Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 40 979
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
Относно храната аз съм точно обратното на вас Grinning
Ям мноого малко неща и то само полезни, изобщо не ми се дояжда пица, сладко или нещо вредно. Дори се чудя със сладкото какво стана Confused А месо- по принцип не ям , но ми казаха, че не е проблем, даже с днешните меса е по-добре да не ям Grinning

Радвай се на момента, че всичко е на етапи 😃
Аз две седмица съм като теб, на третата изяждам всичките пици на света, на четвъртата не мога да подуша месо. Постоянно се променят нещата

# 646
Сега няма грипна епидемия,да не са обявили нещо, което да съм изпуснала? Ние изкарахме грип А миналата седмица. Аз минах леко, но децата и мъжът ми с 40 температура, няколко дена. Баткото още ми се влачи,тъкмо се оправи и пак вдигна температура,та сега си се гледаме с него вкъщи... По-тежко го изкарахме от ковида. Личната лекарка ми каза вчера, че не са спрели ваксините за бебета,така че едва ли ще отменят женските сега.

# 647
LLinaа , дааа, точно така е. Ще видим за напред как ще е, дано не се търкалям накрая Grinning

# 648
  • София
Последната новина е за грипна епидемия в София-област. За София надявам се да няма.

Аз днес се разписвам с повръщане, чак в11 седмица. Дано е нещо инцидентно. 😒

# 649
Лелее мислех , че само аз не съм в ред, аз съм 9+1 и всяка вечер .. подчертавам вечер, помна ли да вечерям , моментално ми става тежко и ми се повръща.Втора бременност , първата с близнаци - един ден не ми се е гадело даже.И си викам .. как в тая седмица ще почва гадене, ама ей го на!Дано е за кратко!

# 650
Момичета аз вече втори ден съм с грипни симптоми. Вчера бях доста по - зле, имах и зверско главоболие, което ми се облекчи след като сложих студена кърпа на главата. Тест за грип или Ковид не съм правила. Чудя се има ли изобщо смисъл, тъй като каквито и да се окаже антибиотик не смятам да пия, а пък лечението за бременни е сходно. Тромбофилия нямам, за да пия разреждащо. Нямам слава богу и температура, но кашлицата е най- неприятна. Приемам много чайове, сода, мед, чесън, джинджифил, сироп Стодал, Тантум Верде спрей за гърло, за смучене редувам Исла, Ангал и Кармолис и си взех днес и капки Муконазал за нос. Чух се и с личната и с Аг общо взето това ми казаха да е лечението, като парацетамол чист при наличие на температура, но при мен няма . Пиша нещата, ако на някой са му от полза. Отделно си пия Биозин мама и Флорадикса. Мисля да хапна пилешка супа за обяд и се надявам да се подобря. Вчера бях наистина много по - зле, така че явно има напредък. Личната ми каза само ако има влошаване и неспадаща температура да отида да ме гледа. Пълно е там с болни и се чака по над 2 часа, та засега стоя вкъщи и не мисля да ХОДЯ. Мислите ли че все пак има смисъл да правя тест и да карам мъжа ми да купува? Пазете се и бъдете здрави!! Аз подцених малко ситуацията, защото имах в неделя рожден ден, бяхме на театър и подозирам, че оттам лепнах нещо, защото със сигурност е имало болни.

# 651
  • Пловдив
Twinkle0812, правилно си разбрала за ЖК, ако има обявена грипна епидемия. Така е тази седмица в Пловдив, така беше и по време на ковида, което адски ме влудяваше, но явно на никой не му пука реално, а имитират някаква дейност и "загриженост".
Един лекар, един кабинет, една апаратура - с направление не може да те прегледа, плащаш на регистратура и може да те прегледа 🤦

# 652
Лелее мислех , че само аз не съм в ред, аз съм 9+1 и всяка вечер .. подчертавам вечер, помна ли да вечерям , моментално ми става тежко и ми се повръща.Втора бременност , първата с близнаци - един ден не ми се е гадело даже.И си викам .. как в тая седмица ще почва гадене, ама ей го на!Дано е за кратко!
Много добре те разбирам! 9+3 и последните дни ми се гади постоянно- няма сутрин,няма вечер! Спи ми ужасно, само да се подпра някъде и вече съм заспала, а гърдите?!? Вчера се хвалих,че са меки и безчувствени, днес вече ме болят, а лявата все едно ще се пръсне! Отврат!
Честито на мамите за чудните новини- само такива да има!
Да се оплача (не че по-горе се хвалих) - качих се на кантара....качила съм 4кг?!?!? Че то аз почти не ям! Апетит нямам, не закусвам, на обяд я хапна нещо, я не. Само вечерям. Откъде се пръкнаха тези 4 кг?
Mama2288, ами доволна съм от Надежда, да, но това с лекарите е крайно субективно. За мен едни лекари са добри и много са ми помогнали, но други са крайно недоволни от тях... Затова не смея много,много да препоръчвам. Ти при кой д-р Кръстев си била? Оказват се двама- при единия родих първото си дете, а при втория съм сега, но тий е само хематолог

# 653
  • София
При мен в 12+4 продължава редуването на добри и лоши дни. В понеделник се чувствах страхотно, никакви неразположения и реших, че съм влязла в 12-та седмица и всичко ще  е супер. Да, ама не. Вторник цял ден ми се гадеше, а от вчера започна и умора, гадене не само сутрин, а постоянно. Не знам кога ще спре, но вече не помня какво е да не ти е лошо. Sweat Smile И аз съм качила 2кг, чудно от къде, като нямам апетит и повръщам поне по два пъти на ден. Утре съм на ФМ, стискайте палци. Hug

Иначе от вчера ме дразни гърлото и съм на лукчета, които временно ме успокояват. Днес обаче чувствам и болка в мускулите и доста се притеснявам, че утре трябва да съм на ФМ и може да съм болна, но това няма как да го отлагам. Confused

# 654
Всичко ще е наред! Стискам палци и за утрешната ФМ! Пий повече чай с лимон, може да разбъркаш ч.л. сода в мед ( ако не си алергична)  и да ближеш сместа като близалка- антибактериално/ антисептично действа и успокоява гърлото

# 655
Gerta Добре дошла! Не се притеснявай да пишеш тук.Hug

Искам отново да ви благодаря на всички за подкрепата. Наистина страшно добре ми въздействате.
Хващам се силно за думите ви и се моля всичко да е наред. Не само с мен, но и с всички ви! Пожелавам бързо възстановяване на всички болни! Gift Heart

Кукличка - пожелавам ти късмет на ФМ! Да се похвалиш после! Heartbeat

Малък ъпдейт при мен.
Излезе становището на д-р Савов от НГЛ. Неговата прогноза е добра. Той също препоръчва амниоцентеза и допълнителни генетични изследвания. Чакаме да излезе GeneSafe и бебчо да порасне малко повече и почваме турнето отново.
Притеснява ме, че и София излезе в епидемия. Надявам се до 1 седмица да се оправят нещата.
БХС също излезе вчера и съм меко казано объркана. Уж на ФМ казаха, че всичко е наред, а на резултатите пише, че обиколката на главата на бебето и размера на фемура са малки. Надявам се това да е нормално предвид, това че двамата с ММ сме ниски.
PAPP-A ми излезе 13,700 IUI/I. Гледам на други жени им е около 1,500. Писах имейл, за да получа повече информация, защото в становището е описано само ниския риск за Даун. Естествено ми казаха "говори си с проследяващата". Интересно как, като са забранени ЖК. Нямам и номера, за да и звънна. Освен да отида да се измоля, но дали ще я намеря. Ех, много се ядосвам така. Ето ти информация, оправяй се от тук на там. Два пъти за 2 дни. Това си е тяхна отговорност, не на моя проследяващ, който въобще идея си няма какво се случва от 08.01. Persevere

Иначе плана е да се видим с двата генетика и да се консултирам с д-р Чавеева и да запишем час за ехокардиография.
 Мисля да посетя и д-р Маринов в Надежда.

Само да вметна, че много добре правите с малките пакети пренатестове. Аз повече няма да направя грешката да пусна разширен. Но, човек като не знае, а иска да направи най-доброто... То кой и да ти обясни, че реално тези 99% са за 3те най-чести синдрома, а всичко останало е на сляпо. Даже методите за изследване не биле надеждни за половите хромозоми. На този етап и на GeneSafe, ще се опитам да не реагирам остро и просто ще направим амниоцентезата и до тогава, ще си вярвам, че всичко е грешка.

# 656
Здравейте, момичета! Някоя от вас която е направила или и предстои серклаж?

# 657
  • София
Надала, звучат ми добри новините!

На мен репродуктивният лекар ми беше казал изрично да не пускаме пълен пакет, тъй като има доста неизследвани, непроучени аномалии и често се случвало разширените пакети да дадат фалшив положителен резултат и след това хората започват да се притесняват (разбираемо) и се започва омагьосан кръг от изследвания.
Моля се всичко да е наред и повече да нямате тревоги! Вярвам в добрия развой! Прегръщам те много!

# 658
  • гр. София
Герта, споко, една приятелка беше качила 10 кг още в края на 3-ти месец. Grinning
А и щом почти не ядеш, няма как да са от натрупани излишни мазнини тези кг, а най-вероятно от задържане на вода, така че бързо ще ги свалиш като родиш, не ги мисли. Sunglasses

Кукличка, много стиснати палци за утре! И чакаме пол! Heart

Надала, добре звучат наистина тези новини, дано е станала грешка на пренатеста и всички останали прегледи и изследвания да покажат едно перфектно развиващо се бебче! 💙
За обиколката на главата и при моите излезе под нормата, но това изобщо не притесни доктора, каза, че са си супер бебчетата.
А това за БХС наистина е тъпо така, само някакви резултати и ходи ги разчитай сама. При мен не е било така, и двата пъти първо ми взимат кръв за БХС и на следващия ден вече с готовите резултати отивам на ФМ и там се гледа всичко заедно.
Дано все пак някой ти обясни тези резултати и да се успокоиш, че всичко е наред! Heart

# 659
Сега ме объркахте , бях се засилила за май-разширения пакет на пренатест.Я споделете останалите на какви сте се спряли? Както и на тези с готовите резултати , какъв пакет?

Общи условия

Активация на акаунт