Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 115
  • 723
  •   1
Отговори
# 540
Пита те акушерката, след като родиш дали искаш на 7-ми или на 12-ти и те качват направо. Токуда и Надежда знам,че имат. Както бях писала, аз първоначално мислех в Надежда, заради условията, но не съжалявам грам за МД,всичко си беше на ниво. Е, за храната има коментари, но долу си има стол и магазинче(кафе) в самата сграда,където пекат принцеси и сандвичи, могат и да оставят храна при охраната,после някоя санитарка ни я носеше в стаята, така че не сме останали гладни за 3-5 дена Simple Smile
Токуда съвсем сериозно съперничи на Майчин дом по неонатологични грижи...а как избираш да си на 12 етаж? От лекаря, при който си, ли зависи?

# 541
Здравейте, Grinning

И аз минах днес на бърз преглед, само да го погледнем преди тест Vision. Пораснало е, отговаря си на седмиците, 10+3. Отдъхнах си, не го бях виждала от 2 седмици и вече се бях напрегнала. Доктора а-ха да потвърди пол, но не посмя, не беше съвсем сигурен дали се вижда правилно. Сега остава да чакам резултати. Дано не се бавят до последно.

В неделя съм при моя доктор и тогава се надявам да го огледаме по- подробно. Simple Smile

Аз раждах секцио в Тина Киркова през 2012 г. и ми дадоха бебето след като ме извадиха от реанимация. Секциото обаче беше вечерта и ме оставиха в реанимация до следващата сутрин, така че бебето беше отделено само една нощ. След това си беше постоянно при мен, само за тоалет го вземаха. Бяха го хранили с АМ, но въпреки това кърменето се получи. Тя си беше лакома и веднага се усети какво трябва да направи и от самото начало си стоеше много на гърда. Simple Smile Оставяха шишета, съдействаха ако има нужда. Като цяло съм доволна.

Момичета, има ли сред вас с инжекции за кръвта? Аз слагах Клексан 0,4 профилактично заради възрастта и заради няколко генетични фактора. Но в сряда (точно когато разбрах за леля) развих ужасен обрив по целия корем, после премина в краката (там бях започнала да слагам инжекциите). И от днес доктора каза да продължавам само с аспирин акард. Спирам инжекциите, което е голямо облекчение за мен.

Честито на всички добри новини. Simple Smile

# 542
Аз чета и съм чувала доста положителни мнения за д-р Вецев, Шейново. Не съм на 100% , но мисля живот и здраве 6-7ми месец да се насоча към него.

# 543
Вецев е в Шейново, както Дяволов е в МД. Но имаше коментари,че има много секцио при него напоследък, въпреки че и аз съм чувала,че е много добър специалист, така че не мога от личен опит да кажа нищо, просто го спрягат с добро.

# 544
Честито на всички за добрите новини!
Аз утре съм на преглед, да видим какво ще каже док. След това ще ходя на Фетална.

Аз раждах във Вита. Като цяло съм доста доволна, дано и сега е така. Храната беше супер, базата е нова и чиста, персоналът любезен. Има самостоятелни стаи и двойни.
Относно кърменето помагат, но и дават АМ.   Бебетата ги довеждаха около 7-7:30 часа, после ги взимаха за час/два и после пак цял ден бяха при нас. На всеки 3 часа носеха АМ, но ако кърмиш и не искаш не беше проблем. Ако искаш може и нощем да е с теб, ако не към 22 часа ги взимаха.
Осигуряват памперси, мокри кърпички. Ако има нужда ги преобличат по няколко пъти на ден. Понеже беше ковид-обстановка нямаше свиждания, но на рецепция винаги можеше да ти донесат багаж и санитарките да го качат.
Дано и сега имам такова хубаво преживяване.

Момичета важно е да намерите лекар, на който имате доверие и сте спокойни че сте в добри ръце.

# 545
evgzl,  аз съм на Клексан 0,4 (през ден - да, знам, че тук има голямо противоречие) още от положителен тест, т.е. Прилагам вече почти 2 месеца. Нямам никакви оплаквания - единствено се насинявам, ако нацеля кръвоносен съд.
Странно е при теб изведнъж да се прояви. За какви мутации (извинявай, ако вече си писала) ти беше назначен?

# 546
Аз чета и съм чувала доста положителни мнения за д-р Вецев, Шейново. Не съм на 100% , но мисля живот и здраве 6-7ми месец да се насоча към него.
Аз съм при Вецев още от сега от началото,изключително доволна съм,при него ще раждам живот и здраве.

# 547
Аз имам приятелка, родила при Вецев. Доволна е! Simple Smile

# 548

Момичета, има ли сред вас с инжекции за кръвта? Аз слагах Клексан 0,4 профилактично заради възрастта и заради няколко генетични фактора. Но в сряда (точно когато разбрах за леля) развих ужасен обрив по целия корем, после премина в краката (там бях започнала да слагам инжекциите). И от днес доктора каза да продължавам само с аспирин акард. Спирам инжекциите, което е голямо облекчение за мен.

Честито на всички добри новини. Simple Smile

От личен опит знам, че Фраксипарина е много по-щадящ, и е много малък шанса за алергия, иначе съм чела в групата за тромбофилии, че момичетата се мажеха с нещо.

Лично аз нямах проблем, нито с единия вариант, нито с другия.

# 549
И също съм при Вецев и имам повече от положителни отзиви от близки.

# 550
Полина 1310, не съм писала.
Хомозигот по мутантен алел на MTHFR(677). Хетерозигот по мутантен алел на PAI, ACE, VEGFA, TAFI.
Не е точно Тромбофилия, но някои от тези гени могат да се прояват с наслагване. Имах ето такъв коментар от Геника:
"При носителство на алел 4G за PAI 4G/5G , носителството на алел D (ACE) в хомо- или хетерозготно състояние се асоциира с кумулативен ефект върху риска за понижена фибринолитична активност. Не че разбирам точно какво пише, но става дума за кръвотока към плода.

А ти с какви мутации си? доц. Русев първоначално ми беше казал през ден, после пусна доп. изследвания и реши да е всеки ден. Сегашния ми доктор също смята, че трябва да е всеки ден. И аз съм чувала за този спор дали може да е през ден... В крайна сметка трябва да се доверим на докторите си и техните опит и преценка, според мен.

С първата бременност не ги знаех тези неща и нямах проблеми, слава богу. Възможно е и сега да не се прояват тези мутирали гени, но предпочитам да взема мерки.

Слагам инжекциите 1 месец вече, а още от преди да забременея до първия преглед бях на аспирин. Преди това съм слагала Фраксипарин с други неуспешни бременности. Не съм имала проблеми. Зачудих се дали може да стане алергия от емоционален стрес, не ми се  е случвало досега. Но обривът сърби ужасно, не мисля че някога съм изпитвала такъв дискомфорт.

Относно синките- в началото ми ставаха огромни. Сега се научих да слагам под пъпа и доста настрани от него. Там почти няма синки. И ако усетя по-силна болка, веднага спирам и боцкам на друго място.

И да попитам, извинете, че не си спомням кой коментира и не откривам поста. Кой следва Глюкозената революция? Усещате ли положителен ефект? Аз също се опитвам от 2 седмици и на моменти се чудя дали не е поредната ... чудодейна измислица и всяко чудо за 3 дни.  Все още не успявам да преценя дали имам ефект, ту съм гладна, ту уморена, ту ми се гади и не мога да ям... Сега малко отшумяват симптомите и се надявам да успея да усетя по- добре дали има положителен ефект от тези правила. Simple Smile  
Имаме история с диабет в семейството, склонна съм към пълнеене и глюкозата ми е на горна граница. Затова се опитвам отсега да взема мерки, но сякаш не много успешно.Blush

# 551
  • София
Здравейте, малко новини от мен.

Вижън тестът е готов и всичко е отрицателно, напълно нормално.Така се зарадвах, направо ми падна китайска стена от сърцето. След малко ще получа имейл с информация за пола. Имах избор дали по телефона или имейл, ама си викам да се изненадам насаме. 😀 Нямам търпение, хора.
Разбрали сме се с мъжа ми, че ще го изненадам довечера. 😌 Иска лично да разбере.
Толкова се вълнувам, не мога да опиша.

ПС. Сряда ми взеха кръв и днес резултат вече. Само за резус фактор на плода ще изчакаме още вероятно седмица.

# 552
  • София
NadezhdaML,толкова вълнуващо ❤️
Браво ,че всичко е наред . Да се похвалиш после и тук какво е бебчето ❤️

# 553
Наде, знаех си. Чакаме да пишеш и за пола. Аз съм за момиченце Simple Smile
Кажете накратко нещо за Глюкозната революция. Никъде не намирам съветите синтезирани, а не ми се чете цялата книга

# 554
Полина 1310, не съм писала.
Хомозигот по мутантен алел на MTHFR(677). Хетерозигот по мутантен алел на PAI, ACE, VEGFA, TAFI.
Не е точно Тромбофилия, но някои от тези гени могат да се прояват с наслагване. Имах ето такъв коментар от Геника:
"При носителство на алел 4G за PAI 4G/5G , носителството на алел D (ACE) в хомо- или хетерозготно състояние се асоциира с кумулативен ефект върху риска за понижена фибринолитична активност. Не че разбирам точно какво пише, но става дума за кръвотока към плода.

А ти с какви мутации си? доц. Русев първоначално ми беше казал през ден, после пусна доп. изследвания и реши да е всеки ден. Сегашния ми доктор също смята, че трябва да е всеки ден. И аз съм чувала за този спор дали може да е през ден... В крайна сметка трябва да се доверим на докторите си и техните опит и преценка, според мен.

С първата бременност не ги знаех тези неща и нямах проблеми, слава богу. Възможно е и сега да не се прояват тези мутирали гени, но предпочитам да взема мерки.

Слагам инжекциите 1 месец вече, а още от преди да забременея до първия преглед бях на аспирин. Преди това съм слагала Фраксипарин с други неуспешни бременности. Не съм имала проблеми. Зачудих се дали може да стане алергия от емоционален стрес, не ми се  е случвало досега. Но обривът сърби ужасно, не мисля че някога съм изпитвала такъв дискомфорт.

Относно синките- в началото ми ставаха огромни. Сега се научих да слагам под пъпа и доста настрани от него. Там почти няма синки. И ако усетя по-силна болка, веднага спирам и боцкам на друго място.
Изследвала съм само основен пакет тромбофилии + АСЕ I/D след аборт в ранна седмица.
Излезе хетерозигот PAI -1 4G/5G и хетерозигот MTHFR - и двете. ACE - нормален ген.
В началото се бях успокоила, тъй като за хетерозигот PAI пишеше, че няма клинична изява. Моят АГ обаче настоя да се консултирам допълнително, тъй като в неговата практика имал много пациентки само с тази мутация и редица аборти.
Аз съм при доц. Конова - нейният подход е сходен като този на доц.Русев. Аспирин протект преди забременяване в определени дни + след положителен тест редуване на профилактична доза 0,4 клексан и аспирин протект на другия ден. Пускала съм два пъти коагулационен статус (КС) досега - перфектен. Указанията на доц. Конова е, че ще преразгледа терапията едва след резултатите от скрининга за прееклампсия заедно с актуален КС. Честно казано, настроила съм се да бия до край - вкл. след раждане, живот и здраве.

Ти мина ли скрининга за прееклампсия? Следят ли ти кръвотока редовно? Аз честно казано, бих била притеснена да го спря - нямам проблем да се бода.

Що се отнася до клексана, аз знам, че е по-пречистен от фраксито. Иначе възможно ли е да си взела друг медикамент и в комбинация да се е получила алергичната реакция? Странно, че при теб се проявява не от началото, а при натрупване. Иначе аз бих пуснала една Диференциална кръвна картина, за да проверя алергията. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт