Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 401
  • 723
  •   1
Отговори
# 285
Ние днес най-накрая ваксинирахме близнаците за варицела , не се изолирах от тях , ама ходя с масла и мия постоянно ръцете.Дано всичко мине наред и вече да си отдъхна и за този казус.

# 286
Момичета, за казване в офиса, директно се обърнете към прекия си началник на първа инстанция. Така тоя/тя винаги ще е уведомен първи, а и ще засилите връзката и доверието помежду си. Не сте длъжни да казвате поединично на никой, ако не се чувствате добре с това. Вашият началник ще съобщи новината на екипа по най-подходящия начин. ✌️💚

# 287
Днес реших да вляза следобедно, викам по-лесно ще наваксам, вие пък още повече сте изписали.

За мазане пак си взех някакво олио, и предния път си взех лосион, ама като гледам колко се сещам... Не съм сериозна аз с тея козметики и това си е. За ретинола знаех още от предния път, тогава тъкмо бях почнала да си мажа лицето с разни кремчета и серуми и се притесних като прочетох, после видях, че ретинол не ползвам. За ниацинамида сега чувам за пръв път, май точно него ползвах 1-2 пъти от началото по лицето си, ще погледна и ще го прибера дълбоко, ако не съм в грешка. Аз стрии си имах и от преди това, от едни рязки качвания и сваляния на килограми покрай лятна работа на морето и после летни бригади в Щатите (като се сетя колко бързо ми умаляха дрехите тогава, бременностите ми засега хич не могат да се мерят). Та не се впечатлявам особено и не ме предизвикват да съм по-сериозна в мазане.

За споделянето на новините, ние вече май казахме на почти всички. Не съм срещала хазяйката от доста време и затова не съм й казала (тя малко се чувства и държи понякога като баба на малкия и много ни се радва), но май само тя остана. И на работа съм казала, и на семействата казахме, и на приятели. Детето и то знае от началото, даже в част от случаите той беше вестоносеца.

За тези "приятелки" сте много прави момичета, такива хора нямат място в животите ни.

# 288
Преди 2 седмици минах при личния да съобщя че съм бременна, пусна ми направление и мин седмица като минах пак на преглед при доктора ми направиха картон там и пуснаха направление за изследвания който ще пусна тази или др седмица.

Относно споделянето на новината казали сме на близките и на най-близките приятели броени на пръсти. На прекия ми началник се наложи да съобщя , за да ме пусне да работя от вкъщи , мъжа ми също на неговия( работим в една фирма в различни екипи). И вероятно вече знае цялата фирма, но не ми пука особено, защото беше важно да се предпазя от вируси и да не работя в една стая с още 10 човека .

# 289
Директно ще си взема Мустела значи. Като цяло на Мустела им е хубава козметиката. Бебешката е с доста добри отзиви от майките.
Взех си на wooden spoon spf50 слънцезащита (за бебето и цялото семейство се води), обаче още съм страхла да го ползвам, а четох и гледах отделно в INCI beauty, че генерално е окей.
Имах рутина с ретинол и преди да забременея още я спрях от страх.

А защо не ми говори девойката, имам своите предположения.
Никога няма да забрявя като и казах, че ще се омъжвам. Тогава пак спря да ми говори известен период от време, после се появи отново и каза, че аз съм тази, която се е променила след като съм и съобщила "онази новина", а онази новина е сватбата ни. 😄 Първо помисли, че крия, че съм бременна и се изплаши, че е това. 😃  
През годините усещах, че се радва на моето нещастие. Съответно преди да забременея ми беше много тежко и мъчно, а това я е зареждало.
Може би така реагира, защото моят семеен статус се промени, а там, при нея промяна няма, но не е основание все пак.
Тя си има и доста "изцепки", но това ми помогна за финалните щрихи.

Относно темата за "приятелките" и аз имах една такава много близка, с която учихме заедно извън България, живяхме заедно преди години, помагала съм й 2 пъти да си намери работа , с брутални връзки в Щерев уредих  сестра й и мъжът й  след като над 6 години не можеха да имат дете по естествен път ,е благодарение на мен и майка ми и цялата ни оказана помощ и лекари им се роди ,здраво право , детенце. Въпросната " приятелка" дори се върна от чужбина в България ,след близо година неуспешно намиране на високоплатена работа , за която така се беше настроила. Отново аз й пратих обявата и фирмата. И накрая ми заби такъв брутален нож в гърба тази година ,няма да навлизам в мега подробности, но и изкара мен кривата и лошата. Миналия декември се сгодих, въпреки случките изисках разговор открит с нея, поканих я дори на сватбата си без разкаяние за сторените неща от нея. Тя се сгоди 5 месеца след мен, изтегли си обаче нарочно сватбата преди нашата, само и само да е първа и по-напред, предполагам от завист, буквално я организира за няма и 2 месеца и въпреки изяснителната среща, която аз инициирах нито ни покани на нейната, нито ми каза като се сгоди, разбрах от други познати и най-нагло и безцеременно отказа да дойде на нашата, което беше дъното вече на цялата история. Та споделям това тук, знам че не е съвсем по темата с децата, много ми тежеше цяла година , но въпреки всичко въпреки лошотията останах до последно човек морално и направих смятам правилните неща. Съветът ми е много да се пазите от такива " приятелки" ,защото явно са много ,а аз над 14 години не си отварях очите ,въпреки че не е като да не е имало сигнали през това време... Особено с деца и малки бебета изобщо такива токсични хора не трябват и вече съм на принципа- по-малко, но-истински и адекватни хора в обкръжението, които не се състезават с теб нон стоп и не искат винаги да са над теб, а ти мислят наистина доброто и се радват за щастието и успеха ти....

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 18:28 от archimind

# 290
  • София
Почти никой не знае около нас. Първо винаги сме чакали да минат 12 седмици, а пък сега е трето дете и изобщо не ми се слушат някакви тъпи изблици. На майка ми беше достатъчно глупава реакцията.

# 291
  • София
Малко офтопик, извинете.
Archimind, абсолютно съм съгласна. Надявам се, че вече не я мислиш особено, защото не си заслужава. А този номер със сватбата и това някой да е първи ми е много познато. Тази е надминала всичко. Страшен вампир. Всичко е от злоба.

Забелязвах симптомите, обаче се надявах все, че не е така или ще се промени поне частично.
Тя като човек е супер меркантилна, свикнала е мъжете да я издържат и обича много подаръчета да и се правят. Знам, че сегашния не и прави подаръци и това я изяжда.
Миналата година беше на гости в новия ни апартамент и мъжът ми я разведе из него и тя му каза: "много хубав апартамент си СИ направил" (ама нали аз съм съпругата, той е за двама ни), той я коригира и отвърна: "съм НИ направил". След това с мъжа ми го коментирахме и естествено каза изобщо да не и обръщам внимание.
Целенасочено използва реплики, при нея няма нищо случайно и знае как съм се почувствала. Един път да има подобно изказване, хайде окей,
но станаха доста чести. Отделно докато със съпруга ми бяхме само гаджета ми обясняваше, че нищо нямало да излезе от тази връзка. 😂

Миналата година ми сподели, че този, с който живее, не искал никога да сключват брак. Предполагам още една причина да се държи така.
Много се настрои срещу мен като разбра, че ще се женим, абе всякаш я ограбих, така се държеше. Представям си сега. Та за мое добро я отцепвам тотално. За щастие не живее в България и няма да я засека. Ще си идва скоро, но няма кой да откликне. Simple Smile

Сега е моментът да сме спокойни и малко грубо, но изхвърлих боклука от живота си.

# 292
Vondito, да имате три дечица е много хубаво! Поздравления за това! Heart

Аз съм след инвитро и за много хора това е непостижима мечта, надявам се всички да ви подкрепят! Hug

# 293
  • гр. София
Мале, момичета, аз съм потресена от разказите ви за тези “приятелки”. Много време даже сте ги търпяли в животите си, отдавна е трябвало да сложите край. Благодарна съм, че нямам такива хора в обкръжението си! Hands Pray

Ние сме казали на родителите, бабите и няколко приятели (най-най-близките). На останалите може би след ФМ, но ще е с течение на времето като се виждаме, аз лично не съм фен на съобщаването на такива новини по телефона, винаги го правя на живо.

За мазането може би писах в предната тема, но пак да кажа: силно препоръчвам бебешкото масло на Wooden Spoon. Съставът хем е изцяло натурален (като за бебе все пак), само органични масла, хем са цели 7 вида. И въпреки многото видове масла попива бързо и не е нужно да чакам цяла вечност, за да се облека. А като бонус мирише страхотно на някакъв десерт. Heart Eyes

# 294
  • Гр. София
Привет на всички 🙂
Записвам се и аз в темичката ☀️
Досега имам 2 неуспешни бременности и силно се надявам тази да бъде успешна! В 9 г.с.+5 дни съм и живот и здраве, ако всичко е наред, през август ще посрещнем малкото човече ♥️

Нямам никакъв опит в бременеене и майчинство, та ще събирам с пълни шепи информация и съвети от по-опитните тук 🙂

Малко за мен - на 35 години съм, за съжаление с доста наднормени кг, двурога матка и нискорискова тромбофилия, на терапия с Фраксипарин 0.4, който от утре ще бъде сменен с Клексан 0.6 🫢
С повече пазене и много съобразяване с храната, вярвам, че ще се справя. Хубавото е, че засега нямам никакъв апетит 🙂

Относно споделянето на голямата новина - за момента знаят само сестра ми и най-близките ми приятелки. Планираме кога да споделим с бабата и дядото, но със сигурност ще е след ФМ (2-ри февруари). Мъжът ми, без да го мисли, предложи да им кажем чак на Великден, само че така като го смятам аз до тогава би трябвало да съм с доста видим корем и няма да е много удачно да им отидем на гости и новината да лъсне още от вратата 🤣 Та ще трябва да планираме едно гостуване при тях февруари или март 🙂 А на шефа и колегите мисля да споделя след 1.5-2 месеца. Но изобщо не съм наясно кога почне да ми личи, тъй като поначало съм си пълничка и си имам корем (идеи?) 🙂

Пожелавам на всички лека и успешна бременност!

# 295
  • София
Здравейте, момичета.
Днес пуснах изследвания, че ми наближи контролата за щитовидна и реших също прогестерон да включа.
Днес съм в 10 г.с. и като гледам прогестерона малко се тревожа. Това е преди да си сложа вагинално и преди да си сложа пролутекс.
Писах на лекаря за всеки случай, но все пак зле ли е?

# 296
А ти приемаш ли утрогестан? По принцип в тази мерна единица над 20 не е притеснително , според моята АГ.На мен в 6-та седмица ли беше паднало до 15 , тогава почнах утрогестан и за седмица се вдигна на 25 .Сега не съм го изследвала , но си продължавам по схемата 2х1 вагинално от 300 мг.

# 297
  • София
Да, утрогестан 3х2 вагинално и пролутекс инжекции 2х1, защото в 6та и на мен ми беше спаднал, а и нали съм ин витро.
Успокоявам се, че е преди да си сложа утрогестана и пролутекса.

# 298
Мисля , че няма за какво да се притесняваш , съвсем скоро ще се формира плацентата и тя ще поеме щафетата.
Все пак пиши какво е отговорил лекаря ти?
При кой си решила да се следиш?

# 299
Наде, нисък е за това количество, което слагаш, няма значение, че си мерила преди слагане. Може и да имаш проблем с усвояването на вагиналния прогестерон. Звънни й. Ако искаш, имам пролутон депо инжекция, ще ти я дам

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 10:06 от Amelin

Общи условия

Активация на акаунт