Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 229
  • 723
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Много пишете ей! Ще съм кратка, малката спи, а аз имам 100 неща да свърша.
Някой питаше за киселини, на мен ми помага Neobianacid, разрешен е за бременни.
Към Gerka и kuklichka, в болница Лозенец има много добри АГ. Не мога да препоръчам конкретен, само съм чувала много добри отзиви.
В Геника правят пренатални тестове на доста разумни цени.

Сякаш ми прочете мислите. Grinning Тъкмо днес от четене на мнения за АГ по ЗК се насочих към лекарка в болница Лозенец, която има страхотни отзиви и изражда.

Me, Myself & I, честити хубави новини! Sparkling Heart Sparkling Heart

Mimka, добре дошла! Hug

# 436
Оо моля те сподели специалистите , може би бих  отишла и аз на такъв преглед.

# 437
Здравей, Цвети, би ли споделила при кого ходиш в Щерев? Аз с предната бременност се следях и раждах при Певтичев и бях много доволна, сега мисля пак при него. Мои приятелки пък бяха/са при Милчева, също доволни.

На останалите също здравейте отново, че не бях се включвала няколко дни. Много пишете хаха, което е страхотно, просто ми е трудно да ви следя и да пиша по всяка тема. По цял ден съм сама с малкия, само като легне на обяд имам малко време за мен, ноо то кое по-напред…

Иначе при мен:
Вчера дадох кръв за БХС и днес бях на фетална. Всичко е наред и с двете бебчета, даже перфектно, супер ниски излязоха рисковете за всичко, така че според доки няма нужда от пренатален тест, вика ме направо на следваща ФМ 20-22 гс. Тогава мисля да направя за всеки случай и фетална ехокардиография.
Написа на листче предполагаемия пол и на двете, като все пак предупреди, че не е съвсем сигурно. Като се прибрах, го отворихме заедно с мъжа ми, беше много вълнуващо. 95% момичета пише, каквото е и нашето желание, а и каквото предчувствахме. Със сина ми също ми беше вярно предчувствието. Grinning
Иначе по начало исках второ момче, да си играят по момчешки с баткото, но откакто разбрахме, че са 2 бебчета, започнах да мечтая за 2 момичета, защото ми се иска като са близнаци, да са си от един и същи пол и да са в 1 стая, а пък 3 момчета щяха да ми дойдат много. А 2 момичета близначки тъкмо ще ги сложим в отделна момичешка стая, а баткото ще си е в негова момчешка. Нагласих ги. Grinning

Ходя при др. Доленска. На този етап съм доволна от нея. Много е спокойна. Отговаря на всички мои въпроси и разбира притесненията ми. Тя знае, че ми е втори проследяващ и в нито един момент не съм усетила да ме претупа или на да му обърне достатъчно внимание.

Marbella аз съм правила такава в 20 г.с. при др. Маринов. Той е детски кардиолог. До преди година, ехокардиографията я извършва в бошница Надежда. Като цяло знам, че при някакви притеснения АГ може да ти препоръча да я направиш, но аз тогава си я самоназначих. Simple Smile

vicktoria_petrova малката е на година и десет месеца. Не съм я мерила скоро, но вероятно е около 11 килограма.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 18:11 от Tsvety0

# 438
Здравейте, момичета Blush Бременна съм за първи път, на 27 години, в 8ма г.с съм с термин 28.08.24. Вчера бях на преглед за 3ти път, АГ каза, че всичко е наред, следващия ми преглед е на 16ти февруари. Прегледа беше през корема, а не вагинално, извинявам се, но не съм сигурна относно термините Sweat Smile Дадоха ми снимка от ултразвука, но аз абсолютно нищо не различавам на снимката и съм се притеснила, че не се вижда плода и дали всичко е наред наистина Sad Някой мнения относно снимката? Все още всичко ми е толкова ново и непознато

# 439
https://superdoc.bg/lekar/snezhinka-tomova

Аз правих 2та фетална при доц.Томова. Прави и фетална ехокардиография. Дали е най-добрата не знам, но прегледът беше много подробен, обяснява и показва всичко, което гледа.

Ме,Муself&I, дали е от вдигането отлепвянето? Какво трябва да правиш, за да се оправи, освен да не вдигаш детето?

Това малко ме притесни, защото и аз вдигам 10кг детенце по повече от няколко пъти на ден и няма как да не го правя.

# 440
  • София
Marbellaa, бях се спряла на д-р Асенова в болница Лозенец, обаче в темата на болницата, тук във форума, такива страшни неща са писали, че ме отказаха тотално. Disappointed Relieved

Много ми се иска да се следя и родя при един и същ лекар, иначе ми се струват доста: една ме гледаше до тук, но каза да се запиша по ЗК. Ако този, при който се запиша не изражда, значи трябва да ходя и при трети. Нещо съм се вманиачила тези дни да си намеря лекар, но за всеки има и добри и лоши мнения. Знам, че има време и ще търся, но ми се иска да избера и да се успокоя.
Така се бях побъркала преди няколко дни, като писахте  за кошарите и заявих на мъжа ми, че нямаме място и трябва да се местим, още малко и багажа щях да стегна. Grinning

# 441
Ох , аз сега си погледнах микробиологията дето ми пуснаха оня ден.Май имам ешерихия коли.
Ама нищо не разбирам.

# 442
Marbellaa, според изследването имаш. Има и антибиограма, която ще помогне да се избере и правилното лечение.

# 443
Чудно , а АГ каза , че ще се чуем понеделник.Май ще звъня на другата дето ще ходя на частно, че да не губя време.

# 444
  • София
Моето мнение за фетална ехокардиография - със сина ми през 2018 изобщо не ми бяха казали като вариант за преглед. С дъщеря ми през 2022 ми съобщиха, че било хубаво да се прегледа от специалист, не че има нещо притеснително, но ми го дадоха като препоръка. Консултирах се и с приятелка специализант АГ и тя ми каза, че ако следящата ме лекарка не вижда нищо притеснително на ехограф, няма нужда. И така не съм правила с нея. Сега ще видим с третото, но за мен всяко допълнително изследване е по-скоро стрес и нерви, ако не се налага, няма да правя.

# 445
Здравейте, момичета Blush Бременна съм за първи път, на 27 години, в 8ма г.с съм с термин 28.08.24. Вчера бях на преглед за 3ти път, АГ каза, че всичко е наред, следващия ми преглед е на 16ти февруари. Прегледа беше през корема, а не вагинално, извинявам се, но не съм сигурна относно термините Sweat Smile Дадоха ми снимка от ултразвука, но аз абсолютно нищо не различавам на снимката и съм се притеснила, че не се вижда плода и дали всичко е наред наистина Sad Някой мнения относно снимката? Все още всичко ми е толкова ново и непознато
Здравей и добре дошла. По принцип ти е малко раничко още за коремен, но щом така е преценил докторът. Това, което се вижда като лъч светлина са ми казвали, че е черво, което допълнително затруднява образа от коремния ехограф. На мен ми се струва, че горе вдясно виждам бебето, а долу вляво жълтъчното мехурче, но са по скоро като сянка. Тази снимка, която имаш сякаш измерва гестационния сак.  Същевременно виж от къде да къде го е хванала, втората точка е извън гестационния сак и и затова долу ти пише, че по сак е 10+2 г.с., което според мен е неточно, защото е неправилно хванато при измерването. Сърдечни пулсации видя ли вече?
Трябва да пускам и аз микробиология вече...

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 21:45 от Amelin

# 446
Me, myself and I честити добри новини!

Мимка и Сияна добре дошли!

Аз днес си пуснах изследвания кръв и урина и доста се притесних. Имам съвсем леко над горната граница левкоцити в кръвта и урината, белтък и бактерия в урината и докато предам изследванията на доктора в понеделник ще се побъркам сигурно. Може и да не е нещо сериозно и ако някоя от вас е имала такива резултати в изследванията си ако може да сподели.

# 447
Здравей и добре дошла. По принцип ти е малко раничко още за коремен, но щом така е преценил докторът. Това, което се вижда като лъч светлина са ми казвали, че е черво, което допълнително затруднява образа от коремния ехограф. На мен ми се струва, че горе вдясно виждам бебето, а долу вляво жълтъчното мехурче, но са по скоро като сянка. Тази снимка, която имаш сякаш измерва гестационния сак.  Същевременно виж от къде да къде го е хванала, втората точка е извън гестационния сак и и затова долу ти пише, че по сак е 10+2 г.с., което според мен е неточно, защото е неправилно хванато при измерването. Сърдечни пулсации видя ли вече?
Трябва да пускам и аз микробиология вече...

Много благодаря за отговора! Не, не съм видяла още сърдечни пулсации. Чудя се дали да не отида на преглед и при друг доктор…

# 448
Отбелязвам се след феталната морфология днес. Всичко изглеждаше на място и нормално. Бебето е момиче 🤩🤩 заедно с Me, Myself & I изравняваме резултата момичета : момчета. Чакам резултати от биохимичния скрийнинг. За първи път леко си отдъхвам, че досега нивата на притеснение удряха тавана.
Пожелавам на всички ви прекрасни резултати от прегледите, скрийнингите и изследванията, които ви предстоят идните седмици.

# 449
Jessie, при бременни, по спомен, левкоцитите леко се завишават. И двете ми бременности бяха високи(16-17),днес ми излязоха кръвните и са 15 и нещо си...Така че с тези стотни отклонение,изобщо не се филмирай излишно Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 08:49 от Gamora

Общи условия

Активация на акаунт