Февруарчета 2024 - Тема 10

• 43 718
  • 799
  •   1
Отговори
# 165
Момичета забравих да питам. Някоя от вас има ли болки (не нещо нечовешко ами като лека мускулна треска) в тези мускули които са точно под гърдите , все едно се падат от двете страни на стомаха? Аз като се свия ме наболява там, отделно като спя примерно на ляво и тръгна да се завъртам от цялата лява страна мускулите под гърдите, на корема отстрани също ме наболяват. Предполагам е нормално предвид огромния корем който имам и тежестта която носят, ама викам пак да попитам, че грам не помня какво е било с предната бременност.

# 166
Аз съм с такива болки като мускулна треска точно. Появяват ми се като спя по-продължително време на една страна или като се застоя. Понякога са по целия корем. Мислех си, че е нормално предвид, че сега бебенцата растат най-интензивно. 🙄

# 167
  • София
Имам отдавна, обяснявам си ги с гравитацията и не се тревожа, защото е абсолютно мускулна болка - все едно имам мускулна треска. Аз имам и по-ниско, от лявата страна - за там доки каза, че може да е нерв, понеже коремът притиска вече какво ли не по нас. В левия крак имам малка загуба на чувствителност на единия бедрен мускул и точно с притисканията на нерви е обяснението - даже каза, че аз съм добре, имало жени, които взема стъпват. Майка ми пък разправяше как в напреднала бременност със сестра ми, левият й крак просто от време на време отказвал 😀

# 168
  • София
Аз нямам такива оплаквания, но от два, три дни имам бодежи във влагалището и направо откачам....спирам да дишам за части от секундата и после ме отпуска. Дали бебето слиза надолу и за това са тези бодежи нямам идея, но са много болезнени. Ще питам АГ другата седмица, но ако някой знае какво става, ще съм благодарна ако сподели.

# 169
Аз заради тия бодежи и много Бракстън хикс в комбинация лежах в болницата. Но и при мен беше много рано - края на 31г.с. Там го нарекоха родова дейност. След наливането с кормагнезин спряха, но на този етап вече сигурно е нормално да ги има и не биха ме притеснили. Обясниха ми тогава, че е подготовка на шийката за раждането. Отпускане, омекване и т.н.
Може би това са предвестниците на предстоящо раждане.

# 170
Момичета, за тези от вас, които са имали контракции имам нужда от помощ Grinning аз наистина не знам какво е контракция или и да съм имала, не съм разбрала, че е това. Вчера обаче през целия ден от време на време има нещо като лееееки менструални болки ту в ляво, ту в дясно. Бяха за по няколко секунди ии спираха... днес, към момента, нямам такова нещо, утре съм при доктора и ще му кажа, но дали тва са контракциите или вече почвам да откачам предвид, че съм почти в 35 седмица 😄

# 171
Много е възможно да са контракции, но по-скоро подготвителни. Контракциите са като менструални болки но са много много по-силни и понякога обхващат и кръста (или само в кръста се усещат). Нормално е да усещаме такива в тези седмици,все пак шийката леко леко се отпуска и изглажда… аз съм леко притеснена шийката ми стои 5см, а каката я преносих и накрая с индукция излезе, иска ми се този път да си тръгне естествено и ако може преди да е станало 4кг🤣 но божа работа… но влезна ли в 36 почвам катерене на стълби, ананаси, секс и всичко що ще помогне🤣🤣🤣🤣

# 172
  • София
water_nymph, благодаря за успокоението. Аз от днес съм 37+0 г.с. и ще се радвам ако се започва най-накрая, че вече много тежи корема.

# 173
Благодаря за отговорите момичета, да точно са си мускулни болки явно.
Аз преди бях повдигала темата, но сега пак ще го направя, тези от вас които ще са планово секцио, питали ли сте АГ който ще ви прави секциото за хиалуроновия гел който се слага в коремната кухина , за да предотврати до колкото е възможно сраствания? Аз питах пак предния път , АГ каза че ако искам и имам възможност мбжем да сложим защото само може да помогне дето се казва. Струва 550 лв взема се от аптеката и си го носиш в деня. Имам и близък който е коремен хирург и все ще го питам, ще го питам и все забравям за още едно мнение. Иначе доста мои приятелки си сложиха, защото след първото раждане се оказа че имат сраствания, но тогава никой все още не го ползваше толкова тоя въпросен гел.

# 174
Имам въпрос към мамите с по- големи деца.
Къде държите дрехите на големите деца?

Аз все още си ползвам шкафа- повивалник и сега се налага да взема малко гардеробче или скринче, за да освободя място за бебешките дрешки. Дайте идеи Simple Smile

# 175
Имам въпрос към мамите с по- големи деца.
Къде държите дрехите на големите деца?

Аз все още си ползвам шкафа- повивалник и сега се налага да взема малко гардеробче или скринче, за да освободя място за бебешките дрешки. Дайте идеи Simple Smile

В същата дилема бях и аз. Първоначално исках да правим детската стая, но така и не стигнахме до нея и просто освободих един голям рафт в нашия гардероб. Там подредих дрехите на баткото, а чорапи, бельо и т.н. сложих в кутия органайзер от ИКЕА. В скрина подредих бебешките. Малко е наблъскано, но като временно решение става.

# 176
Момичета, от вчера забелязах, че имам ужасен пърхот… не знам от бременността ли е, понеже ползвам професионална козметика за коса и не знам от кога не съм имала пърхот.

# 177
Обмислях такъв вариант, да. Но иска ми се да взема нещо отделно, защото ще има сръдни, че всичко се дава на бебето (легло, количка, шкафа Sweat Smile ) и да компенсирам с нещо новичко, на което да се радва.
Гледам разни варианти, ама някак нищо не съвпада с идеята в главата ми и затова реших да питам други как са решили "проблема"

# 178
Споделям за тези които търсеха бебефон. Този е от Амазон тук не се продава такова нещо. Много съм доволна , страхотен е и най важното за цената си , има опцията в която екрана и звука не ти свети и шуми цяла нощ. Изключва се и ако бебето почне да квака или плаче се включва и те усведомява. Като има частота на чувствителност. Примерно белия шум не ми го засича което е хубавоВ момента струва 120 евро , аз го взех на промоция за по малко

# 179
Момичета, от вчера забелязах, че имам ужасен пърхот… не знам от бременността ли е, понеже ползвам професионална козметика за коса и не знам от кога не съм имала пърхот.
ММ наскоро се сблъска с този проблем, не е бил на лекар, но му помогна Кетозал лечебен шампоан, абсолютно същата съставка като Низорал, но е с 10лв по- евтин.

Общи условия

Активация на акаунт