Любители на котки - Тема 191

• 25 713
  • 771
  •   1
Отговори
# 675
И няколко снимки от вчера. Може би вече сте ги видели в другата тема, но да ги пусна и тук:

И Рижко:
Скрит текст:
Всичките ти снимки са прекрасни, но РиЖко ми допада най-много. Може би защото нали е почти адаш на ПиратЯ РиШко. Харесвам котараци дето гледат с такива големи леко тъжни очета.

Абе аз казах ли ви, че котанката на ПиратЯ много видимо порасна откакто е вкъщи? Не е дебела, но видимо порасна. Щом даже мъжът ми забеляза. На ръст порасна. Възможно ли е това? Почти 6 годишна котка сякаш сега започна да пораства.

# 676
  • До хладилника, който обичам
Триптих "къде е шамарът?"
Раздадох им коча билка (catnip), повъргаляха се, Цура е особено оцъклена под действието му, въпреки че бързо ѝ минава, след което се дразниха една друга, докато не им омръзна Simple Smile)

Бълхи носят и полските мишки, белки, златки, лисици и всякакви диви животни.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 14:07 от Бу

# 677
  • Варна
Аз днес ще му сложа обезпаразитяваща пипета. Чакам го да заспи по-дълбоко Simple Smile) . Слага се лесно, отзад на вратлето, където най няма достъп с лапичките си.
Засега слагам тази
Скрит текст:

Задобрявам в почистването на котешки уши и слагане на капки вътре. Simple Smile
Изумих се обаче колко е силен и жилав Теодор когато не иска нещо и иска да избяга.

# 678
Аз днес ще му сложа обезпаразитяваща пипета. Чакам го да заспи по-дълбоко Simple Smile) . Слага се лесно, отзад на вратлето, където най няма достъп с лапичките си.
Ох, хич не е лесно, първо при Фрея няма такъв филм като да спи дълбоко, абсолютно винаги като се доближаваш до нея се буди, и много се чудя като тука пишете как режете нокти като спела котката Simple Smile Отделно Фрея е такъв дзвер, така се дърпаше, гърчеше и опъваше, че май повечето препарат ѝ го сложихме по козината вместо по кожата Sad 3-ма човека се борихме с нея, ма тя и козината ѝ много гъста и втупана някак си и аха стигнем до кожа и тя мръдне. Ние слагахме адвокейт, че към Некст гард комбо даде някаква реакция и не смея повече да слагаме него. Видях случайно на коремчето ѝ малко плешиво петънце, ще се опитам да снимам, дали са гъбички? На ММ му се повиха нещо като лишеи по горната част на едната ръка, дали той е заразил нея или тя него. Ще я водим за ваксина уикенда и ще питам и вет-а.

# 679
От толкова време се каня да се включа, и все не го правя. Satisfied
На всяко борещо се коте пожелевам да оздравява по-бързо. Animal Paw Prints
Не знам дали си спомняте, но Том се бореше с гъбички. От месец-два не го лекувам по никакъв начин и мисля, че гъбичките изчезнаха. Revolving Hearts
Не знам при вас как е, но повече от седмица се скубе супер много. Нямам търпение смяната на козината да приключи.
Макар и в края на темата, плащам данък Том

# 680
Такам... В Ида-вет кастрацията на женска с инх. упойка е 160 лв.
Още се чудя какво стана с вчерашния вет, защо като се стигна до адрес и банкова сметка му замлъкна вайбъра...

# 681
Здравейте! Надничам с интерес понякога в темата, сред котешките снимки имам и аз своя, от преди 16 години, докато бях с друг профил, и имах котарак Мики, който вече е звездичка... Към момента съм горд собственик на две котарани, прибрани от улицата, на 2 и 3год. +голямо куче, за разкош....От две седмици имам един прекрасник, отново намерен навън, и макар огромното ми желание да търся подходящите собственици за него, след като го лекувам, тъй като имаше известни здравословни проблеми, се влюбих безвъзвратно и не знам как и дали бих могла да се откажа за в бъдеще от него...В същият момент обаче, имам доста притеснения  по въпроса с отглеждането на повече котки.Някак си, преди време, когато станаха две котките, си имах "оправдание" - да си правят компания, когато отсъстваме, да си играят, но третото вече...си е предизвикателство и някак още имам терзания по въпроса.Също така моля за съвети , относно отглеждането на 2+ котки в апартамент-до момента ползваме закрита тоалетна, която се сменява всеки ден...ясно е, че занапред ще трябва още една, но се замислям за автоматизирана такава.. Ще ми бъдат полезни мненията, относно тези тоалетни-препоръки за конкретни модели.Иначе през лятото сме на вилата-и през деня котките щъкат и навън, и е по-лесно!
По темата за кастрацията:категорично съм за- и двете ми женски са кастрирани. Всяко лято на вилата се появява по някое котило, на което търся дом-и моите котки така се появиха, никога не съм си мислила, че ще гледам толкова много...
Това лято кастрирах в Четири лапи три женски котки, обикалящи в двора ни , и пренасящи поредните си бебета, усетили, че има кой да ги храни...
Прилагам снимки на животинското ни царство...и на последната красота...

# 682
Такам... В Ида-вет кастрацията на женска с инх. упойка е 160 лв.
Още се чудя какво стана с вчерашния вет, защо като се стигна до адрес и банкова сметка му замлъкна вайбъра...
И на мен не ми е сийнал повече 😂
А от клиниката 101 любимци така ми отговориха.
И тук прави впечатление грамотността. 😂

# 683
Аз имам и друг глупав въпрос, ама така е като ми е първа рожба😀 Найстина ли трябва да им се режат ноктите? Нещо ми звучи като голям стрес. Ако не е наложително, бих и го спестила.

# 684
Ми аз не режа, нито на сегашната ми котка, нито на тези, които имахме през годините сме рязали. То тази няма и да ми даде Simple Smile но пък тя е и единствената, която си ги точи само по драскалките.

# 685
  • София
Аз имам и друг глупав въпрос, ама така е като ми е първа рожба😀 Найстина ли трябва да им се режат ноктите? Нещо ми звучи като голям стрес. Ако не е наложително, бих и го спестила.
Аз режа само на предните и като станат прекалено големи. Когато извеждам навън (топлите месеци) не режа, за да може трътльото да се катери по дървета.

# 686
  • До хладилника, който обичам
Сигурно изглеждам безсърдечна, но ако стационарът не е много скъп, следваща котка бих оставила да я наблюдават поне 12 часа, вместо аз да треперя, да я мисля да не си ближе раната или да не излезе от следоперационното костюмче/яка, да се чудя няма ли да ѝ стане нещо, ако скочи от дивана и изобщо, да се притеснявам.

Нокти режа само на предните и само на Минка в момента, защото не излиза навън и няма как да ги изхаби достатъчно, въпреки драскалките - съответно много ни боцка, като се качва в скутовете ни, защото не скача много умело и повече се катери. На Цура не ѝ ги пипам. Режа с човешка нокторезачка и много внимателно, само самото връхче (ноктите им са кръвоснабдени и живецът почва в самия нокът, не е като човешките). Имах някога животинска нокторезачка, но един дявол знае къде изчезна.

vivi**, какви сладки животинки!

# 687
  • София
И аз не режа. Изобщо не е задължително.

# 688
Виви, виждала съм на живо един модел автоматична тоалетна, но беше шумна при цикъла за почистване и нашите котки биха се уплашили и едва ли биха влезли вътре. На твое място бих ровила за мнения в сайтове с отзиви на потребители като Амазон, например.

Скъсявам ноктите леко веднъж месечно.

# 689
  • София
Аз режех ноктите и ,докато беше по- малка,но доста трудно ставаше. Тези дни мисля да опитам поне на предните да махна. Ужааасно … дълги са😝

Общи условия

Активация на акаунт