От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 25

• 54 639
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Разликата е, че английските сайтове, които доставят до Бг, включват ДДС в цената. Ако изберете доставка до УК, ще видите, че стойността е с 20% по-малка. Често включват и допълнителни разходи за митническо освобождаване. Така че да, тези посредници и на мен ми се струва, че са на ръба на закона и използват вратичка.

# 706
значи следя темата тук от много време пасивно, но се регистрирах сега за да напиша един истински коментар от реален личeн опит, щото за мен вече е много явно, че коментират само хора, които НЕ са си взели пратките от задържаните от Австрийските митници за 9 месеца курсове #1348/51 на GGBG за да ги видят в какво състояние са (четете по-долу) или не знам - са си някаква чиста форма на тр0л0ве или дори, знам ли - техни служители може би?!

тука цари някакъв патос, бият се фанфари, а победата - ако изобщо може да се нарече победа - е леко Пирова, дори в зависимост от късмета ви - положението може да е катастрофално и дори си е буквално "руска рулетка" - отново по-долу по точки ще кажа защо е такова мнението ми на база личният ми опит.

също да отбележа, че от изложението ми ще ви стане ясно, че тия Австрийците са били буквално на някакъв Маниакален Лов на вещици - аз поне по друг начин не мога да го опиша:

1. всички пратки са отваряни, ето как изглежда лепенката на Австрийските митници:

обаче, в моят случай под 30% от пратките ми са с тази лепенка. отбелязвам го, щото ако пратката ви е залепена с това тиксо - сте добре, щото е качествено, т.е. здраво и пратката държи цялост, но явно в един момент са свършили "австрийското фирмено тиксо" и са почнали да лепят с най-нискокачественото тънко и само-разпадащо и само-разлепващо се безцветно тиксо. една от причините за меко казано "леко" насипното състояние на повечето от пратките ми. (допълнително, не че е важно, но да го спомена, щото дава идея за общата картина - на всяка пратка е залепен и стикер с номер, който са й дали Австрийските митници при инспекцията, на някой до номера е изписано и с химикал на ръка съдържанието вътре - но това явно зависи от митничара - явно някой са си водили записките в тефтер/тетрадка, т.е. на кой номер кво съдържание съответства и не е писано на всички пратки по по опаковката)

2. Пратките са отворяни, по-точно Рязани, нормално с Макетно ножче, но по Маниакален начин - тука е най-вече "руската рулетка" - един от мойте кашони е от тези дето не се затварят по средата, а има 2 капака почти колкото цялата площ на отвора отгоре, т.е. като го затвориш имаш 8мм картон - значи при мен Макетното ножче на Австрийските митничари, не само тези 8мм картон са прерязали и то по цялата дължина, но и гланцираната шарена опаковка на артикула вътре и съответно никак не малък прорез на самият артикул отгоре. това за мене освен Маниакално отваряне - аз по друг начин не мога да го опиша - каква сила, а и злоба, трябва да вложиш да срежеш 8мм картон и още 3мм в съдържанието вътре и то по целите 40см дължина на кашона - вие ми кажете?!

3. Едно от пратките ми - поръчка от 2 артикула - вътре намерих само единият - на другият беше само изтърбушените балончета, в които е бил завит вторият - но какво да се очаква - не смятам, че е умишлено, просто като си отворил 100ци пратки, нормално е сигурно и то при няколко дори, като връщаш съдържението и ги лепиш/опаковаш наново да сгрешиш и да забравиш да върнеш обратно всичко.

4. Не всичките ми пратки се намериха (за момента) - може би са в още по-загубили цялост кашони или в кашони с паднали дори етикети в процеса на "изтърбушването" им при проверката, т.е. може би в момента в "без ID" статус, но може и никога да не се намерят - в момента не се знае...

5. най-странното - една от пратките ми беше "омотана" в найлоново кухненско фолио, но това отвътре на външната опаковка и като го развих отвътре беше влажна - не знам, конденз ли е това и найлона го е задържал що ли...това може би показва и при кви условия са били съхранявани.

6. маниакалното рязане, не се свежда само до пратката в точка 3, на още 2 шарената гланцова опаковка и на артикулът отвътре е срязана при отварянено, но тука късмет - без реални жертви.

значи, аз лично не знам, дали не направих грешка, че ги взех, вместо да си взема парите, защото артикулът в точка 2 верно работи и само е козметично повреден, т.е. за мое ползване е ок, но е реално непродаваем на следващ етап, т.е. вечно-мой ще е, 3 си е чиста загуба - там дори няма на кой да се оплачеш или как да го докажа (ако знаех щях да си разопаковам нещата докато бях в GGBG - тогава поне можеше да го докажа), а точка 4-ри за момента си е 100% загуба и реално изобщо не е ясно какво следва и дали тези пратки ще се намерят. така, че аз продължавам да съм на около 250 лева загуба (това без да броя 2) и така....

след тоя Херкулески пост като дължина, но просто се опитвам да бъда полезен - в заключение - за мен много зависи дали - ако имате малко пратки и може да проверите на място, че отвътре е читава, предполагам е ок да ги вземете. това също показва и какво най-вероятно ни чака с новият задържан курс 1423, но поне този път ще имаме опит, какво да очакваме и за какво да гледаме, ако изобщо 1423 дойде някога, щото един път Съда след 9 месеца решава в твоя ползва, но следващият път може и да реши друго, а за съжаление вече следващ път имаме.

Приятни празници за читанките стигнали до краят на този пост!

# 707
  • София
Аз се радвам, че се замотах с документите от "overthinking", защото макар и прежалени, предпочитам пратките пред парите.
Дано не са мухлясали само.

# 708
Ползвам GGBG от 8, може и повече години. Имало е случаи, когато всяка седмица съм там. През това време освен обичайните тук-там загубени, в последствие намерени пратки, надписване на цени при по-малки килограми и спорове, кое е повече обемно или реално тегло, не съм имала никакви проблеми. Използвам ги само за лични нужди, като през годините през тях са минали за мен скъпи вещи, като лаптопи, телефони, един телевизор и подобни. Разбира се поръчвала съм и неща за стотинки. В августовския курс нямах пратки и само четях за злополуката. Сега обаче, в 1423 имам. Скъп евтин продукт, за мен е скъп, защото съм отделила от собствения си джоб да го закупя. Ясно е, че риск има във всеки един аспект в този живот и с избирането на тази коректна до момента фирма, съм поела поредния риск. Това, което е некоректно обаче, е размотаването, неточността и липсата на информация от тяхна страна. Счупен бил камиона, нямало да пренасочат пратките, щели да чакат ред за ремонт, ами кой нормален, няма да пренасочи пратките си, да рискува недоволни клиенти и от горе на това, да е подложен на митническа проверка, заради изтекъл транзит. Във понеделник бях при тях, казаха проверка е със сигурност, вчера бях при тях, казаха за другия Великден да си чакаме пратките. Ня мен ми е пределно ясно, Австрийските или там, които и да е власти (защото май не знаем дори къде е задържан камиона в момента) не седят на телефона с представител на GGBG и да го информират за всяка стъпка, но защо ни пускат нас по пързалката. Схемаджии или не, по ръба или не, тук вече не става въпрос и за бизнес-клиент отношение, а и за чисто човешко. Както казах и 5 и 5000 лв да съм похарчила, в момента чувството е, че съм ги загубила, а това са пари, което всеки сам знае какъв труд е положил да изкара. И знам, че GGBG няма да фалират, ако ме загубят като клиент, и с моите 5лв, които им плащам и без тях, ще продължат да си работят, но въпроса е принципен.

# 709
И като пристигнаха най-накрая тези прословути пратки, защо не ги пращат по Еконт? Да не би да трябва на място да се ходи, за да се вземат? Получих мейл, че пратката е дошла и до там. Стандартно всичките ми пратки съм посочила да се доставят чрез Еконт. Мога само да им бъда благодарна на GGBG, сега като запецнах и с втора пратка в новия блокиран курс, спрях да преглеждам английските сайтове и сигнификантно намалих онлайн пазаруването.

# 710
  • София
Утре знае ли се какво ще е работното им време?

# 711
Някой друг взел ли си е на място? Взех да се притеснявам и аз за нарязани с макетно ножче дрехи

# 712
Утре знае ли се какво ще е работното им време?
Утре няма да работят - пише го на сайта. В понеделник ще работят извънредно от 10 до 20 ч.

Някой друг взел ли си е на място? Взех да се притеснявам и аз за нарязани с макетно ножче дрехи

Днес си взех две кашончета - върнах парите, които ми бяха платили, платих си транспорта и така.
Имаше доста хора.
Имаше кашони с лепенки на австрийците.
Моите бяха с обикновено тиксо Scream
Сравнително внимателно отваряни от долната страна на кашона, за да не срежат горния етикет, смачкани, но не мокрени. Кашоните изглеждаха зле. Нещата вътре бяха преопаковани във фолиото с балончета, всичко си беше налице, дори мострите, които ми бяха изпратили. Явно макетният маниак ме е пропуснал Innocent

Предвид ситуацията, GGBG се справиха добре. Дори и от австрийците не мога да се оплача.

# 713
Сега погледнах фирмата, под името на която GGBG е регистрирана през Октомври миналата година, с капитал 2000 лв. Точно след предишния задържан курс, съвпадение?  Thinking

# 714
  • София
И аз си взех пратките днес. Bowtie Очаквах големи опашки, но отидох към края и нямаше.
Само една беше отваряна и надписана на немски, другите две - не бяха пипани.

Според мен се справиха в пъти по- добре от Габко, които ми "откраднаха" последните 3 пратки преди Брекзит, измежду които страхотни маркови обувки на clearance промоция 50$. Още ги бленувам и ги помня. И вечно намусените и бавни лелки. И не съм само аз, много хора изгоряха с тракнати и доставени при тях пратки.

# 715
Според мен се справиха в пъти по- добре от Габко, които ми "откраднаха" последните 3 пратки преди Брекзит, измежду които страхотни маркови обувки на clearance промоция 50$. Още ги бленувам и ги помня. И вечно намусените и бавни лелки. И не съм само аз, много хора изгоряха с тракнати и доставени при тях пратки.

И аз съм така, 7 пратки ми затриха тогава без предупреждение. Ама то било имало предупреждение на сайта им, че затварят офиса...  кой нормален човек им отваря всеки ден сайта да следи за известия?! Никога повече.

# 716
  • софия
Нито съм смужител, нито съм трол, обикновен клиент съм.
Доволна съм от тях, както сте разбирали
На девойката, на която и прилошаваше само ще припомня, че след Брекзит, те се справиха най-бързо, успяха наистина  на ръба на закона(или отвъд) да не ни занимават с мита и ДДС. За разлика от другите, които цитира, но вероятно тя просто не е забелязала тази дребна подробност.
Аз пазарувам и от ebay, където плащам ДДС, но въпреки това ги получавам чрез GGBG, защото търговци не доставят до Бг, или цената на доставката е скъпа.
Нямаше фанфари за получения курс, но според мен се справиха добре, предвид големите загуби, които претърпяха. Дълго време нямаше никакво движение на този камион и те висяха в неизвестност, така че нямаше за какво
да ни информират.
Но, разбира се, винаги има хора, които изискват специално отношение, без да отчетат проблемите на отсрещната страна.
Не е вярно, че не са си вдигали телефона, да, не веднага, но имаше връзка. Затова аз знаех какво да очаквам като състояние на пратките, казаха ми как безобразно са се държали австрийците!
Затова не си взех козметика престояла почти година  при неизвестни условия.
Наистина ще  е успех, ако няма и липси .

# 717
Да се отчета: всички пратки от ОНЗИ курс пристигнаха днес в прекрасно състояние, едната рокля даже не беше смачкана. Отваряли са, но няма щети.

# 718
  • here and now
Стиснете едни палчета и за моето яке.

Благодаря! Всичко е наред. Получих си кашона почти разложен, лепен с митничарско тиксо, но якето си е съвсем цяло. Имах една дреболия и в другия курс. Писах им да ми ги изпратят, като една пратка и въпреки, че не ми отговориха, го направиха.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 18:23 от *Алис*

# 719
Да питам - компенсират ли клиентите за забавянето от 8 месеца с безплатна доставка?! 🤭
Да се отчета: всички пратки от ОНЗИ курс пристигнаха днес в прекрасно състояние, едната рокля даже не беше смачкана. Отваряли са, но няма щети.

Общи условия

Активация на акаунт