Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 441
  • 723
  •   1
Отговори
# 270
Дами , прочетете за Bio oil , изобщо не е безобидно.

# 271
Аз не намерих нищо негативно за bio oil, освен положителни отзиви. Аз също го ползвам добре е и е икономично.

# 272

Съдържа форма на витамин А , който изобщо не е препоръчителен през бременността.
Именно и аз си бях купила първата бременност , но после се зачетох.
Всеки има достъп до информация и преценява за себе си.

Аз ползвам маслото на Palmers и техния лосион.След 5-ти месец включвам и свинска мас с невен.

# 273
Аз с предишната бременност качих 15кг,  7-8кг “свалих” още с раждането. Другите постепенно се свалиха.
Аз имам стрии по бедрата, майка ми има стрии по корема от бременността, но на мен не ми се появиха такива. Така че май и това не е съвсем сигурно. Мажех се сутрин и вечер от 4ти-5ти месец и в болницата след раждането.

# 274
baby96 казали сме само на семейството.  На приятели, ще кажем след пренатеста, а на колегите малко по-нататък.

NadezhdaML ползвала съм го лятото и бях доволна, но напоследък след всяко ползване ми излизат едни червени петънца и ме сърби и спрях да го ползвам. Аз бих заложила на Mustela.
Е, защо да не ти говори? Това е толкова хубава новина. Много странно.

Marbellaa Не знаех, че има ретинол. А, иначе спрях да ползвам този за лице, а тъкмо си бях взела. Бремеността ме изненада както снега изненадва България през зимата Grinning И час за избелване на зъби бях записала и за лазер и СПА... Аз си знаех, че баж като направя планове и тогава, ще се случи. Grinning

# 275
Това е наистина странно с приятелката. С второто забременях малко след като една много близка приятелка направи аборт. Много ми беше гадно,като ѝ казвах,но тя супер много се зарадва, така че не разбирам хората,които реагират негативно на хубави новини без причина. Иначе засега само на родителите казахме и аз на една много близка приятелка,която съм 100% сигурна,че няма да каже на никого. Тази седмица,ако всичко е наред с феталната и пренатеста,ще кажем и на децата и нашите баби, също няма да ни е проблем и да споделям вече с приятели. След следващия преглед(01.02) вече ще си кажа на работа, като вляза във втори триместър официално.

# 276
Ретинол А, ултра вреден за всички бременни и планиращи бременност!

# 277
  • София
Директно ще си взема Мустела значи. Като цяло на Мустела им е хубава козметиката. Бебешката е с доста добри отзиви от майките.
Взех си на wooden spoon spf50 слънцезащита (за бебето и цялото семейство се води), обаче още съм страхла да го ползвам, а четох и гледах отделно в INCI beauty, че генерално е окей.
Имах рутина с ретинол и преди да забременея още я спрях от страх.

А защо не ми говори девойката, имам своите предположения.
Никога няма да забрявя като и казах, че ще се омъжвам. Тогава пак спря да ми говори известен период от време, после се появи отново и каза, че аз съм тази, която се е променила след като съм и съобщила "онази новина", а онази новина е сватбата ни. 😄 Първо помисли, че крия, че съм бременна и се изплаши, че е това. 😃 
През годините усещах, че се радва на моето нещастие. Съответно преди да забременея ми беше много тежко и мъчно, а това я е зареждало.
Може би така реагира, защото моят семеен статус се промени, а там, при нея промяна няма, но не е основание все пак.
Тя си има и доста "изцепки", но това ми помогна за финалните щрихи.

# 278
Ретинол и ниацинамид са абсолютно забранени при кърмене и бременност.
С първата бременност ползвах само кокосово масло, правих си и домашен пилинг веднъж седмично от кафе, мед и кокосово масло.

Кожата ми беше супер, и няммам стрии, но и не качих толкова кг.
Малко си е и до кожа, и ген

# 279
Ние не сме казали на абсолютно никой, ще чакаме “критичните” 3 месеца да минат, както и ФМ и останалите изследвания Hug

# 280
NadezhdaM Това звучи като една моя бивша приятелка, която не само се радваше на моето нещастие, но и го предизвикваше. Все се сърдише, като и кажа "Не". Започваче по-абсолютно същия начин да ми говори "ти много се промени нещо" "много ти порасна работата". Това са хора, които са нещастни и искат всички покрай тях да са такива. Завиждат и се ядосват, когато прогледнеш и разбереш що за стока са. От както се разделихме се чувствам толкова позитивна и по-уверена. Имам чувството, че беше ходеща черна магия. Според мен не ти трябват такива хора в живота. Тя ако не може да се зарадва за теб, значи въобще не ти е приятелка.

# 281
Ох това с казванвто и мен много ме притеснява. Наложи се даже да кажа на една колежка. Тя направо ме попита и не исках да лъжа. Уж се зарадва, но не ми се стори искрена реакцията ѝ. На приятелите ни ще казваме след ФМ. Иначе аз още не съм записала ЖК, понеже взимай направление за първия преглед, който беше при доктор, който обаче не следи бременност.  За първия преглед на новото място си платих и вечех направление за следващия.
Биохимичния скрининг по ЗК ли е или се плаща? Идеята ми е да знам трябва ли да кажа предварително, че искам да ми се прави?
Иначе днес имам леки болки като менструални, малко се стреснах, но пък и не е нещо нетърпимост. Не знам какво да правя, а мисълта, че вечерта наближава ме напряга. Минават ми едни мрачни мисли да не стане нещо.
Някоя от вас изпитва ли такъв дискомфорт?
При мен ги имаше болките, но от седмица насам нямах и сега съм в ужас.

# 282
Тези кремове против белези специално за бременни ли трябва да са? Един дълбоко хидратиращ крем за лице и тяло на CeraVe не върши ли пак същата работа?

# 283
  • София
Описанието важи и за въпросната девойка. Едно към едно. Колко ми е хубаво и отпуснато, спокойно на душата, че спря да ми говори. Решила съм твърдо, че няма да я допусна да ми скапва настроението и радостта от бременността. Откровено нямам желание за комуникация, нито интерес към такова токсично отношение.
Нормалното е да се зарадваш, когато някой ти каже подобно нещо. Ама.. 🤷‍♀️
И мисля, че от много години не ми е приятелка в истинския смисъл. Такива хора на никого не са нужни.

БХС се плаща, ако си на частно. Аз ще си го платя, защото няма да ми се налага да ходя в Майчин Дом, а знам, че с направление се прави там безплатно. Но ФМ и БХС са ми удобни, ще мога заедно да ги направя и не ми се струва изобщо скъпо.

За болките - имах менструални болки лри отлепването на плодния сак. След това имах на няколко пъти, но не бяха изобщо менструални, а някакви като все едно опъване, абе странно усещане. Матката се разширява, особено с напредването на седмиците.
Но не са ли ти изписали нещо? От 6 г.с. съм на но шпа, включих и алеракт, който си ми беше предписан.

# 284
Описанието важи и за въпросната девойка. Едно към едно. Колко ми е хубаво и отпуснато, спокойно на душата, че спря да ми говори. Решила съм твърдо, че няма да я допусна да ми скапва настроението и радостта от бременността. Откровено нямам желание за комуникация, нито интерес към такова токсично отношение.
Нормалното е да се зарадваш, когато някой ти каже подобно нещо. Ама.. 🤷‍♀️
И мисля, че от много години не ми е приятелка в истинския смисъл. Такива хора на никого не са нужни.

БХС се плаща, ако си на частно. Аз ще си го платя, защото няма да ми се налага да ходя в Майчин Дом, а знам, че с направление се прави там безплатно. Но ФМ и БХС са ми удобни, ще мога заедно да ги направя и не ми се струва изобщо скъпо.

За болките - имах менструални болки лри отлепването на плодния сак. След това имах на няколко пъти, но не бяха изобщо менструални, а някакви като все едно опъване, абе странно усещане. Матката се разширява, особено с напредването на седмиците.
Но не са ли ти изписали нещо? От 6 г.с. съм на но шпа, включих и алеракт, който си ми беше предписан.

Благодаря за информацията за БХС.
Само но шпа и го пия при необходимост.
Сутринта пих едно и ме успокои за няколко часа. Не знам дали менструални е точната дума, така ме болеше преди дните цикъл. Търпимо е и без хапче.

Общи условия

Активация на акаунт