Любители на котки - Тема 191

• 26 517
  • 771
  •   1
Отговори
# 135
  • До хладилника, който обичам
Момичета, едно от бездомничетата (кастриран котарак), които храня е със сериозна липса на козина. Почти цялата площ отстрани на коремчето е като обръсната ...
В Англия от доста време има вълна на дребни хулиганства, за които чета във фб, хващат котки и ги бръснат частично, за съмнително "забавление" изглежда. Тук повечето котки са домашни и хората, на които са котките, разбираемо са много ядосани и притеснени. Да не би да се е пренесла тази "мода"?

Като казахте вратичка, искам да ви призная, че поради природна тъпота почти година ползвах затворената тоалетна с неправилно обърната врата и се ядосвах, че е дефектна и не се затваря добре. Като я видях сглобена в магазина наскоро, ми светна, че дефектът е бил в мен 😁

# 136
Пикльо Майки в любимата кошница, която така му е омаляла, че винаги му се чудя как се свива, за да се побере вътре. 😂 От снимката не личи много, но той се излива от всяка дупка по кошницата. Въпреки това не се отказва.

# 137
Днес вече два пъти извеждам кучето и още не съм видяла уличника, който храня. Сутринта беше нечовешки студ и замръз, поляната беше бяла от скреж. Все го мисля как ли оцелява, къде спи.. Sad
Пухкав мъжкар е, тъмносив, прилича на британец, но по-скоро не е. Старая се в тоя студ да му давам поне два пъти на ден мека храна. Знам, че храната е критично важна за котките в студа.
Още не ми дава съвсем да го пипам, градим доверие.

# 138
Тази повдигаща част и при мен трудно се затваря. Не изглежда крива, но трябва да и приложа голям натиск, че всичко да си влезне където трябва. Аз помислих, че е нормално и ще се разработи с времето. Сега забива, защото е новичка.
Поръчах им аз пипети Адвентидж, но пак съм се заблудила🤦. На кутиите в нета ги гледах само за бълхи, а при мен дойдоха и за вътрешни. Сега се чудя кво да ги правя 🤨. Хрумва ми да изчакам да минат 14 дни от хапчета за вътрешни и тогава да им сложа и пилетата.Хапчета давахме на 5-6 този месец.
Майки е голям чаровник 🥰.Каква рунтава опашка си има и той.

# 139
Здравейте.
Скрит текст:
WinWar , благодаря ти за отговора.
Аз не мога да оставя Михаел да спи на земята. Кекав е и почва да му тече носа зимата. Освен това през ноща като почне да се качва и да отваря врати ходи в другите стаи, опитва се да пие от мивката, влиза в хола при гостите:joy:. Затова уж го контролирам като спи до мен.
Когато стане го чувам.  

Нямам сушилня. Няма място къде да се сложи. Двустайният едва побра см и пералня (г.о).
Аз гледах една жена с дете и котка в ютюб и с Дайсън но е скъпичък. Ще видя какви налични има от Ровентите. Старата нещо се задръсти по ремонта и ще трябва да я мия част по част. За дрехи ползвам от германския магазин навремето в К.Величков Сф. една силиконова ролка но и тя се счупи.

Всъщност WinWar, права си. Ако ми видиш юрганите как са на дупки...от игра.

Вярно, чаршафа е стар. В тази криза ми е забранено поръчки от интернет и резразборни покупки.

Ох, от 3 дни съм с херпес в носа. И умирам от болки.
Сега кихам болят ме очите, надул се е лимфния възел и не знам дали не е редно да сложа маска и да не докосвам Мишо докато не оздрявея.

Мишо се върти около мен иска да ме гушка, изпъдих го на края на леглото до краката.
Днес и двамата бяхме в кухнята, давах наставления на половинът как да сготви. Онзи идва и крещи "Маууууу" и отива сам в тоалетната. Отиде си свърши всичко и отидохме да му пуснем водата и да го избършем. Глезльо е той. Мрази да е сам. Grinning

Относно двете котета. Мъжкия кастриран ли е? Ако не, може да маркира. Мъжките не се разгонват, те са вечно готови.Joy Моя Мишо, срам ме е да го кажа но изпитва на сън оргазми. Почва да трепери целия, вади оръдието и на края намирам сутринта петна по леглото. Blush

Миризливото нещо на пода може да е и анален секрет изпуснат. Изпуска се при ходене по нужда, за да маркират или при голям страх.  

На мен ми се случи при гости хвана го страх, и нацърка мушамата и пода. Добре че дивана е с одеяло. Мушамата я прежалихме.  
Скрит текст:
Миришеше средно между развалена риба и говеждо.

Хубаво е да погледнете след като се е изпишкал дали капката му е мътна.
Когато Михаел имаше проблеми с пикането и го болеше мяукаше, а при запек ме викаше и ходеше на сифона. Както ви казах пуснах му проба но нямаше нищо, включих тиква под прикритие и давах повече вода и това се оправи. За проблема с уринирането почнахме да даваме червени боровинки замразени, лекарката изписа хапчета със такива на прах на една цена..... И като му ги давахме седмица котето се отпуши и вече си правеше нещата нормално. Храната беше уринари. От 12 лв.   Club 4 paws. Украйна. Вкусни са. Както щазах пробвам всяка храна преди да я дам. Когато улуча гранули на промоция, ако той не ги хареса, ги смесвам със любимите украински със патешко. И така докато ги изяде.
Pepina_n3, нито от оцет нито от друго разбира, Мишо се плаши само от кори от мандарини и портокали, а лимоните ги мрази. Като бебе до сега китките са пълни с портокали, мандарини. Там къде не искям да стъпва слагам. За седмица действат, като изсъхнат сменям. Където напика защото беше затворена вратата има портокали и не ходи пак. Мия бели само със оцет и сода. До вечерта миризмата си е отишла.
Louren, когато един познат англичанин докара мъжки кастриран от Плевен, обезпаразитен, кръстен Левски и имаше рани на носа и липса на козина, го лекувах със зехтин. Маже се три четири пъти на ден. Котето ще се опитва да го лиже. Хубаво е да го прибереш докато се оправи.  

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 15:07 от LaLeone

# 140
Момичета, някоя пробвала ли е спрей Urine Off от Зооплюс? Има ли някаква миризма въобще?

# 141
  • София
Morkovelka99,аз до сега не съм имала проблем с този модел тоалетна. Всички са се затваряли само с леко пускане. До момента за 3 години съм купила 4. Мисля,че имат опция замяна и се надявам да не дойде пак с този дефект. При мен със силен натиск не се затваря ,а трябва леко да дръпна настрани пластмасата на основната част за да влезне. Абсурдно е да я използвам така.
Пипетата щом е и за вътрешни я приложи поне след 15 дни.

# 142
Някой забелязал ли е тук цялото съдържание на пратката ли пишат?
Скрит текст:
Тук ми липсат купите. А като натисна на вашата последна поръчка всичко е налично 😕. Имам този път разминаване  и се чудя всеки път ли е така.🤷

Значи и моята е дефектна, но с малко. В двата края на сивата част я хващам и там натискам, за да влезе в долната бяла част. При хващане и натискане само от едната страна, другата леко наистина криви, но влиза като се притисне. Не знаех,  мислех, че е нормално. Тяхната не мога да я върна, защото я напълних с постелка и ги вкарах в нея. Нищо ще знам вече.
AnyHr, в темата на Пепко качих твоите снимки на купите от магазина. Дано нямаш нито против, ако не кажи ще ги махна. Извинявай, че бяз да взема разрешение ги пльоснах там.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 18:07 от Morkovelka99

# 143
Момичета, едно от бездомничетата (кастриран котарак), които храня е със сериозна липса на козина. Почти цялата площ отстрани на коремчето е като обръсната ...
В Англия от доста време има вълна на дребни хулиганства, за които чета във фб, хващат котки и ги бръснат частично, за съмнително "забавление" изглежда. Тук повечето котки са домашни и хората, на които са котките, разбираемо са много ядосани и притеснени. Да не би да се е пренесла тази "мода"?

Тъкмо успях да го огледам по-внимателно ... точно обръснат е. Кожата е чиста и равна и ясно личат границите на обръснатата част. Не е като от борба, скубане, нараняване. Не знам как са го хванали, за да му причинят това. Той не е от котките, които дават да бъдат галени и изобщо докосвани. Много ми е мъчно за него и се притеснявам как ще изкара зимата и дали няма да го нарани някоя котка по-лесно сега, като му е изложена така кожата. Ще отнеме седмици, доколкото знам около два месеца, за да му се възстанови козинката напълно.

# 144
  • До хладилника, който обичам
Съжалявам. Поне добрата страна е, че освен, че ще му е студено, не е наранен.

# 145
  • София
Писах и изтрих.
Идиоти. Никой не е длъжен да харесва животните, но да наранява....

# 146
В Бг едва ли някой ще го бръсне. Като сложих каишката за бълхи ефекта беше рани и орадяла (опадала) козина на врата сякаш е бръснат. Може да е отскубнато при борба.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 17:02 от LaLeone

# 147
Сигурно ли е, че тази котка е бездомна? Да не е водена от някой на лекар? Дива котка, само упоена може да бъде хваната и обръсната според мен. Тя ще издере човекът, който е посмял да и причини такова нещо. Давай му масло от сьомга. При кастрацията на моята и давах и сякаш много бързо си и порасна.Сложи му и боди, ако е възможно да не му е студено.

# 148
  • София
Morkovelka99, значи и при теб има някакъв дефект. Вероятно обаче по- леко изразен. Аз натискайки дори часта надолу , където е филтъра ,не мога да я затворя напълно.Виждам,че подпира горната част в едната страна…хм

# 149
Морковелка99, чакам да споделиш маслото от сьомга дали ти харесва когато пристигне.

Общи условия

Активация на акаунт