Любители на котки - Тема 191

• 26 491
  • 771
  •   1
Отговори
# 375
noragami, ей това е катерушка! Абсолютно бижу.
Мари, usb е
И за мен кърпи и сухи шампоани само отбиват номера и замазват.Аз съм 6ърза с къпането,преди да протестират,съм готова .Ама и те не протестират,де😊

# 376
Аз да попитам - ма какви са тези котки дет се къпят?
Имала съм доста такива животнки и те сами си се хигиенисват..
🤭🤭🤭🤭🤭🤭. Като станат прасета ще ги кача тук да ги видиш. И ти да имаш такава котка и да я пускаш вътре ще я къпиш и пощиш. Всеки така казва, че сами се поддържат, но аз съм на друго мнение.
Моите явно са мундари. Малкото пък е  пълно прасе. И както е с по-дълъг косъм става 😭😭😭.Затова си стои почти вътре и се пуска вън само в слънчево време. Изобщо не се пази ходи и се търкаля по мокрите плочки, познай какво става  с бялата му козина 🤣

# 377
Аз да попитам - ма какви са тези котки дет се къпят?
Имала съм доста такива животнки и те сами си се хигиенисват..
Чистят се, но как да се изчисти под гушата омазано и запечено от храна? Ми то вони та вони. И аз отначалото пробвах с едни бебешки мокри кърпи и завоня още по-зле и замина в банята. Колкото и да се чистят сами, на мен не ми е ок. Все пак в апартамента ми е и ми скача в леглото. Няма как да не я къпя от време на време. Като прекали с риненето и има между лапите остатъци от постелката и изпражнения, мия само лапите, но не мога да я оставя така. И сега лежи до мен и се мие сама, обаче и 1 хубава бомба ми пусна и чак ми се напикливиха очите😂

# 378
Открих снимка на Мишето, която синът ми ми изпрати, когато я видял под колата ни. Т.е. има подхвърлено коте, ще го приберем ли? Това на 28.11.2022 г. Докато се прибера от работа я нямаше. На 03.12., докато синът ми чака Белка да влезе от двора вътре, Мишето се появила и тръгнала след нея. Е, синът ми си призна, че й е помогнал по стълбите, но да приемем, че сама е дошла. Joy На снимката изглежда по-голяма.
Преди -

Сега -

# 379
Здравейте!
В къщи от пет дни си имаме коте Бела. Прибрахме я от улицата. Предстои посещение при ветеринар след седмица. Искам да ви попитам дали аз да и приложа обезпаразитяване или да изчакам прегледа. Кое обезпаразитяващо е ефикасно за външно и вътрешно и в същото време да е минимално вредно?
Благодаря ви❤️
На каква възраст е котето ориентировъчно ?
Към 2,5г е
Кастрирана е и повече не се знае

# 380
Мишето ми е новата любимка от темата🥰. Много е чаровна тази мацинка.

Консервите Catessy, стават ли? Видях едни за 25 лв мисля тях да поръчам, но се чудя в сос или желе. Мислих да им откажа поръчката на тези от зооплюс и да си пусна нова. Няма да стане😂 маслото от сьомга видях, че е изчерпано, а и на него са му вдигнали цената 🤭. Уж накрая на месеца ще бъде отново налично, но знае ли се. Та ще си я взема като дойде.

Как с храна да ги излъжа да влизат в тоалетната?  Освен като се замърси бентонита ще я оставя празна, ще сложа вратичката и с лакомства ще го лъжа. Вън, вътре може и да свикне. За голямата съм малко песимист, но дано и тя ме изненада.

# 381
И още 1 въпрос. Котето ми е много странно. Не си играе изобщо. Само спи, яде, се*е, мърка, радва се на гушкане и галене. Но грам не играе. Чудя се да се радвам ли или да се притеснявам.
Не знам колко е голяма котката Ви, но и нашия Наруто е така. Като беше малък много си играеше. Даже заспиваше докато си играе, но колкото повече растеше, толкова по-мързелив ставаше. Не знам дали е до възраст или до котка, но сега е същия както сте описала Вашата котка. Даже не е и гальовен Grinning И нашият котарак живее в апартамент и знам, че е хубаво все пак да им се осигури колкото се може повече движение. Щом сама не се заиграва, опитайте Вие да й отделяте всеки ден по малко време за игри. Вземете й различни играчки и ще видите какво й харесва най-много. Най-любимата игра на котките, по мое наблюдение, е да гонят точка от лазер. Поне аз не съм видяла котка, която да е безразлична към това. Иначе и Наруто не е много игрив, но падне ли на пода стотинка или металното клипсче от хляба направо полудява, докато не ги затрие някъде под мебелите Grinning Сигурна съм, че и Вашата котка си има такива любими игри Simple Smile

# 382
Бентонит тоалетна никога не бих ползвала, мирише. Има вече царевични, да малко по-скъпи са, около 55лв за 3,4кг., но не усещаш че има животно в къщата.
Влизала съм в къщи с котки с горно споменатите тоалетни.. ми то смърдии...

# 383
Царевични правят мазало из къщи.Едва свърших един пакет,навсякъде имаше брашнени лапички.
Според мен,идеална постелката няма.Не се ли сменя навреме,всичко мирише.И си е логично.
А кои котки се къпят-може би,на всички стопани,които купуват шампоани за котки,които пък се продават масово.Така че,не са единици.Колкото и да се "мият"котките,след време намирисват. Въпрос на затваряне на очите и носа е.
За мен,най-добрата постелката беше силиконовата,но много ме дразнеха топчетата из цялата къща.Сега сме с дървесна.Не е идеална,ама в началото мирише на дърво и може да се хвърля в човешка тоалетна,което за мен е важно.
Тук преди години,боклука се събираше 1 седмично и си държах чували  с подаръци на терасата.Сега пак не мога да се нося до контейнера с едно пликче.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 08:07 от red soul

# 384
  • София
Аз купувам само соева подложка за тоалетна. Има с различни миризми, но купувам предимно зелен чай. Много малко изкарва  от нея пред тоалетната.

# 385
Проблемът ми с дългокосместите е, че пренасят флората от вън - вътре… Шошо вечно носи сламки, лепки, треви…като индианци се накичват.

# 386
Здравейте!
В къщи от пет дни си имаме коте Бела. Прибрахме я от улицата. Предстои посещение при ветеринар след седмица. Искам да ви попитам дали аз да и приложа обезпаразитяване или да изчакам прегледа. Кое обезпаразитяващо е ефикасно за външно и вътрешно и в същото време да е минимално вредно?
Благодаря ви❤️
На каква възраст е котето ориентировъчно ?
Към 2,5г е
Кастрирана е и повече не се знае
Какво бих направила аз в такъв случай - бих я изкъпала с противопаразитен шампоан Брейк Про, бих я накапала с капчица примерно Fyprist и бих дала 1 хапче Prazimec C (или Biheldon 1/2 таблетка). Това са бюджетни предложения. Естествено ветеринарят ще ви даде най-скъпото и ще се опита да ви убеди, че тези евтините не работят. Simple Smile
Това би убило всякакви паразити по нея. Трябва да я обезпаразитите, защото докато стане време за преглед, къщата ще се е напълнила с бълхи. А и яйцата на глистите не са много добре за вас.
Вече ветеринарят ще я прегледа и й направи тестове за вирусни и кърлежови болести, щом е живяла навън.

# 387
Царевични правят мазало из къщи.Едва свърших един пакет,навсякъде имаше брашнени лапички.
Според мен,идеална постелката няма.Не се ли сменя навреме,всичко мирише.И си е логично.
А кои котки се къпят-може би,на всички стопани,които купуват шампоани за котки,които пък се продават масово.Така че,не са единици.Колкото и да се "мият"котките,след време намирисват. Въпрос на затваряне на очите и носа е.
За мен,най-добрата постелката беше силиконовата,но много ме дразнеха топчетата из цялата къща.Сега сме с дървесна.Не е идеална,ама в началото мирише на дърво и може да се хвърля в човешка тоалетна,което за мен е важно.
Тук преди години,боклука се събираше 1 седмично и си държах чували  с подаръци на терасата.Сега пак не мога да се нося до контейнера с едно пликче.
А и ред соул, царевични тоалетна и прахосмукачка робот. Аз така съм си разрешила нещата.

# 388
WinWar, нашето е на 4 месеца и нищо не го вълнува. Какви ли не играчки, дори елементарни и нищо не гони и с нищо не се зайграва. Ще тича из стаята само, ако вържа 1 парче суджук за конче. Тогава става много пъргава и ще го гони цял ден😂. Днес се разделяме със силиконовата постелка и повече никога няма да я купя. Най-доволна съм от един по-ситен бентонит с лилави частици в него. Добре слепва и къде къде повече убира миризмите. Имам предвид като се изтропа и не вони чак толкова. Снощи в 3 часа се събудихме. Беше се изтропала и рина 20 минути. Все си викам ще спре, но не. Трябваше да стана. А силикона като го разрови и осмърдява целия апартамент. Та в 3 ставах да чистя и да проветрявам. Да не говорим, че ни свърши за 6 дни. То няма чистене. Не че с другите караме по кой знае колко. Като чуя, че на някоя котка и стига за цял месец и припадам.

# 389
Имам прахосмукачки,но и робота не спасява.
То по лапичките си имат,докато решат къде да се чистят и са оходили дивани,подове и первази.А там робот не става.

Общи условия

Активация на акаунт