Любители на котки - Тема 191

• 26 481
  • 771
  •   1
Отговори
# 390
# 391
Да покажа моя уличник, дето го храня от известно време. На около година е, много е красив, но малко див. Не ми дава много да го пипам. Голяма гърляга има и кой знае какви серенади прави по цяла нощ на момите Joy

Ще го обезпаразитя и евентуално ще го кастрирам по-нататък, само да се опитоми още малко.
Ако някой от Бургас има желание да го вземе, да ми пише, ще го измислим някак. Лошото е, че не винаги се появява като го викам, скитори. Във фейсбук не ми се пише, там има много прости и неграмотни хора, които себе си не могат да гледат камо ли котка.

# 392
Красавец е. Ние отвън си имаме един 10 кг дядо. Много див. Хич не е гальовен. Замахва, забива си ноктите много брутално подкожно и хапе зверски. Абе яко е страшен и див. Даже хората с големи кучета го гледат втренчено. Огромен е. Единствено той, ако ти се отрие в краката иначе никакво пипане. Особено по корема. Направо ще те изяде. Даже ветеринаря отказва да го преглежда, ако не е упоен. Скачал му е много зверски преди години и сега човека го е страх 😃 Та не знам как ще го опитомите този красавец.

# 393
Аз също повече НИКОГА няма да купя царевична постелка. Тази екото от Лидл беше такава. Няма такъв ужас. Цялата къща става леш. Малкия целия беше полепен с тези стърготини, ядеше ги 🙄 Отделно дето се лепеха по лапите и разнасяха навсякъде. Пишканато като с лепило се залепяше за дъното и нямаше чистене. Добре, че сложих найлон и се изчисти по-лесно дъното на тоалетната. Не я изтърпяхме да свърши до край и бързо я разкарахме. Има половин пакет сигурно ще бъде изхвърлен. Скъпите може и да са по-хубави и качествени, но тази от Лидл е ужасна за мен. А и самите стърготини смърдяха на лошо още преди използването им.
Пелетите и те ли така се лепят за дъното и нямат чистене. Ако и те са така изобщо да не си правя труда да купувам.

На прясно изкъпана котка не се слагат пипети за паразити. Поне така навсякъде пише в нета. Трябва да минат няколко дни и тогава. Два дни преди пипета и след не се къпят- май така пишеше.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 12:21 от Morkovelka99

# 394
Да, така е! Два дни след къпане. Затова първо изкъпване с шампоана, той ще избие бълхите, а след два дни капчица за да може ако из къщата има други бълхи, като се качат на котето да измрат и те.
Много ме е яд, че забраниха на зоомагазините да продават хапчета и пипети за обезпаразитяване. Преди влизаш, купуваш си бихелдон и пипета и си готов. Сега търсиш ветеринар, той разбира се ти обяснява как бихелдона е смотан и трябва да купиш кределио за 25 лв. Simple Smile
Добре че има ветеринарни аптеки онлайн, та оттам да си купим нещо по-бюджетно.

# 395
Ване, ти Бихелдон ли ползваш? Хубави ли са тези хапчета ?Гледах ги 30 таблетки за няма и 10 лв. Много се чудих и аз дали да не поръчам от тях, но като видях, че едно хапче се дели на 2 или 4 се отказах.
В някои магазини има, но са скрити и само като попиташ ти дават.

# 396
Бихелдон ползвам от години, то е едно от най-старите лекарства и е само за глисти. И аз така купих една кутийка с 30 хапчета и периодично давам. Едно хапче е за 10 кг. Деля едно хапче наполовина за двете котки. Самите половинки деля на още 2, слагам в топченца хляб и бързо пъхам в гърлото. Simple Smile
Напоследък започнах да купувам Празимек С, че става и за бълхи и кърлежи. Самите хапченца са по-малки и по-лесно се дават от бихелдона.

Когато котките живеят в апартамент и не излизат навън, обезпаразитяването е по-лесно. За глисти давам през 3 месеца или ако забележа глисти, не постоянно. Пипети само ако видя бълхи, това обикновено е през топлите месеци.

Имам и гребенче за бълхи, всеки ден ги проверявам, така ги и сресвам.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 13:10 от Vanne

# 397
Здравейте. Чета ви проблемите и се чудя защо не пробвате моя метод? Няма ровене няма размазано ако.
Скрит текст:
Днес като подпуках Миха и му чистих косми с ръце.
Като бързо си движа ръцете от двете страни на гръбнака и така свалих около 70-80 г косми.
Иначе с тази мини четка само дето си дадох парите. 3.5 от 6 точки. Трудно се чисти и не прибира толкова добре.
https://m.youtube.com/shorts/oZZ0uFIA5Fs
Според този клип гребените със ситни въртящи игли имат ролята и да чистят мръсотии. Мисля да си закупя. Въпреки че Мишо няма толкова мръсотия. Joy
Мишо тука е с едни мигли, като изкуствени.Joy

Как мога да кача видео?
Няколко пъти се мъча.
Снощи в 2.00 почнах да ви пиша за драскалките, но съм заспала.
От вида хл нищо не харесах. Некачествени и малки.
На този принцип харесах:

Основно от зооплюс гледам и ОБОЖАВАМ серията nature life.

Първото и второто харесах. Мисля да закупя няма да чакам още 10 г дървеняка да ми направи. Все прави за хората но не и за нас.

Това е от споменатата серия за дебеланчовци. Бялата става и за породи мейн кун. Но и сумата 300 някъде не е ок.

Това ще го купя много ми допада. Защото Мишо вече има хлътнало на шията от навеждане. На купите от Тему пишеше, че градуса на навеждане трябва да е 15. А ние го мъчим.
За 2.5 кг коте ако е диво вече сме написали-3 пъти се обезпаразинява.
При майка в Родопите, зоомагазините още имат цестал, празимек, такива за гърба.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 13:21 от LaLeone

# 398
Котешко дърво купих (преди близо 2 г.) от ОЛХ - китайско производство, но понеже не държат магазин - на половин цена. За котето на братовчед ми взех преди година по-малко дърво - под 100 лв. Песнете на търсачка и разгледайте.

# 399
  • София
Нора, чудно дърво. Хареса ми.

За къпането...
Хари беше свикнал. Сяда във ваната и чака да свършим. Ако банята се проточи много - пуска лек гласец и се изправя на ръба.
Оникс и Аш обичат водата. На Оникс имам клип как обикаля в поли пълната вана и гони едно топче.
Дейзи сме я къпали два пъти. Не от любителките на водата, но знае че трябва да търпи.

# 400
  • Варна
Аз имам един неуспешен опит за къпане. Успя да избяга от банята вир-вода мокър, стана мазало и едва го хванах. Опита за изсушаване после беше още по-неуспешен. Sad

# 401
Аз гледам да избегна максимално стреса за тях,когато им правя нови неща.Така свикват,че няма защо да се притесняват,нещата не са опасни и безкрайни.

# 402
Заглеждам и аз катерушките. Излизат ми реклами на vida XL. Качествени ли са? Не искам до тавана, но и да не е 50см.
Аз съвсем случайно от реклама някъде открих катерушките на Ironwood и съм изключително доволна от тях. Не ми беше познат сайта, та пуснах поръчка с наложен платеж и реших, че може да е някакво менте. Бях изненадана, като получих съпбщение от куриера, че пратката ме чака в офиса им на следващия ден.
https://ironwood.bg/produkt-kategoriya/domashni-lyubimtsi/kotki/
Аз си поръчах тази  https://ironwood.bg/produkt/feandrea-pct51w/ и на живо изглежда точно като на снимката - много пухкава и стабилна и най-важното е, че и двете ни котки я харесаха от раз.

# 403
Не съм съгласна, че бентонита мирише. Допреди няколко години винаги ползвахме една постелка - на Sanicat с аромат на марсилски сапун. Такива хубави топки ставаха и така хубаво миришеше. И Наруто като влезе да си свърши работата и излезе миришеше на сапун и той. Аромата не беше някакъв натрапчив, а миришеше на чисто и хубаво. Но както много често ми се случва, като намеря нещо качествено и вземат та го спрат от производство. Всъщност, пак я има тази постелка, уж с нова опаковка, но явно нещо са променили в състава, защото няма нищо общо със старата... Сега ММ купува все различни и имам чувството, че все нещо ми мирише, въпреки че се чисти редовно тоалетната :/ Направо се замислям вече дали да не сменя и самата тоалетна. Възможно ли е от смяната на храната да се промени и миризмата на изхожданията и урината? Според мен може и на това да се дължи. Вече всякакви неща си въобразявам. Защото тази странна миризма започнах да усещам откакто му даваме лечебна храна уринари.

# 404
  • София
Имам един  единствен опит за къпане на котка преди 23 г. Беше мъжки и се казваше Шелдън,проклетия голяма- сиамец! 🩷Няма да го забравя никога😃Вкарах го  в банята, настроих водата и посягайки с подвижния душ към него той с един скок от тоалетната чиния скочи в казанчето ,ако си спомняте тези които стояха на стената закачени горе високо. Съскаше непрекъснато и аз се уплаших и избягах от банята,като затворих и вратата за всеки случай за да не излизне да ми отмъсти .😂 Отворих му след 30 мин. и след това няколко дни ми правеше бели.

Общи условия

Активация на акаунт