Любители на котки - Тема 191

• 25 733
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ти по принцип трябва да я кастрираш. Какво ще правиш иначе всеки път когато се разгони? Тя също ще се измъчва. Кастрацията спестява това на котето. Освен кастрация, трябва обезпаразитяване, ваксини...
Какво ще правиш с малките, ако е бременна? Това, ако не я кастрираш сега.

# 586
Во, един едничък вет ли няма покрай тебе, за да се посъветваш? Пусна я навън, за да не се мъчи... Оф. Къде ти е най-близо за кастрация? И бездомни съм кастрирала в Стара Загора, безупречно си свършиха работата. 2 см разрез, конци не се свалят.
Относно шума и мяукането, представи си ги по 5 или 6😂 Всяка нощ. Найс, а?

# 587
Бо, вземи решение и давай сметка - ще платим кастрацията и разходите ти, ако пътуваш до населено място, където ще я направят. Не си чела темата назад- повечето стопани на котки минават през терзания преди процедурата, а след това осъзнават, че това е най-добро решение за котето, здравето му, проблема бездомни страдащи котета...и накрая (не на първо място) за отглеждащия котка. Връзката с мъркащия пух е много силна и дава много на човека - стопанин, но изисква и адекватна и разумна грижа. Помисли, почети и реши - времето ти за избор е малко.

Дописвам: моля, прочети предходния (преди този) мой пост - без да имам каквато и да е цел за внушение, само информативно спрямо потребителка, разказах какво е направила една от нас за съвършено чуждо спрямо нея коте (тя има собствени няколко в друг град). Та така се гледа животинка - с пълно отдаване. Аминка и няколко други потребителки лекуваха дефинитивно нелечимо заболяване на котета и победиха. Понеже съм гледала кучета, изводът ми е, че котето е с много по-крехко здраве и много по-често изисква медицинска помощ.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 06:57 от Шарлот

# 588
Миналата година на Пикльо Франк кастрацията ми излезна 170лв, в голяма клиника, това са кръвните тестове преди операцията, самата операция и после обезболяващите.
Ще помогнем финансово за кастрацията, ти само прецени какво ще правиш наистина занапред. Ако не можеш да си позволиш кастрация, няма да можеш и да си позволиш да я гледаш с няколко бебета. Ако въобще е бременна.
От кой град си?

Darkdave - аз цял живот се считах за котколюбител, оказа се, че с кучета, от които имам безумен страх, общувам много леко, и вече си имам 3 на работа...дълга история, но кучешката любов е несравнима...

# 589
# 590
Чудесно, в Гугъл излизат много клиники в града, повечето от тях с много висок рейтинг. Имаш избор значи.

# 591

Неделя, късен следобед... малко почивка след домакинската работа.

# 592
Бо,наистина е добре да вземеш решение по-бързо.
Истината е,че котките не са сладки плюшени играчки,които седят кротичко и чакат да ги погалиш,и после пак така.Живи същества са,като такива имат характер,предпочитания и боледуват
Ще трябва да и купуваш храна,тоалетна,да я водиш на лекар,да понасяш лошото и настроение и още куп неща,свързани с него.
Ако решиш да оставиш котенцата,ще трябва да приемеш всичко това  и от тях.
Ако,смяташ,че нямаш сили и възможност,не се захваща.Ама,дай да съберем пари,да кастрираш сега котката,преди да я пуснеш навън.
Видях,че сумата изобщо не е непосилна,но всеки знае себе си✌️

Възможно е,котето да е толкова неспокойно и мяукащо сега,защото е разгонено.И след кастрацията това да спре.

# 593
  • До хладилника, който обичам
Бу, ти се включи активно в тази тема пост фактум на голямата драма около котето, отглеждано от Нопроблемс.... Всички чакаме с нетърпение снимки и новини за Мъри, а Нопроблемс е истински герой, когото адмирираме.
О, не знаех, истински и искрени адмирации за голямото сърце, Нопроблемс ❤️

# 594
Момичета, включвам се с ъпдейт по случая с бездомния котарак, който мистериозно остана без част от кожухчето си преди около седмица. Успях да го снимам през прозореца Smile Но кожата е чиста и спокойна, забелязвам и лек мъх да се появява на някои места. Той по никакъв начин не дава да се разбере, че това представлява проблем за него. Със сигурност не му е комфортно в това време, но хапва си, енергичен е.

Скрит текст:

И да се похваля с още един кастриран бездомен котарак, благодарение на Немски кастрационен център. Той не бе особено възхитен, разбира се, но вярвам, че ще си живее един по-спокоен живот като безтопковец. Smile

# 595
Това коремче колко прилича на сакуреното.От септември го оголи,все още е без козина,но има мъх и не е само кожа.Не знам колко време ще и трябва още.

# 596
    Чета ви, на 25 съм някой май беше питал. Та спа, кажи речи плътно до 4 и половина сутринта, с няколко ставания до купата с гранули 😀 обаче като се събуди официално и почна да мяука мяука без спиране, та я пратих в коридор а, мислех че ще кротне ама не.. До 7 сутринта. Тя това си го прави откак е при мен , де не е нещо ново ама вие как се справяте с това. 😀 А относно кастрацията,
аз нямам финансовата възможност за нея, а и ако наистина е бременна, се страхувам да им стане нещо...
На 101% бях сигурна, че ще прочета това. Страхуваш се да им стане нещо, защото мислиш да я пуснеш да си ражда навън. Нали? Ами, ще им стане... Ама без значение дали ще им стане или не, тя ще продължи да ражда. Ти къде се виждаш в цялата картинка с котката?[/list]

# 597
Мадамата е добре. Без диария. Окото се оправи от едни капки Тобракулин. Закача се вече и даже гони кутийката с връвчицата. От както е на "диета" живна. Вече е по-пъргава и се радвам много. До сега нищо не гонеше и не дебнеше. Ще и търся някоя подвижна играчка, че има топчета, ама не са и интересни☺️

# 598
    Чета ви, на 25 съм някой май беше питал. Та спа, кажи речи плътно до 4 и половина сутринта, с няколко ставания до купата с гранули 😀 обаче като се събуди официално и почна да мяука мяука без спиране, та я пратих в коридор а, мислех че ще кротне ама не.. До 7 сутринта. Тя това си го прави откак е при мен , де не е нещо ново ама вие как се справяте с това. 😀 А относно кастрацията,
аз нямам финансовата възможност за нея, а и ако наистина е бременна, се страхувам да им стане нещо...
На 101% бях сигурна, че ще прочета това. Страхуваш се да им стане нещо, защото мислиш да я пуснеш да си ражда навън. Нали? Ами, ще им стане... Ама без значение дали ще им стане или не, тя ще продължи да ражда. Ти къде се виждаш в цялата картинка с котката?[/list]

А какво да я направя като тя свикна с мен и аз с нея?? Да я хвърля на улицата пак само защото не мога да я кастрирам ли? Тя не е виновна че им е такава природата все пак, нито аз съм Рокфелер. Но все пак искам да им дам дом и колкото мога от себе си. 😉

# 599
  • София
Какво ще правиш с малките, ако има такива?

Можеш ли да разпиташ около теб за човек, който може да поеме грижите за нея? И да го прави съвестно и адекватно. Защото да имаш котка означава да можеш да се грижиш и за здравето й, което струва пари. "Искам да имам сладко животинче, което да гушкам и с което да си играя, но не мога да се грижа адекватно за него" е много безотговорно.

Общи условия

Активация на акаунт