хале.
И тогава, логично:"Я да видим тези сутиени откъде са?"
Blush
Затова се иска от нас документ.
И като ти не си приложил такъв, защо фирмата да ти е виновна, че досега си минавал метър?!
Не работя във фирмата за сведение, стискам им палци да се разреши проблема и имам и нови поръчки на път!

# 366
Доколкото разбрах от тях,то има много хора,които не са изпратили изискуемите документи и пратките ще се върнат,но ще отнеме още толкова време.Надявам се до Коледа да са тук и изобщо да си ги вземем.
2 пъти им пратих документите, защото получих 2 имейла. Нито веднъж не ми върнаха поне едно кратко "благодарим Ви за предоставените..." да знам, че са ги получили и обработили.

Не знам какви точно документи са им липсвали, ...
Е, как не знаеш??? Grinning Ние фактури за поръчките си предоставяли ли сме им? Дето ги изкарват от UK.
Аз - да. 2 пъти след като ги поискаха. Да са ги били поискали по-рано, ако това е била причината за задържането.

# 367
  • софия
Аз за мой срам бях пратила линк, но ми върнаха молба да изпратя снимки.
Предполагам, че не всички са, и това ги затруднява.

# 368
  • Sofia
Аз - да. 2 пъти след като ги поискаха. Да са ги били поискали по-рано, ако това е била причината за задържането.

Говоря за съвсем различно нещо. Сега, и да ги пращате, положението е "след дъжд – качулка".

# 369
Пак да питам малолетните трафиканти на бижута и други стоки за десетки хиляди - направихте ли си застраховка на пратките на базата на фактурната им стойност (каквато опция се предлага от ГГБГ), за да се правите сега на "умни" и да претендирате, че фирмата е трябвало да има "изрядни документи" при проверка? Или просто ги натоварихте на един камион "на доверие" с ясното съзнание, че тази услуга разчиташе да минава "между капките"?

От всички "знаменитости," към които изпратихте зов за помощ, получи ли се вече отговор?

Урсула помогна ли нещо? Със сигурност това беше най-подходящото лице, което да се уведоми за съществуването на канали за внос на стоки, масово използвани за нелегален внос на стоки от държава извън ЕС, не само у нас но и в доста други държави от Източна Европа?
За Хихимян правилно сте се насочили, тъй като там имат богат опит с контрабандни канали, но леко ме съмнява, че ще помогне, ако не се държат от тях. По-скоро може да се очаква резултат като търсене на помощ от собственик на завод за асансьори.

# 370
Да. дори и за ВИП им се плаща, хайде малко по-внимателно с квалификациите.
Хората използват услуга от транспортна фирма с ясни тарифи, не съм се обадил на чичо ти от мексико да пренася неща през американската граница.

# 371
Питах много ясно, но ще го направя отново - Обяви ли стойността на пратката, за да:
-  се правиш сега на изненадан, че фирмата не е имала изрядни документи при проверка, в смисъла на обявено съдържание и стойност на превозваната стока?
-  претендираш да ти бъде изплатена фактурната стойност (без дори да си направил застраховка по нея) и преди да е ясно развитието на казуса, за който те имат най-голям интерес да се развие по най-бързия възможен начин?
Да, това е транспортна фирма и като такава тя има вменени отговорности за обезщетение по превозваните пратки, но те уверявам, че тези условия никак няма да ти харесат защото са на кг - единствената известна информация за твоите пратки. И това ли не знаеше?
Примерно, при Спиди за пратка без застраховка (обявена стойност), ако пратката е загубена или повредена от тях, обезщетението, което ще получиш, е - 15 лв, без значние дали реалната стойност на съдържанието е било 5 или 50 хил. лв.

Т.е. държиш се като някакъв ВИП, а дори не си платил за ВИП услугата им. Ако поне това беше направил, щях да проявя разбиране към твоите претенции, включително и на забавата извън обявените срокове.

# 372
  • софия
Оххх, ама айде по-сериозно!
Има различни пакети ВИП. Съмнявам се да ползвате ВИП Екстра или ВИП Лукс, щом обяснявате по колко пъти сте пращали документи за нещата.

# 373
Питах много ясно, но ще го направя отново - Обяви ли стойността на пратката, за да:
-  се правиш сега на изненадан, че фирмата не е имала изрядни документи при проверка, в смисъла на обявено съдържание и стойност на превозваната стока?
-  претендираш да ти бъде изплатена фактурната стойност (без дори да си направил застраховка по нея) и преди да е ясно развитието на казуса, за който те имат най-голям интерес да се развие по най-бързия възможен начин?
Да, това е транспортна фирма и като такава тя има вменени отговорности за обезщетение по превозваните пратки, но те уверявам, че тези условия никак няма да ти харесат защото са на кг - единствената известна информация за твоите пратки. И това ли не знаеше?
Примерно, при Спиди за пратка без застраховка (обявена стойност), ако пратката е загубена или повредена от тях, обезщетението, което ще получиш, е - 15 лв, без значние дали реалната стойност на съдържанието е било 5 или 50 хил. лв.

Т.е. държиш се като някакъв ВИП, а дори не си платил за ВИП услугата им. Ако поне това беше направил, щях да проявя разбиране към твоите претенции, включително и на забавата извън обявените срокове.

Излагаш се и нямаш представа какво съм платил или не съм платил като говориш наизуст не те прави компетентен а смешен.

# 374

Към момента се въздържам от поръчки от UK, точно поради създалия се казус.

O, аз продължавам. Веднъж се живее Grinning

Засега вървят...

Общи условия

Активация на акаунт