Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 178
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, здравейте!
Какви изследвания се очаква да ми пуснат на този етап освен БХС и първата ФМ ?
Предполагам ПКК ? Blush
На мен ми пуснаха и урина ОХИ, както и TSH.

# 526
  • Пловдив
Първото го раждах в държавна болница, молих се за АМ, че са в подкрепа на кърменето и изобщо не се вълнуват какво искат майките. Дребното не засука, нямах налична помпа, та докато таткото купи помпа, таткото на другото бебе по стая ни донесе дози АМ /от Англия се бяха подготвили/.
Та този път отивам подготвена с всичко и каквото искат да подкрепят. Първото го хранех на поискване, беше ми страшно удобно, при все че първите месеци бях амбицирана и се цедях на три чеса. Може би за кърмено бебе не би било приложимо.
Иначе 4 часа след раждането бебето си беше при мен, до изписване. Къпеха, поставяха имунизации в мое присъствие.

Аз съм ЗА следене ЖК по НЗОК, всичко се случва, животът ни е динамичен, пътуваме, не винаги нещата опират до това да си платиш. А държавни заведения има навсякъде.

# 527
Деси, за коя държавна болница става въпрос? Мисля, че е хубаво да се споделя винаги за кое заведение говорим, защото явно нямат единни стандарти и подход. За мен например е важно да знам каква е практиката в дадено заведение предварително, за да си направя информиран избор къде да раждам. И за да не се съм ядосана и разстроена ако имам едни очаквания, а реалността на място е съвсем различна.

# 528
  • Пловдив
Визирам УМБАЛ Пловдив, случващото се беше през 2020, ще видя тази година как ще е.

# 529
Момичета включвам се с добри новини.
В петък отидох на преглед и видяхме човечето. Явно ми работи шестото чувство, защото вечерта ми отмениха часа в сряда и си остава за началото на февруари след ФМ. Как щях да откача не е истина. За щастие докторката каза, че вижда носна костица и НТ също е доста тънка.
Малко се успокоих.

Днес е 7ми ден от както чакаме Вижън да звъннат. Цяла нощ само това сънувах. Надявам се да не звъннат в Сряда. Много е гадно това чакане в последните дни. На вас на кой ден ви звъннаха?

Отделно искам да попитам дали някоя от вас вече е била на ФМ  в Марковс или при д-р Павлова? Как протече и  нужна ли е някаква подготовка?

Относно симптомите: при мен изразените изчезнаха постепенно. Един ден ги има, на другия ден - не. И сега от 9та седмица насам (сега 11+4) нямам гадене.
Вече е нужно да си взема по-голям сутиен. Опитвам се да пия по 2л+ на ден, но кожата и лигавиците са ми много сухи, а съм до тоалетна през  2 секунди. За номер 2 няма да споменавам. Там е от дъжд на вятър.

Doona - аз много исках такава, но се отказах. Не знам къде мога да я ползвам в града. С тези гуми става само за мола. А, аз много рядко ходя там. Знам, че дръжката е леко паянтова, но пък за пътуване  мисля, че е перфектна. Мисля да заложа на столче Cybex Cloud Z2 i-Size Plus

# 530
  • София
Моя опит е от София - и двете ми деца са родени в Майчин дом, без избор на екип. Дъщеря ми е родена ноември 2022. Родилните зали са просторни, с модерно оборудване, дежурните лекари и акушерки са постоянно на линия и се държат добре. Не съм получила лошо отношение.  Платих по 150 лв на нощувка за самостоятелна стая, в която бях сама с бебето и ми беше много спокойно. Единичните стаи са много хубави, имат всички удобства. След раждането питат в каква стая искаш да си. Храната е в минимални количества, но в стаята има хладилник и санитарките ти носят до стаята багажа, оставен надписан долу при охраната. Бебенцата ги взимат сутрин от 8 до 10 и после още веднъж на обяд. През останалото време са при майките. Много добре е организирано. Не се допускат никакви посетители на етажа.

# 531
Моят опит е от МБАЛ”Надежда” . Тям съм лежала в 3 отделения , като втори дом.😂😅

# 532
Nadala, браво за хубавите новини Simple Smile
Съгласна с Мамма2288. Токуда официално подкрепят кърменето, но на практика правят едни неща, които действат точно обратното. Първо ми извадиха душата за пробно кърмене. На никого не го препоръчвам. При кърменето на поискване веднъж може да хапне 20 гр., друг път 30 гр. , но ако се случи при пробното да е 20, а техният стандарт е 30, познайте какво се случва - идва на помощ шишето с АМ. След това мерят мерят бебето всеки ден и моето беше спаднало на тегло малко повече грамчета, отколкото им е на тях стандартът. Естествено настояха за адаптирано мляко. Естествено отказах. Само че всичко това, което разказвам е след повече от 4 години успешно кърмене с момчетата, изчетени една камара статии и самочувствие, че ще се справя. Ако раждах първото ми дете, нямаше да са така нещата. И така и беше - първото ми не беше при мен ден и половина, защото нямаше свободна вип стая, като през това време го храниха с АМ и аз така и не успях да се преборя да ми го носят в стаята за кърмене (защото не беше вип) ...става въпрос за Окръжна болница в далечната 2007. Библиотеката на кърмаческия форум на бг мама е супер. Може да прочетете и статията за "девствения стомах" при кърмене...много е важно първата храна да е коластра
https://m.bg-mamma.com/?topic=1844

# 533
Здравейте, някой правил ли си е NIPT тест, и PES?
Моля, ако някой е запознат, нека ми обясни малко повече.... Как протича теста? Трябва ли да си подготвя нещо?

# 534
Амелин, благодаря ти за споделеното! Надявам се всичко, което пишем тук, да е полезно за майчетата, очакващи първо бебче или тези, които искат да се справят по-добре втори път. 💗

# 535
  • София
Момичета ,минах . Всичко е наред. ❤️❤️❤️ Пусна ми и сърцето този път.
Наваксало е с размерите  горе долу. Отговаря на 8г.с.,а съм 8+3 по МЦ.
Записахме час за преглед след две седмици и за феталната морфология за 21.02.
Започвам пак да броя дните ,спокойна съм вече. Днес мислим да кажем на баткото ,че той усеща ми се струва 😀

# 536
И моите 2 раждания са в Майчин дом и съм много доволна. Първото (2020-та) бях на 12-ти етаж, където бебето си беше при мен през цялото време(както писах,само първите вечери бебетата бяха за наблюдение, поради различни проблеми и им е давано мляко, но не беше проблем за кърмене,имах си коластра още). Оставяха ми шише,но не са ми се карали,че не го давам, даже като видяха,че го връщам пълно,казаха,че ще спрат да слагат и ако имам нужда,да отида да им кажа. С второто, 12-ти етаж беше в ремонт и имаше супер малко свободни легла,бяхме на 7-ми етаж, където бебето се носи през 3 часа. Разпитах и ми обясниха,че не ги хранят, но оставяха пълна бутилка в количката,когато го даваха на майката. На мен след една вечер ми казаха,че в еди си колко часа са му дали АМ,защото е плачело много и не са успели да го успокоят, но беше минало време и си хапна, лакомникът. Иначе се опитваха да хи успокоят до предаването на майката без бутилка,за да кърми майката(сега,това за 3-те часа е друг въпрос, но това беше изключение,както казах на 12-ти етаж си е денонощно при теб и те питат къде искаш да си). Сега се надявам пак да съм си на 12-ти. Условията бяха супер, родилните зали са нови,добре оборудвани. Аз бях в една и съща и двата пъти, имаше си топка, касетофон,баня с тоалетна. Следродилното отделение също е доста добре. 7-ми етаж беше ремонтиран преди няколко години,а 21-ва ремонтираха 12-ти, въпреки че и 2020-та си беше супер. Имахме си гардероб,баня с тоалетна(бяхме 2 момичета в стая), хладилник и телевизор,(ако някой има нужда), сега са добавили и столове за кърмене. Персоналът беше много мил и като цяло за държавна болница е напълно,напълно ок,даже се чувствах комфортно. А и все пак там е най-добрата неонатология. Често, ако има някакви сериозни проблеми с бебенцето,ги карат там,а майката остава в болницата, в която е раждала и ги разделят, което за мен е много гадно.

# 537
Токуда съвсем сериозно съперничи на Майчин дом по неонатологични грижи...а как избираш да си на 12 етаж? От лекаря, при който си, ли зависи?

# 538
Болниците с най-висока неонатологична грижа са Майчин дом ,Токуда и Надежда.До втора категория мисля , че има и Шейново.
Лично ги бях проучила като бях с близнаците , тъй като очаквах преждевременно раждане.

# 539
  • София
Nadala, malinkiii, честити добри новини! Heart

Nadala, аз съм на ФМ в петък при д-р Павлова и ще пиша след това. Засега нищо не знам за предварителна подготовка, освен че моята АГ ме предупреди, когато ида да напомня на регистратурата, че веднага след прегледа трябва да ми вземат кръв за БХС, защото понякога забравяли. Не е нужно да е на гладно (това го питах, защото прегледът ми е следобед и щеше да е доста кофти). След прегледа давали листче с потребителско име и парола за проверка на резултатите в профила, а ако си била пациент и преди на Марковс, всички прегледи и снимки също били в този профил.

За симптомите, моите понамаляха в 11-та седмица, сега съм 12-та, но не са изчезнали. Все още ми се гади от доста храни и на празен стомах също, но от няколко дни вече ям месо, което не можех от 7-ма до 11-та седмица. Гърдите ме болям, но не както преди и нямам умора през целия ден, а само следобед удрям по някоя кратка дрямка след работа. Grinning

Благодаря на момичетата, които споделят отзиви за ражданията си в различни болници! Yellow Heart Точно сега съм в чуденка накъде да се ориентирам и в кой месец трябва да ида на прегледи при лекарят, който искам да ме изражда. Доколкото чета в различни теми се насочвам към Майчин дом и Токуда засега.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 16:18 от kuklichka_

Общи условия

Активация на акаунт