Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 201
  • 723
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Слагам в скрит текст причината да ми назначат изследване за гестационен диабет, на когото му е интересна историята  ми. Simple Smile
Скрит текст:
При мен ще се наложи натоварване с глюкоза, тъй като преди година се оказах с хома индекс 2,7 (трябва да е до 2,5), заради завишен инсулин на гладно. Предписаха ми глюкофаж ХР 500, но това лято минах на нисковъглехидратна диета и за няколко месеца свалих 15кг и започнах да страдам от ниска кръвна захар, та спрях глюкофажа (което е супер, защото не се пие при бременност). Но поради тази история с инсулина и хома индекса следящата ме сега АГ още на първият преглед ме предупреди да ям нисковъглехидратно и ОГТТ в 24г.с.

# 511
vicktoria_petrova, ами и за кошниците важи същото, а и някои столчета са комбинирани 0-4 години например.

# 512
  • гр. София
Вики, при моите приятелки, раждали секцио, им даваха бебетата между 12-24 часа след операцията. Не е малко според мен. А и според консултантките по кърмене Grinning, те нали казват, че първите часове след раждане са най-важни за кърменето. Затова и съветват ако бебето няма как да е на гърда, да се ползва помпа.

Кукличка, радвам се, че си попаднала на АГ, който обръща внимание на тези неща. Стискам палци всичко да е наред! Hug

Малинкиии, това са перфектни резултати, браво! Blush

# 513
Вики, при моите приятелки, раждали секцио, им даваха бебетата между 12-24 часа след операцията. Не е малко според мен. А и според консултантките по кърмене Grinning, те нали казват, че първите часове след раждане са най-важни за кърменето. Затова и съветват ако бебето няма как да е на гърда, да се ползва помпа.

Абсолютно съм съгласна, че не е малко. Затова и попитах. При мен още преди да родя ме питаха какви са ми намеренията за хранене, дали ще искам да кърмя или искам АМ. Като се роди, показаха ми го, и го взеха с таткото в родилна зала да го измерят докато мен ме зашият. Мен вече от операционната ме закараха в родилната зала при бебето и ми го сложиха на гърда и по-късно така си ни закараха до стаята и ни докараха легълце тип некст то ми за бебето. Но и моето и на другите две майки, които се смениха в стаята при мен (те с вагинални раждания) си бяха с майките от начало. Та и затова питам, има ли някаква причина поради която да се прави така, ако някой знае?

NI_CI, благодаря. Аз явно просто не съм видяла такива кошници, а столче давам чак след като вече кошницата умалее и гледам пак да е с легнала възможност. Баткото и до сега на дълъг път се вози легнал, да може да си спи удобно. Така или иначе, съм абсолютно съгласна, важно е да видите как стои във вашата кола. При нас знам, че даже има някакви специализирани консултанти за столчетата, които съобразяват множество фактори и при които могат да се тестват различни столчета. Даже имат и специални гаранции/ застраховки на такива места, ако не дай си Боже се случи инцидент, в който детското столче е било в колата, да се смени с ново.

# 514
Вики, на мен бебето ми го дадоха чак 24 часа след секциото, но аз така или иначе нямаше да съм в състояние да се грижа за него преди това, защото първите 12 часа бях в реанимация, после изобщо не можех да ставам, с катетър и с ужасни болки... то за мен си не можех да се грижа, пък камо ли за бебе Simple Smile Естествено това беше преди цели 13 години, може пък вече нещата да са се усъвършенствали и да отнема по-кратко време възстановяването , знам ли...
Кукличка, разбирам те напълно 😘 Преди 2 години моят хома индекс беше 4 пъти над нормата и тогава и аз като теб почнах диета + Глюкофаж. Успях да сваля 16 кг за 6 месеца, после обаче постепенно си върнах 6 от тях. Не съм спирала Глюкофажа, като и в момента го пия, по съвет на ендокринолога ми, до 14 седмица. Кръвната ми захар последно беше 4 и нещо, но всеки месец ще си я следя.

# 515
Благодаря на дамите , които ме поуспокоиха.Пийнах си нош па , за всеки случаи и си почивам.Чака ме още една седмица с близнаците по цял ден , че в градината им е бум на болести .. и вече всеки почва да си говори сам в нас.😂

# 516
Ето, че в Германия са го измислили това със столчетата.
Аз по принцип съм с ИР, преди пиех глюкофаж. Моят ендокринолог каза при пол. тест веднага да го спра. След това в хода на бременноста не съм имала проблеми с кръвна захар и ГД.
 Не съм приемала повече глюкофаж от тогава. Ендото каза,че само с диета мога да контролирам нещата. Колко ги контролирам не знам, инсулинът ми беше отново висок. Факт, не бях много отговорна с диетата, но с детето наистина трудно смогвам да ям подходящи неща. Та сега ще видим как ще се развият нещата.

Аз не можех да кърмя една седмица, заради лекарства несъвместими с кърменето. Но се цедях редовно и нещата се случиха. Дълга и широка, педиатърката каза, че не качва достатъчно и почнах да дохранвам. И така, дохранвах, цедях се, за да знам колко точно изяжда. То като дохранваш, няма как да се увеличи лактацията. Сега не държа да кърмя на всяка цена, ако стане, стане. Но със сигурност искам бебето да може за пие и с биберон. Защото после много трудно приемат шише. Това поне са ми наблюденията от близки и познати.

# 517
Ами моите доста късно се научиха да пият от сламка,просто защото не се налагаше. Кърмех, не харесваха шишета(за мое нещастие,понеже не можех да мръдна) и после,когато започнах да предлагам вода към 6-ти месец, директно им дадох 360 чаша и след това - нормална. Не бяха виждали шишета със сламка изобщо и бяха много смешни при първите им сблъсъци с такава в последствие Grinning

Иначе помпата си трябва, поне при мен,докато се регулира кърмата първите дни,даже вдигах температура (то не е точно температура,малко е фалшива), понеже гърдите се наливат с кърма и се затоплят,направо имах чувството,че ще гръмна. А в началото се наложи малките,поради различни причини,да останат първата вечер за наблюдение след ражданията, та ако нямах помпа,щях да се побъркам, сигурно. Аз да кажа пак бюджетен вариант, много съм щастлива от моето откритие Grinning Бяха ми дали на заем една на avent, но все нещо не изкарваше повече от 3мл,а направо не се отлепваше от мен. Един ден бяхме на сватба и нямаше как да взема авентската с всички кабеляци и да се цедя някъде по средата на сватбата,следователно си викам - ще видя някаква нискобюджетна и попаднах на светия граал за мен - Cangaroo Glow. Беше на някаква промоция(тя на редовна цена си е 50-60лв), но аз я взех за 35-40. Това нещо за 15 мин ми напълни шишето, безкабелно,  леко. Директно върнах авентската на приятелката и с второто бебе зарибих и майките в болницата, като видяха как действа Grinning Така че горещо я препоръчвам,понеже случайно попаднах на нея и не е от големите марки за такива неща, а е топ!

# 518
Включвам се само да споделя лично мнение, че на мен някой в родилното ако тръгне да ми изразява мнение относното моето кърмене на моето бебе и дали трябва да бъде дохранвано, ще е все едно нищо не са казали. Ако сами не се подковете с теория и не се заобградите с хора, които подкрепят кърменето, не очаквайте това от болничния персонал. Може и да са в час, но по-скоро няма да бъдат. За сестрите е важно да има едно спокойно бебе, което се движи в зададените им параметри. Няма да забравя как преди 25г. моето бебе го хранеха с АМ от самото начало, без дори да ме питат, а като ми го донесат през 2 часа на гърда, то спи. Какво ли не пробвах, попипване по бузките и всякакви нежни трикчета, но не се будеше. Малко по-късно разбира се огладняваше, заплакваше и те пак му тикаха шишето, а не ми го носеха, нито даваха, ако го искам (защото аз научих кое е моето е как плаче). Никаква вяра на родните сестри. Ако в момента случайно някои такива прочетат какво пиша, нека се срамуват от себе си до края на живота си. Не може да уж да подкрепят кърменето, а да не подкрепят майката в него. Имайте повече вяра в себе си и искайте своето.

# 519
Мама2288, това в Майчин Дом ли? Чувала съм, че там и до ден днешен си процедират по този начин, на всички бебета се дава АМ и изобщо майките са безгласни струни.

Искрено се надявам поне в частните болници, където оставяме по 2-3 средни заплати за  раждане, да се съобразяват повече.

# 520
GerKa99, не, във Велико Търново беше. Но не вярвам много неща да са се променили специално в компетентността за кърменето. Аз говоря само за това в момента.

# 521
Е как очаквате , ако сте секцио и докато сте в реанимация да оставят детето гладно?
Моите бяха на антибиотик и не ми ги носеха в стаята , съответно не кърмих докато мях в болницата.Даде ми се помпа , за да стимулирам кърмата.В крайна сметка , те много бързо се уморяваха и се налагаше да се цедя и чак като станаха на 20 дни хванаха да сучат от мен.

Но при така модерното всеки да е секцио , няма как да оставят детето гладно , особено че и по-бавно тръгва кърмата.При мен дойде на 3 ден след сериозно стимулиране.

# 522
  • София
И на мен първото ми раждане беше секцио. Бебето на другия ден ми го дадоха ,след като излязох от реанимация. В Щерев раждах ,даваха му АМ ,но след като казах ,че искам да го кърмя веднага ми изпратиха една акушерка мисля ,че беше,която доста ми помогна как да ги слагам на гърдата. Стимулирах с помпата,слагах го на гърдата и после му давах АМ. Помня ,че и през нощта ставах да се стимулирам с помпата и след 3 дни всичко си дойде на мястото. След като се прибрахме вкъщи повече не го дохранвах . Първия месец наддаде 1600 грама ,втория 1100 😂😂😂 искаха да го слагам на диета 😀

Много се надявам и този път да ми се получат нещата . Тогава изобщо не съм си мислела ,че няма да станат. Някак си вътрешно си знаех ,че така ще бъде и няма друг вариант и това е най-естественото нещо .
Сега явно от годините ли нз ,повече ги мисля нещата и все за нещо е притеснявам от началото.

След малко отивам на преглед ,да ми стискате палци ❤️😉

# 523
След малко отивам на преглед ,да ми стискате палци ❤😉
Стискаме! 🤞 Чакаме хубави новини!

# 524
Момичета, здравейте!
Какви изследвания се очаква да ми пуснат на този етап освен БХС и първата ФМ ?
Предполагам ПКК ? Blush

Общи условия

Активация на акаунт