Азиатска козметика и грим - тема 27

• 69 765
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
  • Germany
Miss, може наистина да е хормонално. И при мен известно време след раждането си спомням, че луничките ми, като че ли бяха повече или по-видими. Специално за петна нямам идея какво се ползва, но може към рутината да се вмъкне вит.С, някаква киселина (гликолова, азелаинова). Охлювният муцин също е избелващ. Не се наемам да кажа обаче, кое и как е съвместимо с кърменето.

# 211
  • София
Корейска слънцезащита ползвам само зимата. След това минавам на Avene.

Ани, поръчах избелващия за петна на The History of Whoo от Yess, което се оказа пълна греда - още чакам да ми го шипнат, като даже получих мейл, че ще се забави неизвестно време. Чудя се дали да откажа поръчката или да чакам. Някоя от вас има ли опит с такъв казус?

За изсветляване използвам ниацинамидов серум, витамин Ц, азелаинова киселина, ретиноиди. Порите са ми супер, нямам лунички, но зачервяванията от стари пъпки не се повлияват особено. Може би на тях козметиката не влияе, ами трябва лазер, но така не ми се занимава с клиниките на медийни кокошки!

# 212
  • Reasonford Manor

..Чудя се дали да откажа поръчката или да чакам. Някоя от вас има ли опит с такъв казус?
Същата ситуация в момента, също с продукти на The Whoo. Аз ще изчакам и тази седмица, после ще мисля. Случвало ми се е и преди, в крайна сметка идват нещата. Няколко пъти съм и отказвала,  веднага връщат парите под формата на кредит или по сметка(малко по-бавно) - както искаш.

# 213
Днес си купих пълноразмерното измивно олио на Sulwhasoo, намазах и няколко мостри. В този магазин до щанда на Sulwhasoo е щандът на HOW:

Скрит текст:

Преди като се завъртиш около тези щандове и веднага намазваш по някоя мостра, сега трябва да купиш нещо и чак тогава дават мостри.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 13:28 от Смърфиетка

# 214
  • Торонто/Сливен
Корейска слънцезащита ползвам само зимата. След това минавам на Avene.

Ани, поръчах избелващия за петна на The History of Whoo от Yess, което се оказа пълна греда - още чакам да ми го шипнат, като даже получих мейл, че ще се забави неизвестно време. Чудя се дали да откажа поръчката или да чакам. Някоя от вас има ли опит с такъв казус?

Аз поръчвам само от Yesstyle, от години. Поръчките ми идват за една седмица, максимум 10 работни дни, до Канада обаче.

Редактирам си поста за да споделя, че вчера бях изумена да видя BoJ в тукашен магазин за витамини и здравословни продукти. И с 20% намаление! Мисля да взема околоочния крем (нищо, че същия пътува към в поръчка от Yesstyle 😁).
Кои други продукти бихте препоръчали? Имате ли любимци от марката и защо?
Слънцезащитата я няма. Канада има много строги (в доста от случаите необяснимо защо) регулации на филтрите и повечето кремове против слънце трябва да ги поръчваме отвън.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 13:45 от nadi_n

# 215
  • софия
Аз също съм в търсене на нова слънцезащита, след като последната година ползвах Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel , ОБАЧЕ това лято ми излязоха пигменти петна по лицето. Имам предвид , че и бях бременна и може и нещо хормонално да се е случило, но все пак не излизах много лятото , а под очите и по челото си имам петна Sad
Сега се чудя с какво да ги боря, ама питах преди няколко страници никой не ме отрази.
Та напомням за себе си -  Кожа на 35+ смесена с повечко мазнинка около Т зоната на кърмеща майка с какво да бори зачервени зони от напукани капиляри и пигменти петна откъм киселини ? Идеи и предложения събирам да не се хвърлям на сляпо в морето от продукти.
Относно слънцезащитата на Beauty Of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotics SPF50+ PA++++ имах тестери и въпреки че добре я усетих на кожата си, не ми хареса , защото остава филм и петна по телефона ми , когато говоря по него. Много мразя такива продукти дето уж не ги усещам, а по телефона лъсват Sad
Miss V, аз предполагам, че петната са хормонални- мелазма на бременността. Понякога изчезват, понякога са много упорити. Конкретни продукти не мога да препоръчам,  -много е индивидуално, има тема за петна и от там става ясно колко различно е действието на едно и също мазило. Струва ми се , че киселините не са много препоръчителни през бременност и кърмене, но  не ми е и много ясно какво питаш за тях. А говориш за спукани капиляри,това е друг проблем.
Единственото , което мога да препоръчам на този етап е консултация с дерматолог ,евентуално лазер.
За сънскрийните-има избор, Има и такива с (уж)изсветляващо действие-за Logically skin се сещам,Wellderma, O'HUI.
P.S. Beauty of Joseon ми е отврат- лепкава и неприятно лъскава..

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 23:04 от swetulka

# 216
  • Бургас/Пз
Най-после направих първата си поръчка от Стилевана. Стискайте палци да пристигнат нещата без проблем, че пуснах поръчката с превозвач през Германия. Не е за много пари като за първи път и се надявам да няма проблем.

# 217
  • София
Най-после направих първата си поръчка от Стилевана. Стискайте палци да пристигнат нещата без проблем, че пуснах поръчката с превозвач през Германия. Не е за много пари като за първи път и се надявам да няма проблем.
Да те успокоя, че в последните 2 месеца, пуснах 7-8 поръчки от тях, всичко пристигна без митница до ггбг в Берлин.

# 218
SV са си много точни,понякога не разбирам хейта насочен към тях.Няма митници,няма скрити такси,допълнителни изнервящи плащания...Аз пазарувам 95% от продуктите си от тях,до сега проблеми не съм имала.

Да ви питам,какво мислите за серията Good Cera на Holika Holika?
Винаги съм смятала марката за дрогерийна от най-ниския клас. Обаче,наскоро четох мнение тук из форума,че кремът от серията е превъзходен за суха кожа през зимата.Разрушках разни сайтове за мнения и се оказа че, не са толкова трагични,даже доста впечатляващи продукти имало...
Ще пътувам след няколко дни,а се оказа че нямам запас от кремове.Реших да поръчам от местни сайтове нещо,че няма време да чакам корейците.След много ровене случайно попаднах на серията на НН и се сетих за коментарите,които бях чела,та избръмчах цялата серия и мисля да взема само нея за пътуването,че този път ще хвърчим с много багаж и май няма много място за моите такъми.
Дали съм се прекарала Grinning да поръчвам друго ако са много зле

# 219
С ревютата е трудно. Ако е блогър дали просто рекламира или наистина има познания и подбира добри продукти. С мненията на хората е същото. Нямам задръжки дали един продукт е дрогериен или е висок клас, стига да действа добре на кожата.
За пътуване отдавна свикнах да пътувам с малко багаж. За козметика или взимам мостри или продават малки шишенца по 50 -100мл пресипвам от това, което ползвам. Слънцезащита винаги имам в чантата. Иначе става ужас едвам се побирам в голям несесер и то без козметиката за коса. Просто взех да гледам на тези периоди, че грижата ще е по-семпла, нещо като диета за кожата.

Stylevana не съм я пробвала, но за мен е важно съпорта на един сайт и реакцията им при проблем да е адекватна  нещо което не се вижда от тях при отзивите. Винаги може нещо да се случи, но е важно как реагира сайта.
Никога не бих пазарувала отново от мастодонта им Olive &Young, но например от време на време пазарувам от Beaty box Korea точно заради адекватността при разрешаване на проблеми. Jolse and yesstyle също реагират и се оправят нещата макар и да са по-бавнички.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 08:41 от zari65

# 220
През кой сайта на Стилвана пазарувате за доставка до Германия? През Европейския виждам опция за България (доставка 15.99 евро), но Германия не виждам като опция. Rolling Eyes

И да не е само това, доволна съм от това кремче за зачервявания. Препоръчано ми беше тук в темата, за което благодаря.
Скрит текст:

# 221
# 222
  • Бургас/Пз
И аз през този.
Над таб, благодаря много, а за колко време горе долу я получи в Бг?

# 223
  • София

Много различно, поръчка от 15.12, я получих на 10.01, а имам едн от 5.12, кочто чакам всеки момент да дойде.

# 224

Много различно, поръчка от 15.12, я получих на 10.01, а имам едн от 5.12, кочто чакам всеки момент да дойде.
Ето защо аз вече няма да пазарувам от тях. Поръчах през английският до Англия и това с доставка 1 месец! При положение ,че продуктите ,които поръчах бяха налични. Абсолютно неприемливо, преди идваха за седмица мах две. То моя поръчка от Щатите дойде за две седмици.

Общи условия

Активация на акаунт