Любители на котки - Тема 191

• 26 527
  • 771
  •   1
Отговори
# 150
Надявам се да им хареса, защото количество е много 😬 ако не им допадне 🤯. Имаше много положителни коментари и само един, два отрицателни. Даже пишеше, че благодарение на него започват да ядат храната, която не им е харесвала преди. Дано и при мен подейства така 🙏🙏🙏. Другата седмица трябва да пристигнат да водим кво ще дойде.
За паразити това съм им поръчала. Празимек им дадох за вътрешни
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 17:33 от Morkovelka99

# 151
  • при него
Здравейте момичета, правя неочкван за себе си запис, като любител на котки и ще търся съвети.
Скрит текст:
Имаме ваканционен апартамент с малък двор към него. Това лято, докато бяхме там, кученцето ни почина, беше на 12 години. Две седмици по-късно започна да ни посещава котак, който според съседите, от известно време живеел в комплекса. Почнахме да го храним, да го каним при нас. От лятото насам, ходим там от време на време, но поне 2-3 пъти в месеца. Кот ни се доверява все повече и мисля, че официално ще стане нашия кот, след около 3 седмици. Тогава и този ваканционен дом, става наш постоянен, местим се там.
Според мен, кот, или Мич, както си го кръстихме, та мисля, че Мич е на около година, не е кастриран. На едната снимка е в края на лятото, на другата е сега за Коледа.
Приемам и ще чета тук, за всякакви съвети по отглеждането, но имам един важен въпрос. Преди около седмица се влюбих в едно куче, което мисля да осиновим. Кучето е дребно, женско, на около половин година, много игриво и се разбира добре с котки.
Но се чудя, ако се появим с куче, как ще реагира коте Мич на това. По принцип Мич е дружелюбен, не е агресивен, гушка се, гали се, мърка. Когато сме го канили вътре, влиза, разхожда се, но не иска да стои дълго или да спи вътре, иска да се рахожда по двора и основно живее на верандата.
Това е накратко. До сега не сме гледали котка и ще се допитвам до вас.

# 152
  • София
Аз имам Salmon oil на Riwerwood.
Младежите го подушиха, лизнаха веднъж и това беше. Дейзи му обърна малко повече внимание.
Да похваля дундата - отслабнала е с 300 гр. Не че ги храним по-малко, може и сама да си налага диета.

# 153
След кастрацията бях взела това от Стефанов
Скрит текст:
Не им харесваше със спринцовка сме го давали. А капсулите Рибчо  много им харесваха. Сега ще го видя това. Моля се да им допадне, че да не се дава насилствено.

Каква е двойната доза на Празимека? Едно хапче до колко килограма е? На моите давам по 1 хапче и си хващат и бълхи и кърлежи. Може вече и те да не действат 🤷За другия месец съм им взела Цестал. На малкото ще дам половин таблетка.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 17:41 от Morkovelka99

# 154
Празимек С става и за вътрешни и външни паразити! Дава се двойна доза и бъхлите изчезват яко дим.

Speed Queen, питай мен като взех бебе куче при две големи котки, дали го заобичаха? Simple Smile
Кученцето беше под 3 кг., вървеше им подире на котешките чуми и искаше да я приемат в глутницата. Те я биеха и съскаха. Тя порасна, вече е 30 кг. и пак я съскат и бият, ама по-отдалече Joy
Тя се забавлява да ги гони и бута с муцуната като ги докарва до истерия. Но епизодите на примирие взеха да зачестяват, така че има надежда.
Все пак дано си вземеш кученцето, всяка животинка заслужава дом и любов! Ще се разберат някак с котака.

# 155
Speed Queen!
Първо поздрави за избора да дадеш дом на животинче. Според мен заложи на едното животно. С котки се живее по-лесно, говори мързеливата ми страна. Аз преди исках куче померан или джак ръсел. След като поживях с куче промених теорията. Кучето на мм си остана при свекъра защото ми миришеше много и се уморих от разходки и неговата прекалена енергия. Къпе се всяка седмица. Мини шпиц е.  
Кучетата повечето улични са пълни със сърдечни червеи, мен това ме отказа също. Не че не съм хранила куче на колега който го беше оставил на произвола на съдбата.

Ако не бях взела да спася две бебета пипани от човек и изоставени от мама никога нямаше да ги обикна.
Избери Рижко! Heart

1. Водене при добър вет за пкк, прослушване и пълен преглед на рижко. Вътрешно обезпаразитяване 3 пъти на 10 дни за външни котки.  
2. Хубаво изкъпване със шампоан, син за бълхи. Въпреки че сега няма.
3. Ваксинацията се прави след като мине месец от даването на хапчето, така казва моя вет.
4. Нужните неща са тоалетна за възрастни котки, моя кот ходи в тоалетната, върни се и прочети или ми пиши ако искаш да ти кажа как.
5. Накторезачка, четка с метални зъби с емайл накрая или четка с въртящи на гъсто зъби, легло можеш и да си ушиеш.
Драскалка - задължително близо до леглото му. Ако имаш повече стаи в които ще влиза сложи повече драскалки. Първата работа на кот като стане е да драска. Моя го познавам, драска ли много и ще ака Joy Grin
6. Играчки-топчета гумени, и въдички, ходещи мишки. Мисля че твоя вече е улегнал.
Щом вече свикне да ходи в тоалетната и ако ще го гледаш вътре ако не прави бели може да не го кастрираш. Моя не е кастриран но това си е мое мнение.
Трябваше да е на първо място, но сега се сетих, купи силиконов някрайник и паста за котета. Защото моя толкова страда последните дни. Да свикне от сега.
Успех!

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 18:22 от LaLeone

# 156
  • Стара Загора
Лъки като малък

и двамата с Рижка....

# 157
  • До хладилника, който обичам
Разкошни рижковци ❤️❤️ някое от следващите ми котета някога ще е рижо.

Speed Queen, и кастрация към добрия съвет горе. Знам, че не е супер популярно мнение в България, но аз съм твърд почитател на кастрация за животни, които няма да се развъждат. Намалява нежеланата популация котенца по улиците, и е по-добре за здравето на самите животни.

# 158
  • София
AnyHr, в темата на Пепко качих твоите снимки на купите от магазина. Дано нямаш нито против, ако не кажи ще ги махна. Извинявай, че бяз да взема разрешение ги пльоснах там.

Нямам нищо против Relaxed
Днес минавах край Пепко в Обеля и влязох (аз не съм фен, но като мина покрай магазин влизам) и там нямаше такива купички.

Prazimek C се дава по 1 табл на 2.5 кг за ендо- и двойно за екзопаразити. На Блеко давам 4 табл. (5.7 кг е по последно теглене). Предпазва и от ушна краста.
Аз го давам предимно пролетта като отидем в Пк.
Много е добро, а цената на кутийката е около 4 лв.  Аз го научих от Недоволна.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 19:16 от AnyHr

# 159
Красавци са и двамата.
Бу, имай предвид, че рижавите често са индивидуалисти. Поне при мен така се получи две инатчета едно след друго.

# 160
Сега видях, че са ми писали от зооплюс 😡. Много ме ядосаха, пак са ми отказани купичките, имах и талон за отстъпка, цялата поръчка беше с безплатна доставка. Сега са ми изпратени само консервите и маслото имам доставка, изгоря ми талона и сумата за плащане не излиза 😠. Много ме изразниха, ако знаех щях да си ползвам талона за зооточките. Чак ми пишат това " При някои продукти причина за неизвършване на доставка могат да бъдат рестрикции, свързани с транспорта и доставката или пък регулации, ограничаващи търговията с дадена стока." Какво ли чак толкова им поръчвам. Много ме ядосаха. Сега и не мога да се разправям 🤬

# 161
Сигурно ли е, че тази котка е бездомна? Да не е водена от някой на лекар? Дива котка, само упоена може да бъде хваната и обръсната според мен. Тя ще издере човекът, който е посмял да и причини такова нещо. Давай му масло от сьомга. При кастрацията на моята и давах и сякаш много бързо си и порасна.Сложи му и боди, ако е възможно да не му е студено.

Сигурно е, защото познавам цялото котило от малки и ги храня. Той е кастриран от миналата година, но въпреки това некастрираните котарация го считат за конкуренция и един по-агресивен (дано най-накрая успеем да го хванем и кастрираме, че да се кротне малко) все го гони. В първия момент си помислих, че агресивният котарак му е отскубнал част от козината ... имах подобна ситуация с една женска миналата година и знам как изглежда, тогава дори част от кожата липсваше. Но при него липсва почти една педя, т.е. площ около 10 см х 5 см, козина и рани няма. Зоната (от подмишницата към страничната част на корема) си изглежда като обръсната. Нямам обяснение какво може да доведе до това, ако не човешка намеса. Виждам, че е стресиран и два дни не се появяваше да яде. Боди няма как да му сложа, защото няма и да ме допусне, а и не бих рискувала, защото може да се закачи за нещо (все пак се катери, навира по разни места навън) и да стане беля. Ще се опитам да засиля храната и дано скоро му се покрие кожата с козинка.

# 162
Както казах сложи памук със зехтин. Отгоре със лепенка. Каквато имаш. Ще се оправи по-бързо.

# 163
Louren, да не се е пъхал някъде из абонатните станции, за да се топли и да е изгорена козинката - ако е опадала само опърлената част, би изглеждало като подстригано.

# 164
  • при него
Благодаря Vanne, LaLeone и Бу!
Ако всичко е наред, скоро ще направим пълен преглед на Мич при ветеринар и съответно всичко, което е необходимо. Вероятно и ще го кастрираме.
Той не иска да стои вътре в апартамента, влезе, разходи се малко и иска на двора или на верандата. Зимата, докато сме били там, спи на верандата, която е затворена със стъкла, вътре не иска.
За кучето ще видим, най-голямото ми притеснение е, дали ще се спогодят двете животинки. Стискайте ми палци Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт