Азиатска козметика и грим - тема 27

• 69 763
  • 744
  •   2
Отговори
# 195
  • Reasonford Manor

Имате ли представа някаква защо -

- е без никакъв слънцезащитен фактор?!
И като как да се разпореждам аз с него?

А трябва ли да има?
В състава на този продукт има слънцезащитни филтри, но едва ли са достатъчни за основна слънцезащита. И в никой ВВ крем не са.

# 196

Имате ли представа някаква защо -

- е без никакъв слънцезащитен фактор?!
И като как да се разпореждам аз с него?

А трябва ли да има?
В състава на този продукт има слънцезащитни филтри, но едва ли са достатъчни за основна слънцезащита. И в никой ВВ крем не са.

Че има някакви в състава, и аз заподозрях (ала понеже не знаех какво да търся в списъка със съставки, така и не бях сигурна).
А щом не са достатъчни, мога ли според Вас спокойно да го ползвам в градски условия, само него, и да съм сигурна, че кожата е защитена?

Благодаря за отговора, Catalano!

PS: Всъщност, явно няма как да съм спокойна, щом и "основна слънцезащита" не предоставя този  продукт, да... Значи, или продължавам да го ползвам, или изобщо спирам да се занимавам с BB-кремове.

# 197
  • софия
Ама защо да спирате да се занимавате, ако Ви е комфортно. Просто слагате преди него стабилен сънскрийн и толкова.
Въпросът, който задавате - дали най-горният слой не неутрализира защитата от долу, ме е мъчил и мен.
Проверено е обаче, НЕ!
Макар, че аз съм един маниакален човек, и декоративната ми козметика е  корейска, с висок фактор-къшън, ФДТ..

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 12:37 от swetulka

# 198
Ама защо да спирате да се занимавате, ако Ви е комфортно. Просто слагате преди него стабилен сънскрийн и толкова.
Въпросът, който задавате - дали най-горният слой не неутрализира защитата от долу, ме е мъчил и мен.
Проверено е обаче, НЕ!
Макар, че аз съм един маниакален човек, и декоративната ми козметика е  корейска, с висок фактор-къшън, ФДТ..

Heart знаех си аз, че светулките са приказни същества и идат да покажат пътя, благодаря : )

# 199
  • Бургас/Пз
Светулка, Каталано , благодаря ви.
Добре , ме писах за ниацинамида. Ще съм внимателна, когато го ползвам. В момента го съчетавам с ретинол и много добре ми понася. Вече спокойно си ходя без фдт, което за мен е голям плюс от цялата грижа , която полагам. Това обаче , от което съм най-доволна е, че вече я нямам тази безкрайна сухота и сърбеж на кожата през зимата, които ми докарваха страшен дискомфорт.

Харпи, ти на какво се спря за избелване на петната от пъпките??

# 200
  • софия
Да се изкажа за ниацинамида. Blush
Всички сме го мазали много, понеже, както знаете, корейците го слагат навсякъде(или почти).
Обаче, аз реалното му действие видях тази зима  с 10% тонер на One thing.
Де що имаше пора-събра я и потенцира избелването на петната. Схемата е: тонерът, върху него ретинал и отгоре хидратация, пептинизация, серамидизация! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 201
  • Бургас/Пз
Светулка, аз в момента ползвам този
  https://www.stylevana.com/en_US/cos-de-baha-cos-de-baha-serum-n60-60ml.html ,  но от твърде скоро , че да мога да кажа дали има ефект. Преди него ползвах други с по-малък процент. Определено обаче толкова чиста кожа не съм имала преди да започна използването на тази съставка. Естествено , че не само от нея , а от цялата грижа, но все пак си мисля, че и тя има ефект . Ще си запазя и този, за който си писала, че обичам да сменям и пробвам нови неща Simple Smile

# 202
  • Reasonford Manor
Cassius,
дори да има фактор един ВВ крем, едва ли ще нанесете адекватно количество, необходимо за сериозна протекция.
 Един въпрос, ако позволите - как се насочихте към този продукт?

# 203
Cassius,
дори да има фактор един ВВ крем, едва ли ще нанесете адекватно количество, необходимо за сериозна протекция.
 Един въпрос, ако позволите - как се насочихте към този продукт?

Как, по възможно най-емоционалния (разбирайте - глупав) начин: след като Heimish Artless Perfect Cushion светлият се оказа прекалено светъл за тена на лицето ми, а тъмният - прекалено тъмен, та хвърлих и двата, търсейки в мрежата, попаднах на въпросния BB крем и като прочетох, че съдържа "JEWELRY КОМПЛЕКС - диаманти и рубинени прахове..." - как да не го взема : ))

# 204
Според вас кой продукт би бил по подходящ за суха кожа 45+ . Емулсията или есенцията на
MISSHA - Chogongjin Sosaeng Jin . Аз лично като , че ли клоня към есенцията , на ми се иска и вашето мнение. Смятам да я комбинирам с крема от същата серия.
При положение, че имаш вече крема от тази серия категорично есенцията, а не емулсията! Имам някакъв смътен спомен, че май Одил беше коментирала нещо много позитивно за този продукт, сек да си погледна борда...

Каква невероятна слонска памет имам за абсолютно маловажни неща Simple Smile така е:

1:39 - MISSHA - Chogongjin Sosaeng Jin Boosting Essence

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 14:24 от Agent Provocateur

# 205
  • софия
Е как да са маловажни??!!! Не думай! Stuck Out Tongue Winking Eye
Точно така, и аз заради Одил взех есенцията и серума. Не съжалявам, разбира се-плътна, без да е точно мазньоч, подхранва чудно, просто  я гълта кожата.
Емулсията съм я имала по-рано... Мооооже, ако някой държи вместо дневен, по-лек крем да я слага, но кремът е достатъчен и незаменим за вечерна рутина и без нея.
Пак да похваля чудния тонер от серията!

# 206
  • Бургас/Пз
Агент, благодаря на прекрасната ти памет 🥰🥰🥰
Светулка, и на тонера ще му дойде реда Simple Smile

# 207
  • Торонто/Сливен
Много благодаря за препоръките момичета! 😘
Поръчах BoJ Relief Sun и Isntree HA Gel, сложих и жълтата ампула на Skin 1004.
Много се надявам да се спогодят с моята кожа.

# 208
  • Варна
Аз също съм в търсене на нова слънцезащита, след като последната година ползвах Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel , ОБАЧЕ това лято ми излязоха пигменти петна по лицето. Имам предвид , че и бях бременна и може и нещо хормонално да се е случило, но все пак не излизах много лятото , а под очите и по челото си имам петна Sad
Сега се чудя с какво да ги боря, ама питах преди няколко страници никой не ме отрази.
Та напомням за себе си -  Кожа на 35+ смесена с повечко мазнинка около Т зоната на кърмеща майка с какво да бори зачервени зони от напукани капиляри и пигменти петна откъм киселини ? Идеи и предложения събирам да не се хвърлям на сляпо в морето от продукти.
Относно слънцезащитата на Beauty Of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotics SPF50+ PA++++ имах тестери и въпреки че добре я усетих на кожата си, не ми хареса , защото остава филм и петна по телефона ми , когато говоря по него. Много мразя такива продукти дето уж не ги усещам, а по телефона лъсват Sad

# 209
Слънцезащитата на Mary&May CICA Soothing попива напълно (моята кожа е комбинирана), ползвам я от декември, засега съм доволна. Като стане силно слънцето, за всеки случай и спокойствие ще се върна към швейцарската Ultrasun.
За петната не се наемам да съветвам. Аз съм по превенцията.

Общи условия

Активация на акаунт