Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 233
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
Да нахлуя и аз в темата ☺️
Втора бременностт ми е, не желая да научавам пола, както беше и с първата. Тогава знаех, че е момче, сега си знам, че е момиче.
Пия само фолиева киселина. Нямам неразположения, първата бременност също ми беше лека. Сега качвам по-малко кг. Коремът ми е, като първия път - личи си от начало. Следя си се при лекарката от първата бременност, ще раждам без екип, който се падне на смяна, боря се отново за естествено раждане.
Количката ми е Stokke, много съм доволна, не я продадох и сега ще си я ползвам с удоволствия. Ще се постарая да не уча бебето с беберон, при първото имах успех. Помпа поръчах Медела. Шише ще взема на Canpol Haberman, препоръчвам го с две ръце, ако пак нямам почти кърма, ще заложа отново на ДМ млякото. Не ползвам стерилизатори и подобни, та нямам мнение за тях.
Ти тази Десислава от октомври 2020 ли си или е съвпадение на Ник? Simple Smile

# 481
  • Пловдив
Същата ☺️

# 482
  • София
За количката - за сина ми бях с нова на бг марката kikaboo, но.. разказах ѝ играта, почупи се някъде след 2рата година. Не съм очарована от качеството. За дъщеря ми взехме втора употреба, от olx, на полската марка babymerc нещо подобно е името. Изкарахме страшен късмет, защото беше само втората, която видяхме, а беше буквално като нова. Нямаше почти никакви следи от употреба. Нова струва 1400, ние я взехме за 300. Страхотен цвят, много лесна за управление, недостатък е само, че е много обемна. Аз повече от 600 лв за количка не бих дала, така че тази ме устрои перфектно. Ще си я ползвам и за третото. Само дето цветът е пепел от рози, ако е момче, ще го возим в момичешка количка първите няколко месеца, но ще го преживеем някак Grinning

# 483
Не се притеснявайте за симптомите, аз съм в 11 г.с и не съм имала симптоми, а всичко е наред.  Единствено гърдите ме боляха много в началото , но до 7 седмица след това нямам абсолютно никаква болка. Гърдите не са индикатор, че нещо лошо е станало.

# 484
Някой има ли впечатления от тази количка-столче?

https://www.bebemarket.bg/doona-bebeshko-stolche-za-kola-kolichk … -2-v-1-grey-hound

С мъжа ми живеем на 2 континента и пътуваме постоянно, съответно и бебето ще е пътешественик. Препоръчаха ми я, като единствената количка, която се допуска на борда на всички авио компании. Сгъва се и става на столче за кола. Ако някой я е ползвал, моля да сподели мнение. Не намирам друга такава на различен производител.

Благодаря предварително.

# 485
За количката - за сина ми бях с нова на бг марката kikaboo, но.. разказах ѝ играта, почупи се някъде след 2рата година. Не съм очарована от качеството. За дъщеря ми взехме втора употреба, от olx, на полската марка babymerc нещо подобно е името. Изкарахме страшен късмет, защото беше само втората, която видяхме, а беше буквално като нова. Нямаше почти никакви следи от употреба. Нова струва 1400, ние я взехме за 300. Страхотен цвят, много лесна за управление, недостатък е само, че е много обемна. Аз повече от 600 лв за количка не бих дала, така че тази ме устрои перфектно. Ще си я ползвам и за третото. Само дето цветът е пепел от рози, ако е момче, ще го возим в момичешка количка първите няколко месеца, но ще го преживеем някак Grinning

От любопитство отворих да видя количките на baby merc. В момента има 2 нови в olx на половин цена от тази в онлайн магазините. За тези от вас, които знаят вече пола стават за момичета. Аз ще си чакам, а и като цяло мисля в перспектива и ми се иска да са неутрален цвят - бежово, сиво, черно.
Има ли смисъл от количките 3 в 1? Малкото кошче има ли сенник? Иска ми се да го има и да го ползвам първите месеци.

# 486
Някой има ли впечатления от тази количка-столче?

https://www.bebemarket.bg/doona-bebeshko-stolche-za-kola-kolichk … -2-v-1-grey-hound

С мъжа ми живеем на 2 континента и пътуваме постоянно, съответно и бебето ще е пътешественик. Препоръчаха ми я, като единствената количка, която се допуска на борда на всички авио компании. Сгъва се и става на столче за кола. Ако някой я е ползвал, моля да сподели мнение. Не намирам друга такава на различен производител.

Благодаря предварително.

Моя приятелка във Франция за двете деца беше с такава и ми споделяше, че е много удобна , там е хит този модел. На мен ми се вижда малка за по-голямо дете, но може и да греша. Все пак пише, че е до 13кг, а повечето летни са до 15кг, така че е колкото тях.
Щом пътувате много ще ви е удобна.

# 487
Лина, огледай по сайтовете на авиокомпаниите, които най-често ползвате. Начела съм се на оплаквания от майки, които не са могли да си ползват количката или столчетата, защото или авиокомпанията директно не ги разрешава или на гейта са решили че не може въпреки изрично разрешение от авиокомпанията. Щом пътувате много със сигурност е ценен вариант, просто си го провери до колкото можеш предварително. Аз така и не посмях да тръгна с някое от нашите столчета на полет, точно от такива истории. Само с количка до гейта сме били и я даваме за чекиране, но тогава няма значение каква е.

FutureMum, ние имахме 3в1 предния път и сега пак ще я ползваме. Аз съм доволна. И столчето за кола става върху основата, ползвала съм си я с кеф във всичките й форми. Не съм сигурна кое визираш като малко кошче, но поне на нашата всичките варианти имат сенник, комарника и дъждобрана също могат спокойно да се ползват във всички варианти.

# 488
За тази количка-столче някъде бях чела нещо негаривно,но не помня какво. Потърси мнения в чуждестранни сайтове, за да не те излъжа.

Иначе някои кошове си имат сенници,които се удължават. Нашата имаше и на двата коша,като това ми харесваше,че дори на летния просто се удължаваше,без да се мести наклон или нещо подбно, както е при някои модели.

# 489
  • София
Здравейте,момичета . В понеделник съм на преглед и вече се вълнувам и притеснявам едновременно супер много....

Виждам ,че коментирате помпите .
Аз имам Медела електрическа и мога да я препоръчам с две ръце.
Тъй като бях секцио,благодарение на нея успях да стимулирам сравнително лесно производството на кърма .
Помагала ми е и при разни запушвания . Заслужава си всеки лев Simple Smile

# 490
Здравейте на всички и добре дошли на новите мами, а на всички с хубави новини от прегледи - чудесно и само напред!

Me, Myself&I, вълнувам се заедно с теб 🤩 бяхме с еднакво чхг по дни! И аз очаквам с нетърпение предстоящте прегледи. Най-важно е бебетата да са здрави, но ако кажат и пол, ще е вълнуващо!

Имам един въпрос към чакащите две бебенца: успяха ли докторите да направят хубава снимка на всяко, така че примерно да могат да се използвт, като не изглежда едното да е ощетено? Аз дотук май имам хубава само на едното, макар и още от 'извънземната' фаза...

Хубава неделя на всички! 💐

# 491
Mama2288, чак хубави, не бих казала Simple Smile Имам снимки на всяко поотделно, но както ти казваш "от извънземната фаза" 😄 Чакам с нетърпение ранната ФМ на 30.01. и се надявам тогава вече да имаме по-прилични снимки на оформени човечета Simple Smile

Имам един въпрос към чакащите две бебенца: успяха ли докторите да направят хубава снимка на всяко, така че примерно да могат да се използвт, като не изглежда едното да е ощетено? Аз дотук май имам хубава само на едното, макар и още от 'извънземната' фаза...

Хубава неделя на всички! 💐

# 492
Здравейте, писах и в друга група, но не получих отг. Глюкозата ми е 5,16 попринцип аг нищо не каза освен, че ще наблюдаваме да не се покачва. Почти 11 г с съм, според вас висока ли е има ли опасност? Вашата колко беше? Попринцип пишеше референтна стойност до 6, че е нормално, но не знам.

# 493
Здравейте, писах и в друга група, но не получих отг. Глюкозата ми е 5,16 попринцип аг нищо не каза освен, че ще наблюдаваме да не се покачва. Почти 11 г с съм, според вас висока ли е има ли опасност? Вашата колко беше? Попринцип пишеше референтна стойност до 6, че е нормално, но не знам.
Здравей, Frisu, два пъти ми е изследвана досега - и двата пъти беше 5.24 и 5.14. Не е висока, още повече, че аз сладко почти не ям - според АГ е наред 😊 Така че не се тревожи!

# 494
От личен опит знам, че при бременност кръвната захар, сутрин на гладно, трябва да е до 5,2. Аз лично трудно влизав в тези показатели и вероятно ще ме пратят на ендокринолог.

Общи условия

Активация на акаунт