Виена тема 15

• 50 194
  • 898
  •   1
Отговори
# 885
Прав си, както винаги @RebelHeart. Просто... си разсъждаваме около несправедливостите на този свят, хаха. А такива дал Господ Wink
Весел празник от мен Simple Smile

# 886
  • пустинята Гоби
Несправедливо в България е спрямо хората, които имат страх от животните. Даже така се задълбочава този страх, който наистина е неоснователен спрямо повечето породи кучета, ама нейсе. Какво значение имат децата, важни са кучетата. Детето ми на 3-4 години веднъж щеше да скочи от тесен тротоар на улица по която минаваха коли, защото срещу него идваше домашен любимец, което собственикът не дръпна, защото той е толкова безобиден и миличък. Добре, че викнах и детето се спря. Имам цяла торба такива случаи.

Извинявам се, ама невъзпитаните деца/ хора пречат и на мен, какво общо има това с разговора? Страшен довод.

Бъдете здрави и по-толерантни!

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 21:16 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 887
А за ме, избирателното спазване на правилата в зависимост от собствените ни разбирания и желания е чертата на българина, която мнооого ме дразни .
Нали сме европейци Simple Smile , еми дръжте се като такива !

ЧНГ

# 888
Избирателното спазване на правилата дразни всички, това е нормално. Аз го казвам не като човек, превозващ куче, а като друг пътник, който няма нищо против кучетата да се возят без намордник. Просто самата забрана е безумна. Пуделче, дето се е гушнало в стопанката си ли ще ви изяде? Или дакелче?
По отношението на човека към животните може да съдите и за самия човек.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 13:49 от diziler

# 889
  • София
Кучетата доста често са непредвидими в действията си, лаят и могат да създадат дискомфорт на околните, които само могат да гадаят колко са безобидни, въпреки размерите си.
Правилата са затова, да се избегнат всякакви предпоставки за инцидент. Би било добре да мислим не само за себе си и собствените си въприятия, а да проявяваме разбираме и към тези на околните. Имам куче Simple Smile
Пожелавам много вълнуващи моменти през Новата Година в този прекрасен град!

# 890
Кучетата доста често са непредвидими в действията си, лаят и могат да създадат дискомфорт на околните
Аз го казвам като един от "околните", а не като един от тези "с кучетата". На мен не ми пречи, ако куче се разлае в метрото, в трамвая, в автобуса. То нали затова е куче. Не може да говори.  
Скрит текст:
А пияниците дето се качват вечер в метрото? А ромите в бус 72 и в трамвай 10, дето вдигат невъобразим шум и притесняват всички? А футболните агитки, дето викат, блъскат и чупят? А клошарите, дето осмърдяват всичко... дори на Граф Игнатиев вчера такъв индивид се качи, явно за да се топли, че навън е студено. Вози се гратис и всички на околните седалки станаха, защото миризмата е непоносима. За такива случаи мерки няма и трябва да търпим. Проблем ни е, че някакво куче се е разлаяло в градския транспорт. Ц ц ц ц ц ....
Дайте го по-сериозно, плс.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 14:27 от diziler

# 891
  • София
Ами нали това съм написала - не е важно Ти как се чувстваш, а как биха се почувствали ВСИЧКИ наоколо.
Случките ти в българския ГТ, а и цялата дискусия са офтопик.

# 892
"Всички наоколо" няма как да се чувстват еднакво. Дайте да тормозим животните, защото двама-трима ще се почувстват дискомфортно. А самите те с поведението си също може да карат други да се чувстват дискомфортно. И да, офтопик стана. Модератор, ако иска, може да замете Wink

# 893
"Всички наоколо" няма как да се чувстват еднакво. Дайте да тормозим животните, защото двама-трима ще се почувстват дискомфортно. А самите те с поведението си също може да карат други да се чувстват дискомфортно. И да, офтопик стана. Модератор, ако иска, може да замете Wink
Постовете са доста извън темата!
Като собственик на куче ще кажа, че наморника не е тормоз. Ако кучето е възпитано правилно, то няма проблем с носенето на такъв. Но за повечето собственици е по-лесно да не се занимават с възпитанието им и да ги третират като плюшени играчки.
И разбира се, че правилото трябва да се спазва. За мен нашето куче е най-прекрасното. Но в очите на едно 5-6 годишно дете, това може да е най-ужасното. А има хора, които искрено се страхуват от кучета. Защо трябва да преживяват този ужас?

# 894
Браво на Hope for Two, много точно казано!
След случая на разкъсаната жена в Naarn, се очакват промени в изискванията за притежание на кучета. И там собственичката обясняваше колко мили и кротки били преди това, само че човешкия живот вече не може да се върне.
Освен това, колкото и малки и сладки да са кучетата, те възприемат децата като равни и всичко може да се очаква. В теб - да е сгушено, но да нападне дете, по една или друга причина.

# 895
Когато бях на 4г. Точно едно такова безобидно кученце, не знам дали имаше и 3кг. Ме ухапа по глезена “на игра”, 31 години по-късно още имам белег и панически страх от кучета. Това ми е и един от първите спомени, болка, страх и ужас…

# 896
  • столицата
Правилата са,  за да се спазват. Обичам кучета, но се радвам, че във Виена ги разхождат на повод и ги пускат да тичат свободно единствено на определените за тях места в парковете.

# 897
Моля някой да пусне нова тема.

# 898
  • София
Заповядайте в новата тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1726377.new#new

Общи условия

Активация на акаунт