Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 401
  • 723
  •   1
Отговори
# 240
Gamora Предполагам, че просто има голям наплив. Звънни им след като минат 7те дни. На нас ни казаха, че по три метода ще изследват и затова, ще е по-бавно. Но, нашия се изпраща в Италия и отделно, ще изселдват и на двамата пробите за носителство.
Движенията може и от по-рано да ги усетиш, защото вече знаеш какво е чувството. Аз все се барам, за да разбера кое от къде идва Grinning, но за сега нищо не идва от матката.

Marbellaa ние избрахме Vision - най-разширения пакет - The Vision.
 Днес разбрах, че реално е Пренатален + GeneSafe Grinning Аз си мислих, че те си имат собствен пакет, защото не го пише никъде на сайта.
Аз им звъннах по телефона и си записах час. Направихме го в Пловдив в лаборатория Рамус. В 10+4. Уж каза, че е идеално. В сайта пише 5та, но никакъв шанс да е така.

# 241
Венцислава много съжалявам за загубата и всички стискаме палци скоро отново да ви се получи, но със щастлив финал този път! 🧸

Мая добре дошла и само бъди спокойна! Притесненията ги имаме всички, но ще останеш до финал!

Относно килограмите покачила съм малко , но запека и подуването ме мъчат от седмици.

# 242
  • гр. София
Gamora, точно щях да питам дали някоя е на ФМ скоро. Хайде да повлечеш крак с добри новини!
Аз съм в петък и нямам търпение вече. Hug

# 243
Оставя ви за един ден и после не мога да наваксам.

Венцислава, съжалявам, прегръщам те и пожелавам следващият път да е до финал.

Мая, добре дошла, опитай се до колкото можеш да не се притесняваш (знам, че не може съвсем без). И пожелавам да си стоиш при нас до края и да гушкам пухкаво бебе лятото.

Относно килограмите, май ви бях споделила, че тъкмо в края на октомври си бях стигнала целта - любимите ми 54кг като в процеса осъзнах, че между 54 и 55 ми е идеалното усещане. Малко след това съм забременяла, а от там нататък развалих и храненето и на практика тотално съм спряла да спортувам. Сега не смея да се претегля, защото ме е яд за труда хвърлен на вятъра, все пак не мисля, че толкова рано щях да съм качила толкова само от бременността, но живот и здраве пак ще се стегна и ще вляза в нормален режим. Като ви чета се замислих, че вече не помня колко кг стигнах предния път, пак бях тръгнала от 54.

И ние хванахме нещо. Баткото го донесе от градина, уикенда слабичко развиваше, рано тази сутрин се беше разкашлял страшно много, оставих си го вкъщи, сега вечерта тръгна и температура да вдига, за щастие поне за сега не е много, едвам над 37. И аз обаче го лепнах, днес вече със сигурност се усеща. Дано поне детето от утре да е по-добре, пък аз ще се оправя.

Me, хареса ми този призив, присъединявам се, да напълним темата с добри новини.

Между другото, в случай, че на някой му е любопитна сагата с моето предложение да сменям работата: днес пак се чух с тях и им отказах, като им обясних, че съм бременна и не мисля, че е удачен момента. Човекът беше изключително разбран още по телефона, честити ми, пожела всичко да е наред. Малко набързо затворихме, понеже малкият падна и се разплака доста, но после получих имейл, че ми благодари за споделеното и съм им направила толкова силно впечатление, че биха се радвали дори за кратко да работим заедно преди да изляза в майчинство и се надяват да размисля за отказа си. Стана ми много хубаво, че освен професионалните ми качества, които бившият ми колега може да оцени, са оценили и личните ми качества, но им казах, че все пак ще си остана на мястото засега, а като се върна от майчинство с удоволствие може пакда говорим. Доста го мислих и въпреки че е страхотно предложение, ако се преместя ще искам и пряко да им докажа, че съм дори по-добра от това, което са чули, а предпочитам сега да си дам шанс да го карам по-полека, за да ми е и по-лесно после да се насладя на майчинството си. Много благодаря още веднъж на всички тук, които споделиха мнение.

# 244
На мен ми помогна като наблегнах цял ден да ям само фибри и  пих дуфалак 2 пъти, оттогава си ходя редовно. А и сушени сливи, с тях няма как да не стане Simple Smile

Венцислава много съжалявам за загубата и всички стискаме палци скоро отново да ви се получи, но със щастлив финал този път! 🧸

Мая добре дошла и само бъди спокойна! Притесненията ги имаме всички, но ще останеш до финал!

Относно килограмите покачила съм малко , но запека и подуването ме мъчат от седмици.

# 245
На мен ми помогна като наблегнах цял ден да ям само фибри и  пих дуфалак 2 пъти, оттогава си ходя редовно. А и сушени сливи, с тях няма как да не стане Simple Smile

Irin_A дуфалака го пия като вече няма накъде, ям плодове, кисело мляко, прясно мляко, но виж сливи не съм , благодаря за съвета!

# 246
На мен днес ми взеха кръв за пренатален тест, моят е на Geneplanet. Не съм правила проучване, но в Марковс работят с тях и според проф. Марков бил най-надеждният. Резултат обаче чак след 2 седмици, пробата се праща в Загреб за анализ.

Моята АГ иска също да види ТСХ, ПКК и урина, пусках ги заедно с пренаталния тест. При вас почнаха ли с изследванията? Последният път ми спомена даже нещо за микробиология, не ми стана ясно защо.

# 247
На мен днес ми пусна кръвни изследвания, урина и микробиология, 10 г.с + 1 . Микробиологията си е задължителна не мисля, че трябва да има оплакване за да се пусне.

# 248
Микробиологията си трябва. Ако има някаква инфекция и не се проследи може да има проблеми при бебето(най-малкото да се роди с конюнктивит), да не говорим и че ако е много тежка и до аборт,така че си е задължително да се пусне направо.

# 249
Аз днес бях да си заведа ЖК по здравна каса.
Пуснаха ми кръвни изследвания , кръвно ми мериха , мерки , измерване на бебето и микробиология.
Сега предстои на 15.02. Феталната , като там направо ще си заявя и пренатеста.Ама лак ще изкарам до 15 без един преглед ?! Та май ще ида някъде на частно.
Иначе след 12 г.с. вече ще си се проследявам и в Надежда.Та поне ще имам прегледи на две места и по-често.

# 250
Здравейте от мен, отново..
Тъй като ми е първа бременност и не съм запозната с доста неща..искам да питам от кога започвате да се мажете с гелове и кремове против стрии...корем нямам все още, но гърдите ми са доста надути..предполагам, ще е индивидуално

# 251
Здравейте от мен, отново..
Тъй като ми е първа бременност и не съм запозната с доста неща..искам да питам от кога започвате да се мажете с гелове и кремове против стрии...корем нямам все още, но гърдите ми са доста надути..предполагам, ще е индивидуално

И при мен е първа. Аз започнах от преди 3 седмици някъде, но аз съм и по-напред от Вас, вече съм 13та седмица. Като цяло това със стриите съм чувала ,че е строго индивидуално, но със сигурност ако започнеш по-рано по-добре, няма кое да навреди.

# 252
  • София
Можеш да потърсиш малко информация, нацепването и белезите от стрии са генетично обусловени. Не мисля, че помагат геловете и кремовете. Моята кожа не пострада при първите две бременности. През първата ползвах, но след това не съм и сега пак няма да ползвам.

# 253
По отношение на различните изследвания, споделям какво ми назначи моят репродуктивен, но смятам, че са общовалидни:
ПКК, СУЕ
Таласемия и хемоглобинози - ако преди са изследвани, няма нужда от повторения
Биохимия: Глюкоза, Албумин, уреа и креатинин, пикочна киселина, АсАТ, АлАТ
Кръвосъсирване: Фибриноген, протромбиново време
Инфекциозни: Рубеола - IgM, IgG, Цитомегаловирус - IgM, IgG
Хормонален анализ: TSH
Паразитология: Токсоплазмоза - IgM, IgG
Обикновена урина
При мен следим и желязо - ЖСК, феритин, витамин Д и Б12

За щастие всичко се изследва, посредством кръвна проба и урина

# 254
Момичета, изпуснах ви няколко дни и сега докато прочета всичко мина половин ден Simple Smile
Видях, че коментирате килограми. На мен това ми е в мислите от последната женска консултация миналата седмица, когато лекарката каза, че със сигурност ще кача поне едни 18 кг!!!! Как ги изчисли не знам. Това не е ли строго индивидуално? Забременях на 48 кг., 172см съм висока. За първия триместър съм качила 2 кг. Според лекарката със сигурност съм щяла да стана поне 65 кг. Има някаква формула за изчисляване ли?

Общи условия

Активация на акаунт