Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 374
  • 723
  •   1
Отговори
# 330
Аз също пия Euthyrox. Изследвах ги последно края на декември, тези дни трябва пак да видим как са.
Тогава резултатите бяха следните: TSH 2,58/ T4 14,5. Увеличиха ми леко дозата.
Още взимам витамин D и мет.фолиева киселина.
Относно токсоплазмозата. Ветеринарен лекар съм и смея да твърдя, че хуманните лекари не са много запознати с цикъла на развитие на тази паразитоза и внасят излишна паника.
Ако котката ви е домашна и обезпаразитена, храни се с котешка храна няма никакъв риск. Това дали ще й чистите тоалетната също е без значение, котката живее във вашия дом, ляга на диван, стол, гали се във вас. Това е същата котка, която влиза в тоалетната си и после не си мие лапите със сапун. Не го казвам за да плаша някой, а напротив! Изследвайте си антитела за ваше спокойствие. Голяма част от нас сме “боледували” още като деца.

# 331
Мая16, съжалявам, прегръщам те силно и пожелавам следващия път да е до финал.

Пия фемибион1 за сега, другата или по-другата седмица минавам на 2ка. И предната бременност тях пих и сега пак. Казаха ми витамин Д че е добре да си взема сега в това време и пия и него от няколко дни.

Добре дошли на новите момичета, ще ви добавя в списъка, но се извинявам предварително, съмнявам се да е днес.

Чувствам се като парцал, всичко ме дразни, а сме самички с малчо тези дни, така че съвсем изнемогвам. Всички бъдете здрави и се пазете.

# 332
Тези от вас запознати с хормоните на щитовидната, как ви се струва този резултат:
TSH 2,510 mlU/l
FT4 16,10 pmol/l

Гледах, че за бременни референтните стойности са малко по-различни и за TSH съм на горната граница за 1ви триместър, а FT4 е по-висок даже. 😳
Според моят ендокринолог д-р Начев, TSH при бременност трябва да е под 2, като под 1 също е ок. Не е проблем когато е много ниска стойността за бебето, но е важно да няма гадене и сърцебиене, което показва че се натоварва сърцето. Аз съм с Хашимото и в момента пия 125мг Елтироксин.

Благодаря за споделеното!
Аз съм чела, че е хубаво да е около 2 при забременяване, а после при бременността е нормално да има промени.
Нямам нито гадене, нито сърцебиене. Разбира се, ще го обсъдя с АГ, но честно казано не желая да пия никакви лекарства, никога не съм имала проблеми с щитовидната жлеза.

# 333
  • София
Ако ендокринолог прецени, че трябва, а най-вероятно ще е така от този резултат, е важно да се приема медикамент.

И аз съм при Начев и мога да кажа, че е страхотен лекар. Преди месец ТСХ беше 3.69. Резултат от днес, който споделих - 1.59.

По време на бременност се цели да е под 2, много е важно за мозъчната дейност на плода и не само. Обясняваше ми, че при отклонения на ТСХ е възможно изоставане в развитието след раждане или риск от преждевременно раждане. Това са си думи на лекар, на който вярвам. Резултатът при мен след месец е факт. Днес вероятно ще ми коригира пак дозата, кой знае.
Но Герка - не отлагай консултация. Нищо не ти пречи да си направиш една.
Ако не ти се ходи на място, аз си бях свалила Healee приложение и писах на доктор Мария Бояджиева, която работи с доктор Начев в Майчин Дом. 45 лв беше август консултацията. От нея имам първоначалната терапия, която после Начев одобри.

# 334
  • Гр. София
Мога да споделя опит във връзка със здравната застраховка - ако е групова, напр. сключена от работодателя, най-вероятно ще можете да се възползвате от покритие бременност. Ако обаче е индивидуална и сама сте си я сключила (както аз), обикновено има отлагателна клауза за влизане в сила на някои покрития, сред които и бременност. При мен покритие бременност влиза в сила 11 месеца след датата на сключване на застраховката. Това се прави от застрахователите, именно за да избегнат случаи, в които жена забременява и след това си прави здравна застраховка.

Аз в случая нямах избор, тъй като работя за американска компания и работодателят на практика не сключва групова застраховка за всички служители, а който иска, си прави сам застраховка, после предоставя фактура и работодателят му възстановява платената премия, до определен % от заплатата. Та аз си направих възможно най-високата застраховка с 2500 лв премия, с безброй покрития с огромни лимити и... в крайна сметка ще си плащам всичко покрай бременността от джоба...
Съветът ми е да прочетете внимателно условията и покритията по застраховката си, включително дребния шрифт, за да нямате неприятни изненади.

Здравейте момичета, наваксвам с пропуснатото!
Венцислава от сърце ти желая следващият път да е успешен и те прегръщам силно, силно силно.
Относно покупките, все още не го мисля, но с интерес чета всичко о ваш опит, за сега не искам толкова надалеч, да мисля, както тайничко си представях как ще поставим две кошари в спалнята ни къде ще е най-добре, и как ще побера двойна количка в тесния ни асансьор в блока и изведнъж изненада. Сега се надявам да е добре едното бебче и да стигнем с него до финал. От притеснение съм с цели два херписа, опитвам се да съм спокойна и да си засиля малко имунитета. Иначе съм с алергичен ринит, неустановено е от какво имам алергии, целогодишен е като цяло и с дишането ми е малко по сложно.  За загубата на едното бебче АГ каза, че възможно да е лошо качество ембриона или самото разположение на матката, да не позволява износване на две бебета. Тя по принцип ми е леко обърната, но това си ми е по рождение е така. На 06.02, ако всичко е наред ще е ФМ и ще правя биохимичен скрининг, защото по думите на лекаря пренатален тест няма как да се направи, тъй като в кръвта ми още доста седмици ще циркулира днк на другото бебе и ще даде смущаващи резултати. Пренатест може да се направи по нататък, чак след като се разорбира напълно бебето. Исках да ви питам относно домашните любимци, имаме си коте на 15 години и си е част от семейството ни, не е било никога на улицата, отглеждаме си го от двумесечно бебе, но няма ваксини. Относно женска консултация не съм знаела, че има по здравна каса, ще питам и личния лекар. Аз скоро ще имам пълна застраховка от Уника и се чудя, може би от там може да се покриват разходите на частно, има ли някой от вас опит с уника? За сега и ние не сме казали на близките, само знае една моя колежка, и две приятелки, но на тях казах защото ме попитаха, не мога да лъжа просто. Но мама бих искала, да я изненадам с писмо, затова чакам нещата, да станат малко по сигурнии и нямам търпение да и изпратя изненадата!

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 23:03 от Sunny_Smile_88

# 335
И аз ходих при Начев и Мривта Лазарова в майчин дом.Тсх ми беше 3,58 , свалихме го на 2.18.Пия по 25 мг еутироксин.
Миналата бременност пиех 50 мг.Без да имам заболяване , просто по време на бременност се покачва понякога и в хубаво да се следи .След 30 дни пак трябва да пусна контрола.

# 336
  • Гр. София
Аз пия метилирана фолиева киселина, Омега-3, живи витамини, метилиран В12, магнезий и Вигантол.

# 337
Ами аз ще съм преди теб 😁 на 01.02 съм на Ранна фетална + Скрининг. Аз забременях в Надежда от доста време съм пациент там, до сега се следях там, и от тук нататък ще се следя там. Д-р Михова четох, че е добър специалист, но исках мнение от някоя от вас, ако я е посещавала. Относно това което пия, последно до 01.02 ще пия Дуфастон х2 и Огестан витамини, които съдържат почти всичко нужно в тях. Успех на всички ❤
@Nerimann аз имам час за ранна фетална + скрининг за 07.02 тогава ще мога да кажа . На вас за кога ви е часа ? В Надежда ли ще се следите ?

# 338
Майче, съжалявам за лошите новини! Желая ви скоро пак 2 чертички и да изминете пътя докрай.

На новите добре дошли! Аз пия само фолиева и но-шпа при нужда в момента. Питах лекаря който ме следи за нещо друго, каза ми след 3 месец на следващия преглед ще ми каже.

Иначе днес си взех една много забавна книжка за разнообразие от сериозната литература по темата. Ще видиш ти като родиш! И цял ден се заливам от смях, кратичка е но ме разведри. Вие четете ли нещо в момента по темата?

# 339
Nerimann супер , ще се радвам да споделиш когато мине прегледа и аз съм при д-р Михова . Иначе ще се следя живот и здраве при Д-р Ненов също четох доста добри отзиви при него , за сега сме се виждали 3 пъти .
Относно лекарствата аз приемам за сега само мета фолиева киселина .

# 340
За Ненов , аз имам ужасно негативно мнение.Но ще си го запазя , все пак всеки се случва да е доволен от различни лекари.
Миналата бременност бях при него , тъй като моята лекарка беше с ковид , тоест по заместване .. ами тръгнах си разревана.

# 341
Marbella ако може да споделиш тук или на лично . Все пак още не съм платила пакет . Стана ми интересно каква е била причината малко по дръпнат е , но имам още време да реша .

# 342
Ще споделя , но наистина не искам да накланям везните.
Прегледа ми е бил около 6 месец , двуплодна бременност.Супер рязък още от вратата , за няма и 3 минути погледна бебетата .Помолих го да погледне плацентите ( остаряваха бързо и трябваше да се наблюдава състоянието им и да св проверяват с доплер , за да се прецени хранят ли се бебетата) , отказа ми .Казах му да измерим шийката (супер важно , особено с близнаци и втърдявания на корема почти постоянно въпреки терапия) , пак ми отказа.При което аз му казах , че с моя лекар сме коментирали вземане на микробиология и това ми отказа.Развика ми се , че му се бъркам в работата , как така аз ще казвам какво да се случва на НЕГОВИЯ преглед.Казах му , че съм се чула с моя лекар и ми е казал при който и да съм да видим тези определени неща.Почна пак да вика , че всеки се правел на велик , но той нямало да проверява нищо , да съм си ходела , но ми нямало.Еми тръгнах си ама яко си поревах , после отидох при друг лекар в областния ми град .В крайна сметка 2 седмици по-късно лежах за задържане със супер скъсена шийка и контракции които не усещах.И все си казвам , че ако беше погледнал , можеше  да се вземат мерки, а не да лежа 2 месеца в болницата до раждането.
Та така , този човек и на снимка не искам да го видя.

# 343
  • София
Мая, много съжалявам за случилото се! Желая ти само позитивни емоции занапред и скоро отново да видиш двете чертички, този път до пухкав финал! Heart

Ние казахме на родителите ни и на 2-3 близки приятели. На мен обаче вчера ми се случи изключително неприятна ситуация на работа, тъй като колежките ми са изключително любопитни клюкарки. Sweat Smile Пряката ми шефка ме “издебна” да съм сама и започна да ми говори за проекти, които трябваше да са далеч в бъдещето, а изведнъж ѝ хрумна да ги правим следващата седмица и аз да съм основния отговорник. В моята работа има рискови фактори, които избягвам откакто разбрах, да не казвам и откакто започнахме опитите. Накратко, бях принудена да ѝ кажа, че няма как сега да участвам, защото не искам да поемам и минимален риск. Почувствах се много зле, защото бях притисната да призная. В крайна сметка тя не възложи тези неща на друг, просто ги използва, за да получи признание. Наясно съм, че е от чисто любопитство, а не от лоши намерения, но все пак се почувствах сякаш ми отне правото да споделя, когато аз преценя. Head Band

За застраховането в уника бях писала и преди, а виждам, че вече има подобен отговор. Често има отлагателен период, може да е 9-10-11 месеца - година. Запознайте се добре с условията преди сключването на застраховка, за да не е напразно. Аз имам застраховка при тях от септември 2022 и нямах проблем при заявяването на бременност. Покриват определена стойност за проследяване и отделна сума за самото раждане. Изискват епикриза, за да изплатят сумата за раждането.

На ЖК по ЗК не съм се записала все още, моята АГ ми каза да го направя след 12-та седмица. Засега и никакви изследвания не да ми пускани, а добавки пия само фолиева киселина, която ми каза да спра след първия триместър.

За д-р Начев аз не мога да се изкажа ласкаво. При мен изписването на хормон не помогна и той след поредното увеличаване на дозата и  непомръдващи изследвания ми възклика “ама това е невъзможно” и не потърси друга причина, а само увеличаваше хормона. След смяна на лекарят се оказа, че съм с дефицит  на селен и не мога да усвоя повече хормон. Започнах прием на селен и тсх се понижи моментално. Та, ако нямате други проблеми и ви трябва само рецепта за л-тироксин е ок.

През февруари ми предстоят прегледи в майчин дом на мамолог и ендокринолог, осигурени от работа, а на ФМ съм другата седмица в Марковс.

Съжалявам за дългия пост, но не ви бях чела от няколко дни, а темите, които обсъждате са интересни и полезни. Heart

# 344
Marbellaa Благодаря ти за споделеното . Просто бих искала да знам всякакви препоръки и да преценя . Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт