Любители на котки - Тема 191

• 26 422
  • 771
  •   1
Отговори
# 510
WinWar, на Лина хамака го взех от Karasto pets, не ми хареса само, че е син, но отгоре метнах одеалце да не ми боде очите. Имат два размера, разликата беше десетина лева, малкия около 28 лв., големия 37 накъде. Каишките на хамака са по - плътни, но като си познавам Линош добре са, че всичко що е връв, канап, корда се гризе. Опита и тези, но се отказа. 😉 Като бърша прозореца, за сега не го свалям, около него. Лина е дребна, но бях питала тук в темата и ми ги похвалиха, дори издържали по 2 котета, бяха качили и снимки, ама не ме питай кой, не помня. От както го имаме, това е любимото място за спане на Линош, чак кака ми се разсърди, че не ходи да спинка при нея. 😁 Много, много добра инвестиция според мен, заслужава си!

# 511
Моите момичета имат два хамака един до друг, но често лягат заедно в един-общо около 10 кг.

# 512
Добро утро!

Днес ще ходя до ветовете. Лио снощи пак направи нещо като пристъп в будно състояние (тежките му пристъпи винаги бяха по време на сън). Като дадох лекарството се осефери след 20 минути.  Този път ми дойде на ум да направя клип и ще ида да покажа. Него няма да го вземам, защото ще ги избие, пък и той сега е добре.
И понеже много се уплаших, викам ще спи при нас на етажа нощес, да чуя ако нещо стане (зимата го държим в кухнята, че да не разтваряме коридори и да изстива). Качих цялата цигания на втория етаж, спим си. Към 6 го чувам- мечи мъжката, ама спя и не разбирам къде е. Не мечи на проблем, така прави като иска да ставаме. Накрая се ядосах и викам ще го гоня в кухнята. Да, ама не мога да го намеря.  Светнах на всякъде, мъжът ми скочи и той. А гнома какво- качил се наперваза на прозореца над леглото ни, скрил се зад завесите и ни крещи да ставаме. Много долно котенце. Днес е събота се пак... От нищо нямаше нужда - храна, вода,  тоалетна- всичко е налично.
Сега пази поведение- легнал е на подовото до мен, гледа ме влюбено с тия големи комбъли и помърква чак. Гном!

# 513
Ами тя гладна, жадна как оцелява.. Много ми е кофти да не им се е случило нещо щото пък другите котки са си пред блока, но пък те са мъжки, ако това е от значение... Дали пък не трябваше да я оставя тук, иска не иска ще го преживее ама пък да я мъча ми беше жал. 🥺

Обезпаразитена ли е? Ваксина? И защо не я кастрирахте? Съжалявам, много инфантилно и безотговорно ми звучи.

# 514
  • София
Някои трябва да ходим на работа (в това време дето е само за гушкотене), а други гледат предизвикателно

и даже не си помръдват д- то да оправя леглото

# 515
Отрицателни са тестовете. Грешката е в нас. Постоянно и слагаме храна. Яде през 30 минути. Преди 2 дни и я сменихме с тази на РК. Яде първо пауч и после от сухата. Вет. като разбра по колко яде, каза да не му оставяме в купата постоянно храна, а ние да му слагаме по малко. Според него е лениво именно от преяждане. Сега ще го храним по-малко и след 3 дни пак при него. Има логика иначе. Дано да е от това. Беше много кльощаво като се засели при нас и затова постоянно му пълнехме купата.
А за диарията какво каза?
От пауча и рязката смяна на храна е. Трябвало постепенно. Нали много се мръщеше на старата и ние рязко и я сменихме. А и друг проблем имаше. Вечерта преди да и я сменим ММ беше забравил едни пуканки на масата. И ноща се събуждам и гледам нашата лакомия си рови в пакета и яде пуканки. Изяла е 2-3 докато я хвана😃 Вече свикнахме нищо да няма по масата.

# 516
А сълзящото оченце как е? От коя храна на РК се е подрискало? И сега с какво ще го храниш? Я го снимай, да го видим това вашето преяло коте... Радвам се, че тройният тест е отрицателен. Simple Smile

# 517
Фиона я взехме захранена с РК за бебета персийки. Сменихме я с РК за възрастни персийки, когато навърши година и малко. По един пауч на ден за разнообразие, разделен на два пъти -  харесва тези на Шеба със сос или супите им, други не близва. Преди няколко години, след много четене по форуми и групи колко са некачествени РК, реших да сменя с нещо уж качествено. Избрах Аплауз, обсъдих го и с ветеринарите. Те бяха учудени, че РК е с репутация на некачествена, но не ме разубедиха, единствено посъветваха да подменям храната постепенно, като преходния период да е месец. Така и направих, много постепенно и внимателно вкарвах новата храна, но Фиона се разстрои много лошо, включително с кръв в изпражненията и доста ни уплаши. Дотук с експериментите със смяна на храна при нея.
Чуи я взехме също захранена със суха и мокра храна, дадоха ни я с няколко от любимите и консерви пастет, пауч и торбички суха храна, всички с високо протеиново съдържание. Но котето си беше с разтройство и газове от ден първи у нас. Както вече писах, започнахме да изключваме заболявания и диагнози. Оказа се заради храната, оставихме я само на РК за бебета персийки и се стабилизира бързо.
Не претендирам да съм специалист по котешките храни изобщо, но това е моят личен  опит с моите лични котки.

# 518
BoSun8,   ако се върне котката  попитайте ветеринар дали ще я кастрира съвсем в началото на бременността. Наложи ми се преди осем години така да направя, защото и аз нямах опит с котки и я изпуснах навън, но бях сигурна, че бебета няма да се раждат. Достатъчно има по улицата. Нямаше проблем никакъв.

И Amy_nka ти е дала такъв съвет,  а тя е спец !
Разбирам те напълно, човек като натрупа опит, друго е! Дано се върне мацата...
Много е красива, както и всички останали котета в темата !
В Пловдив я кастрирах. Ако опре до там, ще ти пиша кой вет. / ако живееш някъде наоколо, де /

# 519
И днес все още я няма.

# 520
  • Варна
И моето коте не понесе постепенната смяна на РК с essential food, стигна до антибиотик. И той харесва само Шеба със сос, не яде нищо желирано, пастети.

Днес го водих в клиниката, взеха секрет от ушите и се оказаха разни гадини вътре в голямо количество. Предполагах го пред вид това разтръскване на главата ... . Сега сутрин и вечер ще промивам ушите му с разтвор, ще чистя ушния канал и ще слагам лекарство/кортикостероид мисля, че е. След десетина дена ще го заведа пак, с надежда да са се оправили ушетата и да не се налага по-инвазивно лечение. Двете папиломчета на линията око-ухо не разбрах дали са свързани с тази инфекция. Нито и как съм я допуснала...Cry

# 521
  • София
Ушната краста е доста упорита. Sad Аз я лекувах месеци наред. И с разтвора (при мен беше пяна) успях само първия път, когато бяха изненадани. После бягат. Някои от капките, които са за бълхи и кърлежи, трепят и ушната краста. Като може да се сложи по 1 капка във всяко ухо, а остатъкът на вратлето. Мисля, че слагах Моксиклиър.

# 522
  • Варна

Мъри се наслаждава на подаръка от дядо Коледа Simple Smile предишната й беше малка, сега й точно Simple Smile
Лятото и две наши дворни дивачета имаха ушна краста. Ветът даде някакви таблетки, повторихме след мисля месец и толкоз, проблема се реши. А иначе си чешеха ушите до кръв.
Аз освен когато Добри имаше гиардия и когато пият антибиотик, разстройство не съм лекувала. Всички без Мъри са като прахосмукачки и нищо не ги хваща. А Мъри като се разстрои, повръща. Та по тоалетните въпроси хич не мога да се включа.
Тези дни фийда на фейса ми пуска клипчета на една мацка, която е грумър на кучета и рядко - котета, голямо забавление като дойде някой дивак  като Мъри и за да й направят спа-то й слагат bubble Simple Smile ама един котешки Айнщайн успя и от него да се измъкне. Много са умни, това е поредното доказателство Simple Smile
https://youtu.be/C5Sh15QSjtY?si=Z4GqiTjK7GT6WCij

# 523
  • Бургас
Привет, момичета, голямо чудо е това разгонване при котка.) никога не съм мислила, че ще ми се случват такива неща.)) Телма се разгони на 16.01 и може би чак днес започва да й преминава това хормонално чудо. През тези дни все едно друго коте влезе в нашето. Толкова нервно обикаляше стаите, мяучи много тихо и дискретно, но някак си много тревожно.( Не се хранеше както преди това, само ляга по ламината и не знае иска ли да се гали или не. От всеки шум бягаше като уплашена, много тревожно ми се стори.( Както си седи спокойно и изведнъж започва бясно да бяга от стая в стая без спиране. Явно доста им е трудно , много ми стана мъчно то милото не знае какво да прави. Установих, че като я реша с четката ми за коса , подобна на тази ,която препоръчват за козината им изпитва спокойствие и се отпуска. Въпроса ми е в понеделник сме на ваксина и след това мога ли да направим кастрацията. Ще питам и ВЕТ , но моля и за вашето мнение.)

# 524
  • Варна
Сега намерих стар пост на Аминка, че е лекувала успешно със Стронгхолд .
На мен сега ми дадоха Surolan, надявам се да е ефективен, и мицеларен разтвор преди това за почистване и разтваряне на секрети ако има.
Къде го е пипнал това. Обвинявам мъжа ми, той го пуска на площадката и до долния етаж да се разходи. Две големи домашни кучета има на етажа, те са си чисти ама си излизат навън.Sad
Както и да е, каквото такова.

Хамак аз купих от temu.

Общи условия

Активация на акаунт