Февруарчета 2024 - Тема 10

• 43 680
  • 799
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Виж какво каза sd.sd малко по-рано Wink И от лекар/болница отива в НОИ, но и от работодателя трябва. Предполагам, че е защото първите три дни ги плаща работодателя. Като ви чета, почвам леко да очаквам, че няма да получавам пари по едно и също време всеки месец и лекичко ме напряга това. Ако съм права, значи ние сме в 21-и век, а НОИ не са Sad

# 151
Имам въпрос дали някой е запознат.. бременния ми мозък забрави да занесе болничния, който е за декември(издаден на 07.12) във фирмата🥲.. та въпроса ми е имате ли представа дали ако го занеса утре ще ми го изплатят все пак
Занеси го възможно най- скоро на работотдателя. Когато д-р или болнично заведение издават болничен, той автоматично се отразява в НОИ в справка за издадени болнични, но задължително работодател трябва да го подаде,  това са различни неща
Това е справката, когато е само издаден

# 152
Аз още съм в очакване на болничния за декември 🫣
За изплащането на болничните си е малко хвърляне на боб, но като почнем да получаваме майчинство си е с фиксирана дата между 1-во и 3-то число на месеца. Поне преди беше така, стига да не са променили нещо.
И на мен вече доста ми тежи. Тази нощ много трудно спах. Накъдето и да се завъртя ме боли, бебето рита като Бекъм, а мъжО каза, че съм хъркала като дъскорезница тая вечер 🫣🤣
Утре ще видим тоновете, днес пускам последните две перални с бебешки неща, стягам куфара и ако ще се случват нещата по-рано, поне да съм подготвена.

# 153
Ще ти го изплатят болничния, не се притеснявай, просто ще е със закъснение. Занеси го възможно най- скоро. Може да ти се накарат от счетоводството/HR, ама не е проблем, ще се изплати.

Фрезия, диоптъра да не те притеснява, физиологично се повишава през бременността и кърменето. После се нормализира заедно с хормоните. За раждането само налягането е важно.
Пъпната връв също не е проблем, стига да не е няколко пъти омотана, че тогава дърпа бебето навътре Sweat Smile Ако е само веднъж, два пъти, акушерките знаят какво да правят и размотават в движение Sweat Smile А някои бебчета се размотават, други омотават при самото раждане.
Стискам палци да станат нещата, както е най- добре и за двете ви!

Цвети, мерси, че сподели справката! Много ме мързеше да влезна да я видя как се казва точно Animal See No Evil

# 154
За болничния се бях объркала снощи, датите са 14 и 19 при мен🌸
Момичета имам проблем с темата за педиатър. За Бургас става въпрос. Явно нещо наистина не съм разбрала как стоян нещата или и аз не знам вече. Моите приятелки и доколкото чета насам натам си записват бебетата (уговарят се) 1-2 месеца преди раждането с педиатър. Не говоря за личен лекар и педиатър 2 в 1, а за отделен. Да дойде като ви изпишат да го види и от там нататък следи ваксини, прегледи всичко, нали така. А ти ако искаш носиш направление, ако искаш си плащаш прегледите и така. Така ли е ???

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 08:54 от MoniMoni909090

# 155
В нашия град е така, както ти го описваш, но специално тези педиатри, с които говорих аз, домашното посещение е платено, а за ваксини трябва да плащам по 30лв консумативи и поставяне.

Крайна сметка уговорих ЛЛ и педиатър (2 в 1, както казваш ти), че поне ваксините да са ми безплатни и да имам право на неограничен брой прегледи на месец, защото отделни пък с колкото ЛЛ говорих, все по 1 направление за педиатър щели да ми дават. Не коментирам колко това е правилно/законно, но ни обрича да плащаме по доста пари месечно. Като сложиш 30лв ваксинка, 100тина лева преглед поне един допълнителен в месеца, и ... Кел фсйда от здравната каса.

# 156
С първото ми дете се побърках да търся Лл, който да е и педиатър. Всички ми отказваха. Накрая просто намерих ЛЛ, тя си му слага ваксините, дава си ми направления за педиатър, ако имам нужда или просто си водя детето на частно. Поне не се тревожа за ваксините.
Още повече, че вече всичко е електронно и само и се обаждам, че имам нужда от направление, отивам при педиатъра, който съм избрала и казвам ЕГН на детето. Не ходя да вися и при единия и при другия. За мен това е най-добрия вариант и се радвам, че стана така. Имаме си педиатър, при когото си водим основно детето, но тя е и началник на отделение по Неонатология, съответно е много натоварена и се е случвало да не може да ни приеме веднага. Тогава просто си взимам направление от ЛЛ и водя детето някъде.

# 157
Хванах се да пера и подреждам всички дрехи подарък и нещо взех да се напрягам колко са много, особено бодитата с къс ръкав 😳😂 Вие какви дрешки сте подготвили за нашите зимни бебета?

# 158
Аз чакам да видя на следващия преглед как върви и ще накупя, че имам съмнения за размера... Но засега имам цели 2 бодита с дълъг ръкав, 2 бр. ританки и 1 гащеризон р-р 56. Направо майка на годината Grinning
Просто се чудя дали да зареждам 50ти размер, но май да, че последно вървеше по-малка.

# 159
Проблемът ми е, че и аз така разбрах. Идеята е да го запиша при моя ЛЛ, той ще пуска направления. Писах на избраната от мен педиатърка ( понеже не ми вдигна целия ден до вечерта). Че са я препоръчали и искам детето да се запише при нея нали, кога ще се роди, абе всичко. Тя ми отговаря “аз не съм ЛЛ”. На което аз и казвам, че знам и ми трябва педиатър, при когото то да се води, нали- да е записано. Тя отново ми отговаря “трябва да се запише при ЛЛ”…..
Аз и казвам, че ще е при моя нали, че имам нужда от педиатър, който да дойде у нас като ни изпишат, да го преглежда занапред, ваксинира и всичко… тя ми отговаря “Значи всичко е ок”.
Не мога да разбера кое точно не съм схванала от цялата работа. Просто съм ограничена откъм район в града, много държа да ми е близо, живея в района на новата библиотека на “Кирил и Методий” и искам да мога да отида с количката пеша. Ако имате препоръки момичетата в Бургас ще съм много благодарна или да ми обясните повече.

# 160
Моето дете/ баткото/ е записано при един доктор, който е ЛЛ / всяко лице трябва да има ЛЛ/, а отделно го водя на педиатър, на когото не плащам абсолютно нищо и не ми се издават направления, за да го водя. Същия педиатър, още след раждането на сина ми, ми посочи при кой ЛЛ да го запиша....така детето има и ЛЛ и педиатър. И двамата ми издават бележки, справка за ваксини, всякакви документи, ако случайно единия го няма, другия ми върши работа. От малък град съм, не знам дали има значение🤔

# 161
И аз днес съм на тонове, и понеже вече влязох в 9я месец преди няколко дни , май ще е добре да взема да си стегна багажа за болницата, че и аз още не съм го направила 😄 вчера започнах с прането на бебешки дрешки и днес и утре продължавам. Като цяло и аз по лежерно го раздавам от към багажи, пранета и т н. ама то не остана дето се казва. А и помпа не съм купила все още, та няма да е зле да се заема. Трябва и стерилизатора от баткото да пробвам дали работи. Абе май има още какво да се свърши като гледам.

# 162
Ще си поделим наградата за майка на годината 😀 Аз имам 3 бр. ританки и 3 бр. бодита, които майка ми е купила. 😀 Моят мъж е много спокоен, казва, че има всичко по магазините вече и да не се стресирам 😀

Аз чакам да видя на следващия преглед как върви и ще накупя, че имам съмнения за размера... Но засега имам цели 2 бодита с дълъг ръкав, 2 бр. ританки и 1 гащеризон р-р 56. Направо майка на годината Grinning
Просто се чудя дали да зареждам 50ти размер, но май да, че последно вървеше по-малка.

# 163
НямаСмисъл, това обяснява очудването ти за едноседмично пране/гладене. 😃
Аз за това бебе си имам абсолютно всичко от баткото и като цяло купих нови пелени, 5 броя ританки, 5 бодита с дълъг ръкав и комплект за изписване. Все пак да си има нещо чисто новичко и за него.
Иначе вчера най-после приключих с прането и гладенето, остана само комплекта за изписване, но той ще е задължение на таткото. Всичко е сгънато и подредено и остава да чакаме бебчо.
Направих консултация вчера и с нумеролог/астролог и само остава да съобщя датата на АГ другия вторник. И чакаме.. 😃

# 164
  • София
На който не му се занимава да купува дрешки, да каже на родата размерите и да забравя вече за гардероба на дребното 😂 Аз вече имам няколко и за до 3 месеца, а в Бургас са заредени за следващи размери. На ММ сестра му се оказа, че имала същия вкус като моя (изчистени дрешки) и съм подсигурена с носени и чисто нови. А свеки ще ги държи при нея и ще праща като кажа.

Общи условия

Активация на акаунт