Виена тема 15

• 50 199
  • 898
  •   1
Отговори
# 870
  • София
С влак в момента не е удобно. Едно, че е с прекачване и друго, че основната жп линия е затворена за ремонт до ~ началото на лятото. Поради това влакове има само по второстепенната южна линия, която не е до централната гара на Братислава, а до друга гара - Bratislava Petrzalka. От нея всеки, който има международен билет за влак, може да ползва безплатно градски автобус до центъра или до главната гара Hlavna stanica.
Но при първо пътуване и без опит, по-добре директно с автобус от летището. Има много линии на Slovak Lines и вероятно Flix.

https://online.slovaklines.sk

# 871
Благодаря, за отговорите.
Значи спирките на автобусите за Братислава са на самото летище?
И май най-удачния вариант е отиване с Райън и връщане с австрийските.

# 872
  • София
Благодаря, за отговорите.
Значи спирките на автобусите за Братислава са на самото летище?
И май най-удачния вариант е отиване с Райън и връщане с австрийските.
От летището има директни автобуси, да.

# 873
Знам, че по време на ваканции и в неделя деца до 15 години пътуват безплатно, но през другото време? Има ли специални карти за деца или си и взимам като моята карта за нужният период? Благодаря
Безплатното пътуване важи за местните ученици и се удостоверява с ученическа  карта, така че трябва да купите карта.
https://www.wienerlinien.at/web/wl-en/discounts-and-free-travel

Прощавайте, но това, че се изисква ученическо ИД за да пътуват безплатно къде го пише? Чела съм правилата за пътуване и на английски и на немски и никъде изрично не се споменава като изискване.

Kinder bis zum Alter von sechs Jahren fahren gratis. Kinder und Jugendliche unter 15 Jahren können an Sonn- und Feiertagen, während der Wiener Schulferien sowie am 2. und 15. November das Netz der Wiener Linien kostenlos nutzen.

Съответно в тези дни не купувам билет за дъщеря ми. Хвърлихте ме в размисъл сега дали пък не греша?

Дали може някой да го потвърди?

# 874
Така е. Потвърждавам. Важи само за резидент деца. Иначе за музеи намаленията важат за всички  деца с документ удостоверяващ възрастта. Много завуалирано е написано на сайта на виена мобайл, но е точно така. Правят и хайки , запруждат  с жива верига станции и влакове и глобяват. 150 Евро е глобата.

# 875
Хм, ще имам в предвид занапред значи... Във влака от/до летището винаги са ни проверявали. А там винаги взимам билет за детето, без значение от деня. Та последния път двама бяха контрольорите, нещо се засуетиха около нас, по скоро около дамата пред нас, която беше френско говоряща. Не обърнах точно внимание. 5-6 минутки, нещо такова говориха си, смееха се, докато накрая извадиха постерминала...та предполагам си я глобиха с усмивка. Беше сбъркала нещо при покупка на билета, не беше без. Хайки и заграждания и подобни си звучи страшно и дано не ми се налага да го виждам...

# 876
Прекалено много хора пътуват без билети и все пак трябва да има наказания, за назидание на останалите. Според мен сумата за седмична карта е напълно поносима за турист,  избрал да посети Виена. Както и ако си местен имаш възможности за разсрочено помесечно плащане на годишна карта, с надплащане в рамките на десетина евро на цялостната сумя. Което е нищо за техните доходи.

Удобството да ползваш този уреден транспорт,  трябва да бъде заплатено все пак. Хайките ги правят, защото има и "цигани", които бягат, прескачат опитват да се върнат обратно , да излязат от вагона и т.н. но наистина като "ловят" не са по един двама.

# 877
  • Viena
Много е строго.Даже един път ме свалиха от трамвая с детето в супер студ,защото кучето ми(3кг.)гушнато в мен е без намордник.....

# 878
Много е строго.Даже един път ме свалиха от трамвая с детето в супер студ,защото кучето ми(3кг.)гушнато в мен е без намордник.....
А при нас кога така !

# 879
Няма нужда и при нас да е така. Аз съм против да мъчат кучетата и да им слагат намордник за щяло и нещяло. Едва ли става въпрос за някакъв ротвайлер или за агресивна порода.

# 880
  • Viena
Беше,тоест бяха безкомпромисни!Казаха-пише си ясно за всички кучета важи и точка!

# 881
Няма нужда и при нас да е така. Аз съм против да мъчат кучетата и да им слагат намордник за щяло и нещяло. Едва ли става въпрос за някакъв ротвайлер или за агресивна порода.
Съжалявам но не мога да се съглася с този начин на мислене. За да не бъдат мъчени кучетата (без значение породата) собствениците им не трябва да ги возят с градски транспорт. Нека ползват собствен транспорт от какъвто и да е вид. Градският транспорт е за всички граждани  и куче без намордник, дори най-"сладкото", може да е "мъчение" за някои хора. Особено за някои деца, а аз познавам такива.

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 15:29 от _re_ge

# 882
  • пустинята Гоби
На малките кучета не е нужно да се слага намордник, може да се слагат в транспортен кафез. В България една част от собствениците на кучета смятат, че техните питомци са много сладки и безобидни и всички трябва да им се радват и не разбират, че има хора и деца, които се страхуват реално от тях.

# 883
На малките кучета не е нужно да се слага намордник, може да се слагат в транспортен кафез. В България една част от собствениците на кучета смятат, че техните питомци са много сладки и безобидни и всички трябва да им се радват и не разбират, че има хора и деца, които се страхуват реално от тях.
Ами за други хора пък може да е мъчение някои деца да им викат наоколо, да бутат, да дърпат и да разливат? Или котка, която да те издере, ама на нея не се слага намордник? Или човек, който може да те удари... ама той не е с вързани ръце...
Едно куче като далматинец, Голдън ретривър, лабрадор... никога няма да ухапе, те са толкова наивни и добри същества.  Абсолютно съм против да се мъчат животните, само защото на някои пътници не им било приятно. На мен пък са ми неприятни голяма част от пътниците. И какво правим? Кой ме защитава и пази от тях? А ако говорим за жестокост, по-гадно и жестоко животно от човека няма, нали знаете?

# 884
  • София
И всичко да е самата истина, е въпрос на правила, които трябва да зачитаме.

Общи условия

Активация на акаунт