От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 25

• 57 093
  • 741
  •   2
Отговори
# 675
Преди малко получих този имейл.

Информираме Ви, че курс #1348 от Великобритания бе освободен от австрийските митници. Днес екипът, който изпратихме до Австрия натовари всички пратки и те вече пътуват към България. Ще бъдете уведомени, когато са обработени и готови за получаване.
Вчера бях на място и казаха, че за съжаление, курс 1423 е със същата съдба. Спрян е за проверки, а не поради повреда на каквото там и да беше в началото като информация. Да се въоръжим с търпение, след около 9 месеца ще си получим пратките.

# 676
Преди малко получих този имейл.

Информираме Ви, че курс #1348 от Великобритания бе освободен от австрийските митници. Днес екипът, който изпратихме до Австрия натовари всички пратки и те вече пътуват към България. Ще бъдете уведомени, когато са обработени и готови за получаване.
Вчера бях на място и казаха, че за съжаление, курс 1423 е със същата съдба. Спрян е за проверки, а не поради повреда на каквото там и да беше в началото като информация. Да се въоръжим с търпение, след около 9 месеца ще си получим пратките.

Надявам се да не е така. Забавяне на курс поради независещи от фирмата причини мога да разбера и приема, но да ме лъжат - в никакъв случай. Скоро ще се разбере каква е ситуацията в действителност. Ако курсът е спрян за проверка, рано или късно ще ни поискат отново фактури и прочее документация и лъжата ще "лъсне". А ако служителят в офиса просто си бърбори, фирмата трябва да вземе мерки, никой не печели от създаването на паника. Дано скоро се изясни ситуацията. Нямам никакво желание в следващите месеци вместо обичайната полезна информация да чета в темата нова порция параноични или грандомански изказвания Expressionless

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 19:03 от G.E.A.

# 677
Включвам се в темата, за да споделя опита си с Лерон. Ползвам услугите им от година и половина, вече имам около 50 пратки. Като изключим злополучния курс, с други не съм имала проблем. Доставяли са ми пратки без идентификатор, отговарят на телефона, отговарят на съобщения в сайта им. Повечето пъти ходя да си взимам нещата от офиса им. Наложи ми се миналия месец два пъти да ми ги доставят -  в рамките на София със собствен транспорт става в същия ден, в който  заявя доставката. Освен определени по-темерутести служители, друго не ми е направило впечатление. Съдействат с каквото могат. Обаче аз не съм много претенциозен клиент, не съм ги натягала много и със спрения за проверка курс - две съобщения пратих през системата и си чаках заветното съобщение от онзи ден, че най-после тръгват към Бг. Друг куриер от UK не съм ползвала аз лично.
Макарон, с Габиели нищо не описвам. Проблем с комуникацията никога не съм имала. 2 проблема с пратки е имало през всички тези години и са били супер коректни без разправии и светкавична реакция. Ползвам ги от началото на дейността им приблизително.
GGBG също съм ползвала 3-4 пъти и не ми харесва работата с тях.
на същото мнение съм. не им звъня по телефона, директно пиша мейли, реагират навреме.
само ме дразни че напоследък пратките с пропуснато айди директно ги слагат в неразпознати.
преди по името ги разпределяха.
но може би са ставали грешки и затова са променили нещата.

другите с които е лесна комуникацията, п;оне преди година две , е лерон.
скорошни впечатления обаче нямам.

# 678
  • София

Ако курсът е спрян за проверка, рано или късно ще ни поискат отново фактури и прочее документация и лъжата ще "лъсне".
Поискаха, имейлът току-що дойде. Само дано не се окаже, че курсът, който тръгна на шести, неслучайно закъснява с няколко дни.

# 679

Ако курсът е спрян за проверка, рано или късно ще ни поискат отново фактури и прочее документация и лъжата ще "лъсне".
Поискаха, имейлът току-що дойде. Само дано не се окаже, че курсът, който тръгна на шести, неслучайно закъснява с няколко дни.
Странно,защо при спиране на този от 23.03 според мен не би трябвало да пуснат този от 06.04,а още
по-малко следващия от вчера.

# 680
Може ли текста на имейла, пак в Австрия ли?!

# 681
Здравейте, .......... !
Поради техническия проблем с камиона превозващ курс № 1423 от Великобритания и забавяне с приключването на митническите формалности (транзит), получихме изискване от митническите власти за проверка и инспекция на товара. За целта предварително молим да изпратите документи за съдържание и себестойност на пратките пътуващи с транспорта, с които да разполагаме при нужда. Ще Ви информиранме при всяка друга промяна и движение на курса.
Оставаме на разположение,
Екипът на GGBG.bg

Това е текстът на писмото. Нямам спомен да сме били осведомени къде, в коя държава, се е повредил камионът/ремаркето. Ако някой разполага с по-подробна информация, моля, нека да сподели.
Чудя се... Как пък се е повредил този камион точно, където в близост има митница?! Не можеше ли на някое по-"безмитничесто" място Simple Smile Пусти късмет...

# 682
Не е необходимо да е бил близо до митнически пункт, за да бъде проверяван транспорт, превозващ транзитен товар, особено ако е останал непредвидено на територията на страната. Напълно е възможно подаващите сигнали да са видели нова удобна възможност.
Съмнява ме да продължават да минават през Австрия. Проверка може да се направи навсякъде.

# 683
Ако е изтекъл периода на транзита, изобщо не би ставало дума за подаващи сигнал. А за нормална процедура.

# 684
Благодаря за поясненията. Аз от логистика не разбирам, само от пазаруване онлайн Simple Smile Затова и смятам тази тема за особено полезна.
Надявам се да не се наложи да чакаме този курс толкова дълго. Но се колебая много дали да продължа да поръчвам с GGBG, поне в следващите 1-2 месеца. Съвсем скоро съпругът и дъщеря ми имат рождени дни и планирах да им купя подаръците от английския Амазон, но при текущата ситуация наистина се чудя как да постъпя.

# 685
сега видях,че тук има група за доставка от двата амазона.
До 1кг доставката е безплатна,след това от UK е 4лв/кг,а доставката в рамките на София е безплатна.
Може да е полезно за някой,аз не пазарувам от амазон

# 686
Аз съм пазарувала много пъти от тази страница, мога само добри неща да кажа. Коректни са. Мисля, че и преди съм писала. Плаща се с наложен платеж. Но не съм сигурна дали не използват транспорта на ГГБГ.

# 687
Чак пък и безплатно.. 👀

# 688
А как би могло да ползват техен транспорт,а да осигурят безплатна доставка до 1кг и след това цена по-ниска от тяхната?

# 689
Не мога да кажа. Просто някои от пакетите, които съм получавала са с лепенка, че са доставени до адреса на ГГБГ - Unit 8, Optima park и т.н, каквото беше, затова предполагам, че ползват техния транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт