Виена тема 15

• 51 807
  • 898
  •   1
Отговори
# 810
Всеки може, стига да иска.

# 811
  • ВАРНА
О,  аз явно съм напълно завършен олигофрен в такъв случай 🤣
Говорещ английски, френски и миниатюрен немски, горе-долу добре ориентиращ се човек  + тийн с отлични показатели не успяхме да се ориентираме в Хофбург. Така де, успяхме, но на третия ден. С всичките му там табели, надписи, комуникации със служители. Толкоз си можем явно 🫣

# 812
И аз се включвам в числото на олигофрените, признавам си, хаха. Говоря (някакъв) немски, живяла съм 2 години в Берлин (транспорта им е устроен по сходен начин), но въпреки това успях да направя опашка от 10 човека зад мен на автомата за билети - не успях да купя редовен и детски билет наведнъж! Та накрая един по един ги купувах...знам ли, може и автомата да не е бил редовен. Накрая от зор на чист немски се обърнах към едно арабче зад мен и се примолих за помощ. И той не успя де.

# 813
На всеки от нас се случват тези неща и ще продължат да се случват. Важното е човек да не се отказва, от следващия път вече ще знае. Тикет системите са различни и навсякъде са сложни при първия сблъсък с тях. Тоест това не е повод да хвърляме излишни хилядарки на турагенции и да им пълним гушите за неща, които можем да свършим и сами.

# 814
  • София
diziler, какъв е проблемът всеки да хвърля хилядарки за каквото си реши, щом може да си го позволи? Нали не е дошъл у вас да иска да му платите екскурзията? Дори и да са пенсионерски глезотии, защо пък не? Хората могат да си платят за спокойствието и го правят и не виждам никаква драма в това.

# 815
На всеки от нас се случват тези неща и ще продължат да се случват. Важното е човек да не се отказва, от следващия път вече ще знае. Тикет системите са различни и навсякъде са сложни при първия сблъсък с тях. Тоест това не е повод да хвърляме излишни хилядарки на турагенции и да им пълним гушите за неща, които можем да свършим и сами.
Не им пълним гушите а си плащаме за спокойствието.
То и аз у нас мога да си сготвя, ама ходя на ресторант Simple Smile

# 816
Здравейте! Необходим ли е ЕКО стикер за влизане във Виена с лек автомобил?

# 817
  • София
Не, не е необходим за лек автомобил.

# 818
Благодаря!

# 819
Искам да купя билети онлайн чрез Wien Mobil. Регистрирах се. Заявих карта за 48 ч. Как да добавя билети от/до летището със S7?

# 820
  • София
Искам да купя билети онлайн чрез Wien Mobil. Регистрирах се. Заявих карта за 48 ч. Как да добавя билети от/до летището със S7?
На 44-та страница е обсъждан този въпрос.

# 821
Здравейте! Знам, че със сигурност е обсъждано и моля да не ми се сърдите, че не мога да отделя време да прегледам всички страници (така или иначе ще го направя, но все пак искам и да попитам).
Сина ми ще пътува до Виена с приятелката си за първи път сами. Летят обратно за България рано сутринта на 24 декември. Нужен ли е летищен трансфер от хотела до летището задължително или има денонощен транспорт?

# 822
  • София
Има денонощен транспорт до летището.

# 823
Сина ми ще пътува до Виена с приятелката си за първи път сами. Летят обратно за България рано сутринта на 24 декември. Нужен ли е летищен трансфер от хотела до летището задължително или има денонощен транспорт?
А в цената на хотела влиза ли и трансфер? Питам, защото има различни хотели и понякога букваме хотели (не говоря специално за Виена), които предлагат трансфер до летището. Някои платен, някои безплатен (тоест влиза в цената на нощувката). Та вижте резервацията, ако от хотела предлагат такъв трансфер, май ще е удобен вариант,  поне ще ги вземат от място.

А в колко часа им е полетът? С чекиран багаж ли пътуват? Това са също неща, които трябва да уточните в питането си, за да знаем как да ви отговорим.  Ако имат чекирани куфари, трябва да са 2 часа преди полета на летището. Ако нямат .... може и 1 час.

Иначе CAT тръгват от 5.37 от центъра (Wien Mitte/Landstrasse, където спира и метрото U3 и U4) и за 16 мин. са вече на летището. Полетът им преди 08 ч. ли е?  

Има и други варианти, разбира се.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 11:47 от diziler

# 824
  • столицата
Виждам, че от Виена Мите в 04.19 тръгва S7 и е на 30 минути. Пътят до летището  е около 25 мин с този влак.

Общи условия

Активация на акаунт