Любители на котки - Тема 191

• 25 757
  • 771
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Прахосмукачката жива ли е?

# 571
Потребителката беше попитана няколко пъти дали ще кастрира котката и какви са намеренията й, но не отговори. Фактът, че е пуснала разгонена котка на улицата "за да не се мъчи", казва всичко.
Едно Мише с одеяло от Тему. Не е лошо, но това от Зооплюс е по-хубаво.

# 572
  • София

Бъдещата стопанка да си ги гледа. Да не сте посмели!!! Rage
 Паднахте ми в очите. Това кастриране с риск да е бременна е убийство!
Заведи я на вет, обезпаразити я (през 10-14 дни три пъти за улични) подстрижи я, измий със шампоан и т.н. Купи и съдове за храна и задължително драскалка и тоалетна.

???
Четейки това си представям едно малко дете как тропа с крак и се тръшка...  🤣🤣🤣
И този ултимативен тон...

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 13:44 от AnyHr

# 573
Darkdave, много сладка Габиии, родена за коронка да знаеш, много ѝ тичка на принцес. 😁😻
NoProblems,  Мъри е прекрасна! Разбира се благодарение на теб!
 Amy_nka, винаги ми харесва твърдата ти позиция, малко хора са така директни и ми харесва много, може би защото аз съм доста мекушава и отстъпчива или за да е тактично запазвам мълчание, хора като теб ме кефят много! ❤️
Тези дни и аз се вкарах в едни филми, накрая си казах Стига, всеки има глава на раменете си! Става въпрос за коте Маша (майката на Лина). Детето е показвало както винаги Линка на снимки и клипчета и децата от които взехме Линош казали, че Маша пак я няма и сигурно ще се върне бременна. Тя питала, ама как така не я ли кастрирахте? Отговора е нее тя нали ги кърми дълго. 🙄 Дълго, дълго, колко да е дълго като Лина я взехме на 20.август миналата година, след това други хора взеха Рейчъл - Радко и им остана само другото момченце. Та на въпрос от детето какво ще ги правят ако роди пак? Отговора - ще си ги гледаме. Уффф и като знам вече как ги гледат ми се къса сърцето... На детето също, ама... Изговорено е всичко това още с взимането на Линка и уж щяха да вземат мерки и всичко беше да, да... Сега се убедих, че са само думи... Казах на детето, това е като да се бориш с вятърни мелници, струва ли си...? Не винаги, ти ще се тревожиш, ти ще трупаш всичко, а за тях живота продължава както до сега... Тъжно е, но това е действителността, живеят в градче близо до нашия, не са на две преки от нас, ще подхвърля пак на майката, но... е ясно, че Маша ще има пак котенца, сигурна съм!

# 574
Искам да спечеля шестица от тотото за да направя приют за животни. С никого не съм го споделяла това, че ще ме помислят за луда. Но вие в темата ще ме разберете.  Еееееех, розови мечти ! Blush
Ама всичко е възможно на този свят !

# 575
Тук няма бездомничета. Във всеки дом има животинка, често повече от една. Има възможност да се направи и нещо като здравна осигуровка на животинче.
Кота го купихме, но кучо е приютски. Вече е на преклонна възраст и съм заявила, че след него, пак ще вземем куч от приют. Те са толкова благодарни...

# 576
Прахосмукачката жива ли е?
Тя е жива, ама не я оставят да чисти. Постоянно й бият четките, объркват сензорите и се върти в кръг, горката, докато се опитва да ги заобиколи. Най-скъпата играчка за котки, която съм купувала Joy

# 577
Искам да спечеля шестица от тотото за да направя приют за животни. С никого не съм го споделяла това, че ще ме помислят за луда. Но вие в темата ще ме разберете.  Еееееех, розови мечти ! Blush
Ама всичко е възможно на този свят !
Мечтата на дъщеря ми. Приют за кучета и котки.. Относно тотото... Тц. Дай друга идея🤔. Но лекуваме и помагаме много. Тези без никакъв шанс да оцелеят стават наши. Само който не е гледал новородено коте с биберон през 2 часа денонощно, после ще не ще става всяка нощ, когато прайдът хуква да се забавлява в 3 ч. през нощта, може да тропа с крак "Да не сте посмели"

# 578
  • София
Noragami, от страни звучи забавно и смешно 😂😹 (на теб едва ли ти е било).

За кастрацията и кърменето имам опит с Чари. След като нещо се случи с 2 от котенцата ѝ тя сама донесе другите две, потърси помощ и ми се довери напълно.
Бях решила, че котенцата ще бъдат с майка си  поне 3 месеца. Чари се разгони отново около 1,5 месец след раждането и добре, че Блеки беше до нея, та хем си "начеса крастата", хем не забегна нанякъде (седеше си в двора при котетата). Все пак имах едно на ум и се обадих в "4 лапи" да запиша час за кастрация като споделих, че е била разгонена  и помолих да е скоро (и оттам ми казаха, че няма проблем ако е заченала и е в началото).
Като си я прибрах от клиниката на следващия ден, котенцата веднага я налазиха да сучат.
Едната красавица сучеше, когато дойдоха да я вземат (на почти 4 месеца)- и двете бяха захранени с пауч и гранули.
След това я водих на вет, защото направи мастит. Кастрацията не пречи на кърменето.

# 579
  • София
Жената, от която преди няколко години взехме Дейзи, направи приют. Купи една къща на село, стегна я. Дори в една от стаите пусна да живее човек, който няма дом срещу някакви грижи за котките. Да, помага, но е капка в морето. В къщата живеят 20-30 котки. Sad На двора - няколко кучета. Поне работи с немска организация, която задомява част от тях. Но пак не може да помогне на всички бездомни, които са около нея. А са я научили и непрекъснато ѝ подхвърлят нови котки и кучета. Sad

# 580
Аз да си призная - изначално съм кучелюбец, винаги съм мислела че не обичам котки. Все кучета съм гледала, винаги кофермани прибрани от улицата (само една немска овчарка имам в актива) или както е последното - родено в нас от прибрана от улицата кучка. Опита ми с котета е предишното - вървеше в комплект с мъжа ми (вървяло след него в далечната 2005 г. или 2007 г. - не помни) и Габи - прибрана от едно село. Не знаех че така ще ми влязат под кожата тия гадове. Красиви, умни, проклети и се мислят за богове. Изненадващо е колко приятно преживяване се оказа за мен общуването с тях и впоследствие радостта да гледам и чета вашите преживявания с тия косматковци.
Присъединявам се към мечтата на съфорумката с приюта, ще добавя и моята шестица от тотото към нейната, ама ако може и кончета и кучета да гледаме. Wink
И добавям към скъпата котешка играчка още една възможност: BB9 (онова оранжевото роботче от Star Wars, наследника на R2D2) - много го тачи, разбирай - бие и гони. Прахосмукачката робот само я следи, все още не я бие. Но пък ми спира алармата на телефона и пуска кафемашината Joy

# 581
Кърменето, обаче, не пречи на забременяването пак. 2 пъти съм изтървала котки така, аха да ги изчакам да отгледат котилото и те пак забременяват.
Кастиране, кастриряне и пак кастиране, точка. Не може да твърдиш,  че обичаш животните, а да допринасяш за безразборното им развъждане и създаването на бебета с неясна съдба. Много чувствителна тема ми е и на мен, защото живеем на село и всяка година поне по две партиди котета се изсипват при мен и при комшийката. Защото и двете гледаме на вън,  храна винаги има, хората знаят, че се грижим. И се почва - блъснати от кола, удавени в кладенеца,  разболели се. Нито мога да смогна да помогна на всичко,  нито искам тая мъка да ми минава през душата. И пяна ми избива като чуя "жал ми е", "това не е естествено" и всички други тъпи оправдания, които и вие сте чували от "любители на животните".

# 582
Darkdave & noproblems, какви красиви котки! Имам слабост към трицветки, а тази е с такава ярка окраска ❤️

Бу, ти се включи активно в тази тема пост фактум на голямата драма около котето, отглеждано от Нопроблемс. С няколко думи, без да влизам в драматизма на случката, ще те запозная с изключителността на притежателката на котката и самото коте Мъри: то беше притежание на активно списваща съфорумка, която беше поразена от инсулт. Понеже смъртта беше внезапна, от полицията запечатаха жилището, без да съобразят, че вътре има живо коте. Приятелка на отишлата си съфорумка и няколко големи души, сред които е и една полицайка, организираха извеждане на Мъри от жилището. А Нопроблемс с голямото си сърце, я осинови. Установи особено голямо образувание на корема, тръгна по прегледи, организира едновременно отстраняване на киста, млечни жлези и кастрация на Мъри, обгрижи я до пълно възстановяване и с любовта си пренаписа "укротяване на опърничавата". Всички чакаме с нетърпение снимки и новини за Мъри, а Нопроблемс е истински герой, когото адмирираме.

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 15:33 от Шарлот

# 583
Djaky,  за съжаление нямам друга идея. Трябват си пари и това е. С тях могат да се правят и кампании и лека полека да се " промият " мозъците на хората. Поне малко да се доближим до западните държави в това отношение. Като пътуваш с кола, как влезеш в Сърбия и се почва кошмарът.
Сега всеки помага на парче, кой колкото може.
Отделно , че и общините трябва да се включват в такива инициативи. Пак опира до пари, а също и до желание...
Ще има и кучета и кончета и всичко!!
Blush

# 584
    Чета ви, на 25 съм някой май беше питал. Та спа, кажи речи плътно до 4 и половина сутринта, с няколко ставания до купата с гранули 😀 обаче като се събуди официално и почна да мяука мяука без спиране, та я пратих в коридор а, мислех че ще кротне ама не.. До 7 сутринта. Тя това си го прави откак е при мен , де не е нещо ново ама вие как се справяте с това. 😀 А относно кастрацията, аз нямам финансовата възможност за нея, а и ако наистина е бременна, се страхувам да им стане нещо... Предполагам е опасна интервенция, по-скоро бих ги оставила(ако изобщо е бременна). Иначе има  си стандартния апетит, плюс два пауча хапна освен гранулите .

А относно че някоя от вас ме беше нахокала, че съм я пуснала навън защото мяукала.. Друга съфорумка беше обяснила за нейната сива женска, ами симптомите бяха същите и мислех че така само я мъча...

Общи условия

Активация на акаунт