Февруарчета 2024 - Тема 10

• 43 595
  • 799
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Моля ви, бъдете хора - ползвайте Скрит текст!!!! Нечетимо е от телефон в противен случай!
Ако пишете от телефон, няма бутонче Скрит текст, но можете да напишете преди мнението си [spoiler*] и след мнението си [/spoiler*] без звездичките!

# 136
Вие без упойка ли го раждахте първото ви детенце ?
Болезнено ли е при предизвикването ?
Аз съм от средата на декември в 45 дневен и ми казаха да си го чакам края на януари. Иначе останалите болнични винаги в края на месеца ми се изплащаха.
За да се виждат въведени в НОИ зависи кога ги подаде счетоводството на фирмата работодател, т.е. болницата издава болничния, вие го представяте пред работодателя и от там счетоводството го завежда към НОИ.

Точно се върнах от тонове....дечко пак спа 😔 та стоях седнала. Изскочиха и 2 контракции, които не усетих. Озадачих се как като ме сложиха в седнало положение диаграмата скочи до 170, а чета, че нормален диапазон е до 160. АГ каза, че всичко е ок, ама аз си се притесних. Другата седмица ми е последния преглед и съм в шаш паника ако пренося какво правим, ще ме гледат ли или....уффф.... от сега почвам да си записвам всички въпроси, че другата седмица да задам всичко към лекарката. Термина ми е на 01.02.

Изобщо не се притеснявай за тоновете, на едното проследяване на бебока му стигна до 190 и се шашнах супер много, но преди това бях пила кафе, което май е грешка. Предният път пак му стигна до 170-175 пулсът и се притесних, но проследяващата ме увери, че няма проблем, ако пази равномерен сърдечен ритъм - временна акселерация било при раздвижване. Днешните тонове ми бяха ок - не вдигна повече от 160. Иначе и аз съм като теб с термин на 02.02 и честно казано хич не искам да пренасям, защото ако стане повече от 3.200 не знам как ще го раждам нормално, та на следващия преглед ще си подготвя и аз въпросите и евентуално ще попитам дали има шанс да ме индуцират преди термин.

И аз съм с термин 2.02, но понеже ми е второ раждане много се надявам да тръгне само по-рано. Дъщеря си родих ден след термин, но предизвикано и много искам този път да си спестя това, меко казано не беше приятно. Иначе 3200 не ми се струва много за нормално раждане. Аз родих 3250, но както казах - с индукция.
Еднакво болезнено е и при двете,но при естественото става по-бавно и плавно и тялото може да се приспособи,а при предизвиканото контракциите са изведнъж на малки интервали и това изтощава доста.Болка ще си имате при всички положения,раждане без болка няма Simple Smile

Аз си поисках упойка когато стигнах до забравих вече колко см разкритие. Наистина ми помогна да си почина малко преди реалното раждане.
Сега независимо как раждам, отново ще си поискам упойка ако е възможно.

# 137
  • София
lilyanna1, кажи какви трудности срещаш със скрития текст? Ще ти помогна!

# 138
Идвинявам се относно този скрит текст, честно казано не ползвам бг мама и нямам идея как пишете тук. 😂 Виждам, че цитатите стават ужасно много, ще се постарая да го разуча. 😂

# 139
Момичета днес с АГ избрахме дата и направо се шокирах като научих, че бебето вече е 3 кг. Та аз толкова родих дъщеря си, вярно че сега е момче ама….

# 140
Freziya, според няма смисъл да взимаш лаптоп на тоновете. Ще лежиш по гръб или на една страна с обвити колани през корема. Цялата процедура е 30 мин. Няма смисъл и едва ли ще ти е до работа.
За енергия - имам, но е за кратко. Дивана ме притегля с голяма сила. Задуха няма да го коментирам, дишам с 20% от капацитета на дробовете ми. Още малко, дръжте се ☺️

Благодаря, Криси! Няма да го влача тогава, дано бързичко мине и дано никой не изпищи 🤭.
На мен термин ми е 03/03, най-вероятно ще мине бързо и това време, просто рязко започна да ми тежи, ако легна по гръб имам чувството, че ще пукна от задушаване, супер бързо се изморявам, бе все се надявах да задържа още малко без тия "екстри"...

# 141
Freziya, естествено ли ще раждаш или секцио? И моят термин е 02.03, но още преди 20.02 ще родя. Сигурно ще ми повярвате, ако ви кажа, че нямам никакво търпение вече... Все по-често се случва да не мога да заспя от вълнение. 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

# 142
Момичета всички ли получихте болничния за декември?

# 143
Аз не съм го получила, но моите счетоводителки се помотват попринцип, така че не се учудвам.

# 144
Аз го получавам на 2 пъти, около 14-ти/ 15-ти и после края на месеца или 1-ви. Предполагам, че са месец назад и скоро ще дойде декемврийския.

# 145
Моят го получих след празниците.

# 146
Freziya, естествено ли ще раждаш или секцио? И моят термин е 02.03, но още преди 20.02 ще родя. Сигурно ще ми повярвате, ако ви кажа, че нямам никакво търпение вече... Все по-често се случва да не мога да заспя от вълнение. 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Още не знам, но много се надявам да й дадем възложност сама да избере кога да се появи 🤷‍♀️
Но, първо беше историята с миомния възел, който на последната ФМ се потвърди, че не е пораснал повече и няма да създава грижи, но пък се видя омотана пъпна връв. С кардиоложка ще се виждам за "предписание" началото не февруари, че там имах леки изненади. С диоптър и астигматизъм съм, категорично ми се е всигнал диоптъра, усещам го, не знам налягането как е, ма и там ще трябва консултация. След анафилактичнчния шок, който направих в ранните месеци, трябва и алерголог да се изкаже... бе въобще всичко е 6 просто 🤣

# 147
Имам въпрос дали някой е запознат.. бременния ми мозък забрави да занесе болничния, който е за декември(издаден на 07.12) във фирмата🥲.. та въпроса ми е имате ли представа дали ако го занеса утре ще ми го изплатят все пак

# 148
не съм започнала още схемата с болничните, обаче те не се ли предават-получават електронно?! В смисъл, издадено от лекар не постъпва ли директно в нои, без да се разнасят харитшки наляво-надясно?!

# 149
В НОИ постъпват от работодателя след като са занесени на хартиен носител. Електронно се изпращат от болница, лекар или ЛКК комисия до НЗИС и Здравната каса.

Общи условия

Активация на акаунт