Азиатска козметика и грим - тема 27

• 67 304
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Аз използвам пачовете/ лепенки за пъпки и мога само хубави неща да кажа, така че вземи му от тях. Последните месеци, както казах, се появи някакво акне с по няколко пъпки по и под челюстта и с тях го боря. Сега не знам дали не са и от един колаген, който пия. Спрях го да видя какъв ще е резултатът.
Измивният им гел също е много добър, както и AHA/BHA toner-а. Моят мъж ги е използвал с доста добър резултат.

# 181
Ползвали ли сте тоя ББ крем? Имате ли отзиви?
https://makeup.bg/product/244849/

# 182
В emag има намаление на козметика, видях че и азиатски марки са включени. Не знам дали са качествени, но цените ми се струват добри:

Какво мислите?

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 18:45 от AnnM17

# 183
AnnM17, показаните продукти са добри, особено Medi Peel и Cosrx. Цените също така се доближават до тези в корейските сайтове.

# 184
Заредих се с маски за няколко месеца. Намирам тези за по-практични от единичните, вече само такива ще купувам.

Следвам тази дама в инста и дава страхотни съвети mila.in.korea

И да се оплача от stylevana вече няма да пазарувам от тях. Цял месец не може да дойде доставката ми. Ще си търся други доставчици.

# 185
На Mary&May са страхотни! Много добре измислени и направени опаковки, с пинцета, до края са добре напоени маските, просто супер. Отделно от това ми харесва “кройката” на маските, че с други ми се е случвало голямо дърпане или подгъване, а тези много лесно се напасват към лицето.

# 186
  • Торонто/Сливен
Момичета, препоръчайте ми слънцезащита, която да не тежи на кожата, с лек глоуи ефект, и да не белее.
Ползвам от години тази, на Миша:

Харесва ми, че не оставя никакъв бял отенък на мургавата ми кожа, но сякаш напоследък я усещам малко тежка.
Скоро пробвах тази:

Ужасна белота и матиращ финиш, все едно бях с маска.
Та искам нещо подобно на Мишата, но с по-лека формулировка.

(За Стилваната има ужасни ревюта в Канада. Въпреки това бях решила да ги пробвам и да поръчам от тях - еми сайта им не спря да забива, апп-а също, не ми признаха купона, който имах. Зарязах ги и не смятам повече да се занимавам с тях.)

# 187
Имате ли мнение и наблюдения за марката Anua? Гледах видеа за тяхно олио, което много добре почиства порите.
Набелязала съм си тези продукти, ако някой ги ползва, моля да даде мнение.

# 188
  • Бургас/Пз
Привет момичета, аз продължавам с корейските продукти в грижата за кожата и вече замених всичко от рутината си. Единствено за локални пъпки ползвам един аптечен продукт и това е.
Предстои ми купуването на нова есенция / емулсия и се загледах към продуктите на Миша. Признавам , че досега освен серията с витам С друга не съм ползвала. Според вас кой продукт би бил по подходящ за суха кожа 45+ . Емулсията или есенцията на
MISSHA - Chogongjin Sosaeng Jin . Аз лично като , че ли клоня към есенцията , на ми се иска и вашето мнение. Смятам да я комбинирам с крема от същата серия.
Такава подредба ми се върти:
1. серум с ниацинамид , ако това има някакво значение .
2. есенцията или емулсията ???
3. Ретинол
4. Крема

# 189
  • софия
Есенцията, ani!

# 190
  • Prismatica Aerie
Според вас кой продукт би бил по подходящ за суха кожа 45+ . Емулсията или есенцията на
MISSHA - Chogongjin Sosaeng Jin .
И двете са подходящи.
Есенцията е стъпка след тонер, а емулсията - след серум. Би могло емулсия+крем да дойдат в повече, но това е индивидуално. 

1. серум с ниацинамид , ако това има някакво значение .
Линията Chogongjin Sosaeng Jin е с ниацинамид също, няма упоменат процент, но е поне 2%.

Скоро пробвах тази:

Скрит текст:
Ужасна белота и матиращ финиш, все едно бях с маска.
Както може и да се очаква от слънцезащита с физични филтри.

Разгледайте с химични, например:
su:m37 Sun-away Cooling Watery Sun Block EX
su:m37 - Micro-Active Sun Serum
The History of Whoo Gongjinhyang Essential UV Protective Cream
The History of Whoo Anti-Wrinkle UV Protective Cream
Torriden DIVE-IN Watery Moisture Sun Cream
ma:nyo - Hyaluron Hydrating Sunscreen
P.CALM - Water Barrier Sun Cream
TIA'M - Daily Sun Care Cream
numbuzin - No.1 Clear Filter Sun Essence
TOCOBO - Bio Watery Sun Cream
Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel
ROUND LAB Birch Juice Moisturizing Sunscreen
WELLAGE - Real Hyaluronic Watery Sun Cream
Benton - Air Fit UV Defense Sun Cream
make p:rem - UV Defense Me. Daily Sun Essence
Beauty of joseon Relief Sun Rice Probiotics
beplain Clean Ocean Moisture Sunscreen

# 191
  • София
Имам само емулсията и я обожавам. Покрай нея искам постепенно да подновя и останалите си продукти с тази линия. Като лек крем е, но аз съм на 55 и ми идва съвсем добре като консистенция преди крем.

# 192
Момичета мили, привет Flowers Hibiscus
(вратата стоеше отворена, затова влязох - неканена и непозната).

Имате ли представа някаква защо -

- е без никакъв слънцезащитен фактор?!
И като как да се разпореждам аз с него?

Нанасям след Beauty of Joseon Relief Sun Rice Probiotics SPF50+ PA++++, обаче не съм сигурна дали не разрушавам слънцезащитата, втривайки в кожата.
Купих и два различни спрея, които уж могат да бъдат ползвани след грим, но единият страшно дразни очите (някакъв на Дъглас беше, изхвърлих го), другият - HELLO SUNDAY THE RETOUCH ONE - FACE MIST SPF30, също (да не говорим, че остават капчици по лицето, тоест - не е фина пулверизация и поради това така си и стои неизползван)...

# 193
Grinning до се похваля дойде ми американската версия на серума с пелин на миша. Отдавна не се бях радвала така купувайки нещо. Какво прави опаковката. Пипета е с бутонче отгоре. За първи път попадам на такава, удобно е, но още не съм му свикнала Grinning Дано не ме разочарова, отдавна съм я ползвала, но все пак помня, че бях доволна. Сега ще дебна и азиатската версия на добра цена.

# 194
Nadi_n, напълно без колебание мога да препоръчам Beauty Of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotics SPF50+ PA++++  .Според мен ще отговори на изискванията ти - с лека консистенция е, хидратираща, с лек glow, (който му викат dewy ефект, поне при мен, аз нанасям обилно Smile), без белеещ ефект (или поне е съвсеееем лек и безпроблемно се кашира с цветна пудра или фдт отгоре). Друг плюс за мен лично е, че е изчистена откъм състав и не дразни кожата ми, която е доста чувствителна, и мога да нанасям и върху клепачите на очите. Повечето други SPF точно там не толерирам. Продуктът е с много добри рецензии навсякъде, като в Амазон е в топ 50 най-добри козметични продукта, което за повечето в темата сигурно не е новост, но аз наскоро започнах да се открехвам за благинките на корейската, изобщо азиатската козметика. Това засега е най-добрата защита, която съм ползвала, а аз и преди не да не съм била много доволна (от Eucerin, ISDIN).

Друга слънцезащита, която е подобна на първата, е Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel. Нея също си я закупих в началото на годината покрай намаления, но все още не съм я изпробвала лично. По ривюта от Ютюб обаче доста си приличат като ефект и ценови сегмент, втората е може би една идея по-хидратираща. 

Общи условия

Активация на акаунт