Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 229
  • 723
  •   1
Отговори
# 450
Jessie, при бременни, по спомен левкоцитите леко се завишават. И двете ми бременности бяха високи(16-17),днес ми излязоха кръвните и са 15 и нещо си...Така че с тези стотни отклонение,изобщо не се филмирай излишно Simple Smile

Gamora благодаря за отговора и се успокоих! 

Дано на всички и прегледи и изследвания да са наред.

# 451
Лина, браво за изравняването, тъкмо преди Me, Myself & I да пише като ъпдейтвах поста си мислех как само момчета пиша.

Момичета, радвам ви се много че започвате вече да разбирате пол и се вълнувам с вас, но искам да си споделя. Малко ми е мъчно, че тук не може сега и още повече като наближава сега родителите ми да дойдат. Даже пак гледах за не знам кой път дали няма някакви домашни тестове дето да мога случайно да си поръчам. Хем ми е мъчно, че предния път нямаше как да бъдат на партито, хем като знам колко много майка ми обича и я бива в подготвянето на такива неща... И все повече го мисля, дали мога да изтрая до към 30та седмица и да си направим парти на почивката. Мъжът ми и без това уверено навсякъде обяснява, че ще е момиче, няма да има проблем от негова страна, но на мен ми се иска потвърждение и споделено вълнение. Оплаках се, айде стига ми толкова мрънкане. Давайте да идва новата седмица да видим кои са следващите с новини за здрави пухкави бебета.

# 452
Jessie, за да се установят бактерии в урината не трябва ли да се пуска стерилна урина?
На твое място изобщо не бих се притеснявала от този резултат, в крайна сметка тялото ни е бъкано с добри бактерии, нека лекарят ти обясни какво означава. Предполагам нямаш симптоми на цистит, това е по-важно според мен.
На предишни изследвания как са ти били левкоцитите? Защото примерно моите винаги са излизали малко под нормата, в различни лаборатории, и според лекари е ОК. Просто референтните стойности не обхващат всички възможни нормални и здравословни стойности. Стига да не са далеч от референтните, резултатите обикновено са наред, дори и извън референтните.

Момичета, е коя седмица бяхте на първа фетална? Аз съм записала за 13+0.

# 453
Аз записах в 11+5 първата
Вики, представям си какво ти е. Това ми е малко болна тема, защото големият ми син иска да учи в Щатите и обещава тържествено, че ще се върне, но аз си знам, че като го завърти живота... Не мога да си представя какво е да виждаш детето си веднъж годишно...после и внуците
Jessie, и аз мисля, че са си стандартните отклонения за бременността, все пак го консултирай с лекаря. Знаеше ли, че си с отрицателен резус фактор, защото това би изисквало допълнителни изследвания?

# 454
  • София
Герка, моята лекарка прецени, че ФМ трябва да е между 12+2 и 12+5 при мен, сигурно е имала нещо предвид как се развива бебчето и кога ще е най-удачно. В 12+5 ще съм на ФМ, в петък. Flowers Four Leaf Clover

# 455
Аз в четвъртък ще съм 12+1 и за тогава е насрочена ФМ , но да ви кажа честно не разпитвах, репродуктивния прецени, че тогава трябва да е Grinning Hug

# 456
Аз съм записана за 12+1 , ама е на далечната дата 15.02 😅

# 457
Герка, моята лекарка прецени, че ФМ трябва да е между 12+2 и 12+5 при мен, сигурно е имала нещо предвид как се развива бебчето и кога ще е най-удачно. В 12+5 ще съм на ФМ, в петък. Flowers Four Leaf Clover

На мен ми каза просто да се запиша, без инструкции кога точно. И видях на сайта, че се препоръчва м/у 12+0 и 13+6 и си избрах дата по средата Grinning И виждам тук, че вашите са малко по-рано, та се зачудих.

# 458
До сега не съм била на тази ранна фетална. Насрочих си преглед в 12 седмица, но дали  ще е фетална не зная от лекаря. Той ме иска на две седмици, заради шийката нея я следим. С предната бременност от 5 месец взе да намалява и сега я следим. Дано е добре всичко и бременността ми да я различна от предната. На предната ми се наложи да лежа от 6ти месец до 9ти, заради риск от преждевременно раждане, пък в 9ти не тръгна раждане и се наложи секцио 😅
Вие какви витамини и добавки пиете? Аз взимам фолиева киселина по 2 таблетки всеки ден до 9месец, витамини Прегнакеър  плюс,  Биозин мамма и мисля да си взема и магнезии, защото миналата бременност и него пиех.

# 459
Моята фетална беше 12+. Прави се между 11 и 13 седмица, като след 12та е най-добре доколкото знам от Аг. При мен лекаря тогава не даде индикации за пола, каза че не иска да ни подведе и също каза, че следящия Аг вече в 16та седмица би трябвало вече да каже пола със сигурност.
За витамини - аз пия Биозин мама, фолиева и Биозин фемме пробиотик. Пия и Флорадикс билкова кръв. Вероятно февруари след пускане на нова ПКК и витамини лекаря спомена, че може да ми изпише и допълнително желязо, но зависи от резултатите.
Ако е удобно бих питала майките вече минали с по 1 дете какви шишета и стерилизатори препоръчват? Както и с количките гледам, че и с тях е море от избор и марки и съм объркана. Приятелката на брата на мъжа ми роди сега на 16ти януари-първо дете. Имаха купени основните вещи , но шишета например нямаха както и други уж малки, но важни детайли и в този студ се юрна той да прави покупки ласт минит буквално в деня на изписването. Изобщо не искам да сме като тях в това отношение , а да се подготвим предварително с нещата.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 11:21 от archimind

# 460
Ние ползваме Авент, но това тя сама си го избра. Simple Smile

Някъде бях чела, че бебето само избира коя биба му е най-удобна. Бях купила 4-5 различни марки шишета с биби и се оказа, че тя най-добре се хранеше от биба на Авент...тогава изхвърлих всички останали и купих само на Авент.

И с второто така ще процедирам.

# 461
Ние ползваме Авент, но това тя сама си го избра. Simple Smile

Някъде бях чела, че бебето само избира коя биба му е най-удобна. Бях купила 4-5 различни марки шишета с биби и се оказа, че тя най-добре се хранеше от биба на Авент...тогава изхвърлих всички останали и купих само на Авент.

И с второто така ще процедирам.

Благодаря за отговора. Четох някакви коментари, че старите серии на Авент били по-добри, а най - новите не  пропускали добре и бебето се хранело по-трудно и бавно. Има ли нещо вярно в това? Грам не разбирам. Приятелка ми препоръча и на Nuk, но не разбрах честно казано защо и какви са разликите.

# 462
Здравейте, мами,
Днес не съм много неспокойна и реших да споделя с вас. Прегледът ми е след няколко дни и не знам как ще го дочака. Направи ми впечатление, че не ме болят гърдите. Като цяло от няколко дни не ме болят. И значително се чувствам по-добре от десетина дни. Вие как се чувствате? В 11 седмица не е ли рано да намалява неразположението? Наплаших се дали бебчо е добре...

# 463
Здравейте, мами,
Днес не съм много неспокойна и реших да споделя с вас. Прегледът ми е след няколко дни и не знам как ще го дочака. Направи ми впечатление, че не ме болят гърдите. Като цяло от няколко дни не ме болят. И значително се чувствам по-добре от десетина дни. Вие как се чувствате? В 11 седмица не е ли рано да намалява неразположението? Наплаших се дали бебчо е добре...

При мен от 12+ 3, 4 дни неразположението и адската умора поотминаха. Гърдите дори отначало не бих казала, че са ме боляли. Радвай се, че си добре, това си е дар, не смятам, че е индикатор за нещо лошо, даже напротив. Попринцип от 11,12 седмица симптомите започват леко да намаляват.

# 464
Нашите близнаци бяха с шишета и биберони на МАМ , сега мисля пак от тях да взема.Единия близнак в един момент не искаше шишето на мам и му взехме на Avent, но малко след това като цяло спряха млякото.
Стерилизатора ни беше на Cngaroo , бюджетен и си вършеше перфектно работата.Взехме и нагревател на същата марка , тъй като ни трябваше двоен.Помпата за кърма също беше май на Cangaroo, но този път май ще си взема друга , не бях особено доволна.

Общи условия

Активация на акаунт