Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 528
  • 799
  •   1
Отговори
# 615
Началото на февруари ще изплащат януарските. Няма как преди да изтече месеца.

Иначе, има тема - Майчинството счетоводно, ама в последно време момичетата, дето разбират нещата не се включват особено често.

# 616
  • София
Виж в раздел Бъдещи майки - има една тема Майчинствоот счетоводно. Но и в НОИ си пише. Ако е над 30 дни болниният, имат 15 дни след постъпването му при тях (в моя случай вече е въвден от болницата, но не и от работодател, значи ще чакат работодателя и ще засекат 15 дни). 
И да кажа, че тъкмо четох в приложението ми за следене на бременнсот - тонове се записват, за да се види дали няма няккаъв фетален дистрес и дали достатъчно кислород и хранителни вещества стигат до бебока. Понеже плацентата вече спира да е толкова ефективна като поостарее (а на този етап това се случва). Или може да се увие дребното в пъпна връв и като я притисне да не му стига подхранването; а може да се отлепи плацента - всичко става, а в края рискът от фетален дистрес се увеличавал, та затова се следи. Поне така пише и на мен ми звучи логично.

# 617
НямаСмисъл Предполагам че и на двете с Ranarska за дето ни е непознато и поне аз имам хиляди въпроси, никой естествено не би ме изтърпял с тъпизмите които бих задала.Знам как изглежда отстрани,но до преди дни нагласата беше друга.Притеснява ме и че при естествено зависи от мен и да не я мъча малката..

# 618
Моите тонове започнаха от 29-та седмица,въпреки че не се водя патологична и  Слава Богу всичко е наред за сега!🙏🏻
Казаха ми,че новите изисквания го налагало и за мен си беше добре,защото всяка седмица виждах,че с бебето нещата са наред!По повод и всичко кожни неща……. папиломи и периорален дерматите,лющене на скалпа,а даже в началото едни странни петна по носа ми излезнаха.С две думи всички екстри,но пък по-чисто и приятно лице не съм имала скоро!😂 Овладявам нещата сама с кожата за сега,после ще се насоча към дерматоложката.
Иначе аз съм избрала нормално раждане и се моля да се справя,защото не знам какво д а очаквам.Всички са адски изненадани когато ме попитала как и аз им кажа!Така съм решила и съм куражлийка,че ще се справя.До сега бебето винаги е главично и позволява да е нормално,дано така да си остане до края!😁

# 619
За болничния- за 2023 го получавах на 2 части (на 14-ти и на 21-ви). Сега датите са други за 2024 и получих първата част на 16-ти, следващата очаквам на 23-ти. Но според мен това ми е за декември месец. Има качена таблица за новите дати за 2024.

# 620
Е хайде сега чак куражлии да са тези, които раждат нормално.... Едно време са правели секцио само по медицински причини. И под едно време визирам близките 30 години. Аз споделих само на една позната, че имам желание за нормално и тя също направи изказване от сорта на "Ама как, не било ли трудно" - надали някой е питал баба ми едно време като е раждала близнаците дали ще и е трудно или не....
П.С. не искам да обидя никой, който е избрал да ражда секцио, не ме разбирайте погрешно.

# 621
Молебен за обръщане правя тогава Hands Pray
Ти някакви гимнастики правила ли си или само си се обърна?
Никакви упражнения освен няколко пъти да спя на дясната си страна въпреки бунтовете,които правеше 😅 и момента на обръщане все виках на мъжа ми, че го усетих,но той не ми вярваше пробвай може и да се случи чудото😅

# 622
Да попитам и аз за болничните. Имам болничен от 27 декември до 10 януари. След което започва да ми тече 45-дневния. В такъв случай да очаквам всичко наведнъж ли, не мога да ги разбера тези болнични 🙄

# 623
  • София
За тоновете от 32гс до 36гс бяха през седмица. От 37гс до 40гс са веднъж седмично. Започне ли пренасяне - всеки ден. И аз се следя по каса, но плащам всичко, абсолютно всичко като поп. Тоновете ги правя на друго място, така или иначе ако чакам графика на АГ, за удобен за мен кабинет…. при все, че не са безплатно е безсмислено. Ходи се на тонове, защото доплера от прегледа за 1 минутка няма как да даде яснота какво се случва и дали няма проблем. Отделно следят за контракции. АГ ми обясни, че бебетата са големи и това е по-смислено от преглед дори.

# 624
С ПИК на Нои може да си следиш на сайта.
Зависи кога си го предала на работодател, зависи и той кога ще го подаде към НОИ. Срока му е до 10.02., така че ако реши да чака до последно ще го получиш вероятно в края на февруари. Ако го подаде сега, може и до края на месеца да го изплатят.
Никой не знае. Но с ПИК може да видиш подаден ли е или не.

# 625
lii95 . Вероятно другата седмица ще ти преведат парите за декември, след това ще очакваш нов превод за дните от януари.
Днес бях на тонове и последен преглед. Всичко е окей. Даде ми направления за изследвания и прием в болницата. Другата седмица съм на последни тонове, кардиолог и това е. 🫣

Тоновете аз ги почнах в 32гс.

Относно начина на раждането ако имате физическата способност да родните естествено, действайте.
На мен не ми се искаше да минавам второ секцио, ама няма как.

Слава Богу медицината е достатъчно напреднала и ако се наложи, винаги може да се предприеме спешно секцио (стига вече бебето да не е започнало да излиза).

Както и да роди, ние сме герои! Изноаили сме човешко същество създали сме го от една клетка! Велики сме, момичета!!! Не го забравяйте! ❤️

А и по-важното е после как ще го от гледате това дете, а не как е излязло от вас.

Моят АГ ме предупреди от другата седмица да съм в пълен покой, тъй като него няма да го има в града за пет дни точно преди секциото и ако тръгна да раждам... Лошо

# 626
За мен си е куражлийство,за теб както го усещаш.😁По-голямата част от цивилизованият свят не се бъркат в работата на лекарите и не избират сами как да родят,защото не са достатъчно компетентни,за да направят правилният избор,ако бяха щяха да са лекари или да няма нужда от лекарите и болниците и щяха да си раждат в къщи,както преди 100 години,защото тогава пък не са имали друг избор!

# 627
Струва ми се, че си ме разбрала погрешно.
В България много от лекарите реално натискат родилките да раждат секцио поради ред причини, но не и медицински.
Иначе да кажеш, че нормалното раждане е за куражлийки е все едно да кажеш, че избираш лесното със секциото. И двете не звучат добре :/

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 15:00 от НямаСмисъл

# 628
А този ПИК лично ли трябва да си го изкарам, тъй като нямам възможност да ходя по институции и трябва да лежа. Възможно ли е моят съпруг да отиде вместо мен 🙄

# 629
ПИК се вади лично на място :/ Аз специално си ходих до родния град да го извадя... (преди години)

Общи условия

Активация на акаунт