Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 020
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
Добре дошла, Gerta! Wow! Ти наистина си майка-героиня, да са живи и здрави дечицата ти и семейството.
За MTFHR започна ли метилирани форми на витамините от B - групата? 2 х 1 Неофолик мета до 16 г.с., заедно с метилкобаламин (метилиран В12) по таблетка през ден или серия впръсквания и после почивка.
Що се отнася до Лайден, аз знам, че е високорискова мутация. Обезателно се консултирай с хематолог или друг специалист по тромбофилии - виж първото мнение от темата за тромбофилии в темата.  Терапията е така или иначе НМХ, само че някой трябва да следи дозировката. 10 дни ми се вижда страшно кратко…Пускала ли си коагулационен статус? Мога да ти пратя какви показатели включва.. 🌸
Буквално ме заби в земята! 🤔 Започнах метафолиева киселина по едно на ден, метилкобаламин изобщо даже не знаех, че трябва.  Никакви тестове не съм пускала още, предполагам,че по-скоро ще искат хомоцистеин, коагулационен статус ( никога не съм имала отклонения), Кумбс ( отрицателна съм и съм с 3 анти-Д-гама-глобулин). Предполагам,че никой не взима на сериозно тези неща, защото взеха да се ,,обаждат" последната година, а и не е ясно, дали тромбът не е чиста случайност, в следствие на кататеризация,или има връзка с тромбо филията. Така зададен въпросът обаче, май ще трябва да си ,, вдигна" дупцето и да си намеря някой и друг специалист

# 616
Gerta,
Добре дошла! Задължително следи коагулация и направи консултация с хематолог, имаш рискова мутация. Проф Паскалева или доц. Динева от Националната Кардиологична болница. При проф. Паскалева е почти невъзможно да се запише час.

Би ли споделила подробности и дали си доволна от ражданията в Надежда. По принцип натам съм се насочила, но моите приятелки с добри впечатления от там са все секцио (по мед. причини).

# 617
  • София
Замислих се за едно нещо. Имам няколко лапароскопии, а преди тях коремна (разрез като секцио) операция заради голяма киста. Това значи ли, че е пречка за нормално раждане? Една моя колежка е раждала секцио заради такава операция. Казали и че има сраствания и няма как нормално, нещо щяло да се разкъса, не помня добре.
Може и да няма общо, но пък ми е интересно това дали има значение.

# 618
Замислих се за едно нещо. Имам няколко лапароскопии, а преди тях коремна (разрез като секцио) операция заради голяма киста. Това значи ли, че е пречка за нормално раждане? Една моя колежка е раждала секцио заради такава операция. Казали и че има сраствания и няма как нормално, нещо щяло да се разкъса, не помня добре.

Ако има сериозни сраствания е възможно, но зависи според мен. Аз имам също лапароскопска операция от декември 2019 за махане на киста и никой не ми е казал сега подобно нещо, че пречи това на естественото раждане. В момента в неоперирания яйчник също имам киста към 3 и нещо 4 см, стои си, лекаря каза, че не я пипаме и също не ми е дал индикация за секцио поне на този етап. Надявам се и да не се стига до там изобщо.

# 619
Привет! Когато бях на 16 ме оперираха заради дермоидна киста на ляв яйчник, в последствие откриват още кисти и на практика двата ми яйчника са сглобявани с пластика. Разрезът от операцията е всъщност цезаров срез. Не ми попречи за нормалното раждане 7г по-късно. Но всеки случай е различен. GerKa99 , разбрах вече,че явно се неглижира нещо,което май не е за подценяване. Вече записах час при д-р Кръстев в Надежда. Иначе за раждането- раждала съм там 2014, 2016 и 2020. Всеки път беше страхотно преживяване, към което като прибавя и лесните раждания...направо песен! Все пак за 4ти ще се връщам там ( живот и здраве). Докторите, акушерките, сестрите, че дори и санитарките са прекрасни! Непосредствено преди раждането те питат как да процедират- веднага ли да прережат пъпната връв, първо да почистят бебето,или веднага да го сложат върху теб- кожа в кожа... Съобразяват се с всичко, стига да не е в ущърб на детето. Е, разбира се кожа- в -кожа е за малко, защото на детето веднага се снемат показатели- АПГАР, кг, дължина... Но на фона на всички останали заведения,от които приятелки и близки патиха и препатиха, не сменям Надежда за нищо на света

# 620
Gerta, добре си ни дошла, мисля че вече забелязваш, че се радваме на всички нови членове в темата, пък какъвто ще да им е термина. За откритите проблеми само стискам палци всичко да е наред и да намериш подходящи специалисти и лечение за теб, съвети и опит нямам по темата.

Надала, браво за всичко, което сте успели да свършите само за ден, всички стискаме палци за най-добрия развой на събитията.

Аз щях да ходя днес до аптеката, но мисля да отложа, с предупреждения за ураганни ветрове сме и няма да рискувам.

# 621
  • София
Благодаря ви, момичета! Имало е различни изказвания от лекари- ту че имам сраствания, че нямам. Не се знае какво е реално. Когато си дойде моментът ще си покаже. Много бих искала да е нормално, живот и здраве.

Вики, бих си останала вкъщи и мъжът вечерта да отиде.

Аз още чакам информация за резус фактора. Много ми е любопитно вече бебчето с какъв резус е.
Отделно се вълнувам за прегледа в петък, нищо, че миналия бях. Ще ми е по-спокойно да го видя, а и знам, че на Марковс апаратурата е много добра.
Другата седмица съм пък на фетална и БХС пак там ии смятам след това да си се придържам към двете седмици отстояние до прегледи.
Още съм паника, обяснявам си го заради отлепването на плодния сак и как плаках 2 дни в болницата, незнаейки какво се случва. Това е дало отражение в момента да се чувствам така и съм решила, че ще правя това, което ме кара да съм спокойна.
Около феталната АГ ми каза да съм направила изследвания, които ми назначи. Не са малко и се надявам всичко да го има в Токуда.

Иначе, на мнение съм, че всички са добре дошли. ❤️🍀
"The more the merrier".

# 622
Здравейте , момичета ! И аз да се включа тези 2,3 дни бях доста зле с температура и повръщане направо парцал. Днес иначе бях на лекар 10+3 видяхме бебчо добре е , чухме и сърчице . Успокоих се като цяло ! Simple Smile

# 623
Какво изследване се прави при RH- на майката?

Знаете ли как точно се нарича, тъй кято аз още не съм се записала на ЖК, а забравих да кажа на доцентката като бях на фетална.

# 624
  • София
Антиеритроцитни антитела.

# 625
Какво изследване се прави при RH- на майката?

Знаете ли как точно се нарича, тъй кято аз още не съм се записала на ЖК, а забравих да кажа на доцентката като бях на фетална.

Директен тест на Coombs. Оказва се, че при някои бременни се прави по няколко пъти през бременността и ако има отклонения се бие анти-Д-гамаглобулин, но на мен и с трите бременности ми го правиха по веднъж- никога не съм имала завишени стойности,нищо , че и трите ми деца са с Rh+.

# 626
Gerta, добре дошла при нас Hug според мен разсъждават така - щом е родила три деца без проблем, и четвърто ще роди, въпреки мутациите...стискам ти палци да попаднеш на лекар, който ще вземе сериозно тези мутации. Чисто любопитство - какъв пол са дечицата ти?
Аз днес минах преглед. Моята точица е вече 4 см, 10+3 г.с, но според докторката отговаряла на 10+6 г.с....беше доста активна по време на прегледа. На 02.02, живот и здраве РФМ

# 627
Gerta, добре дошла при нас Hug според мен разсъждават така - щом е родила три деца без проблем, и четвърто ще роди, въпреки мутациите...стискам ти палци да попаднеш на лекар, който ще вземе сериозно тези мутации. Чисто любопитство - какъв пол са дечицата ти?
Благодаря!🥰 Да ти кажа и аз така мисля,че разсъждават. Голямото е момче, средното- момиче, а дребосъчето- момче.
Браво за твоята точица! Водиш ме с цяла седмица. Аз не съм ходила на преглед от 9.01, а час имам за 1.02. Много бавно минава това време..

# 628
Малко да разводня темата - при това положение имаш ли предпочитание за пол? Simple Smile

# 629
На мен ми казаха, че 3 пъти ще се пускат изследвания по време на бременността и накрая ако са завишени антителата се бие ваксината. При мен е първо раждане и се надявам да няма проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт