Виена тема 15

• 51 675
  • 898
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Супер висока цена,ако не можеш да се справиш ми пиши мога да ти дам съвети за хотели и тнт.Живея във Виена.
Ние не сме млади хора , но сме смели пенсионери 4 бр / 60 г. и предприемаме пътуване до Виена с кола . Искаме да видим коледния базар. Ще направим една нощувка , защото ще посетим и коледна Будапеща и ще се мотаме насам натам. Бихте ли ме ориентирала къде т.е в кой район да резервираме хотел за да е близо до Коледния базар във Виена . Обиколила съм доста страни, но Виена не и съм малко обезпокоена. Мога ли да се оправя с английския. Немски съм забравила и никога не съм го ползвала.

# 826
  • Germany
Че има ли 60г пенсионери, вие сте си младежи още😉 За хотел не мога да помогна, но разбира се че може да се оправите с английски👍

# 827
  • Viena
Чист,бюджетен хотел на няколко спирки с трамвай от центъра, даже и българи работят.Hotel Geblergasse
01 4063366

https://g.co/kgs/DeVPMd6

# 828
krater, коледните базари във Виена са много, така че, ако нямате проблем с ходенето пеша, може да посетите поне няколко, защото тези в центъра са на пешеходно разстояние един от друг. Естествено, този пред Кметството е най-пищен, но и този между двата музея на площад Мария-Терезия, който е на десетина минути пеша от него, е много хубав. А от там, като минете през двора на двореца Хофбург и се разходите до катедралата Св. Стефан ви очаква още един базар.

# 829
  • столицата
И да не забравяме този пред Кметството, който също е  в центъра.

# 830
Супер висока цена,ако не можеш да се справиш ми пиши мога да ти дам съвети за хотели и тнт.Живея във Виена.
Ние не сме млади хора , но сме смели пенсионери 4 бр / 60 г. и предприемаме пътуване до Виена с кола . Искаме да видим коледния базар. Ще направим една нощувка , защото ще посетим и коледна Будапеща и ще се мотаме насам натам. Бихте ли ме ориентирала къде т.е в кой район да резервираме хотел за да е близо до Коледния базар във Виена . Обиколила съм доста страни, но Виена не и съм малко обезпокоена. Мога ли да се оправя с английския. Немски съм забравила и никога не съм го ползвала.

Коледните базари във Виена са на няколко места, но всички са добре достъпни с транспорта.
Не бих си причинила хотел точно около тях с кола. Обикновенно взимам хотел в центъра, когато не ползваме кола. Веднъж или два пъти наех такъв - паркирането си е истинско приключение. Или паркинга на хотела е толкова безумен че едвам влизаш или се оказва, че се паркира на съседна пряка или ми се случи да пресичам пешеходна част на Марияхилфе щрасе.
Когато ползвам кола и пътувам до Будапеща или търся хотел около Белведере или в Симеринг/ Simmering/ .
Toзи съм го използвала няколко пъти:
https://www.guestreservations.com/hotel-daniel-vienna/booking?ms … cc0f6fe469712a156
Паркинга е в пряката преди хотела и е подземен.
Jufa в Simmering, също съм ползвала и е приличен.

# 831
  • Варна
Не пречи да се вземе хотел на центъра, близо до метрото. Препоръчвам евтин паркинг на спирка на U2. За 20мин се стига до центъра ( Щефанплац с U2-U1). Паркинга за 24ч. е 4,40€ (тази цена не е на ден, а макс. за 24ч.). Транспорта е добре организиран и много удобен. Може и да има хотели с безплатен паркинг. Ние бяхме в ibis budget Wien Messe, паркинга беше 25€, но пък нямаше места. Метрото беше на една пряка и нямаше проблеми да оставим колата на далечен паркинг и да си обикаляме с градския транспорт. Взехме си карти за пътуване и с Гугъл мапс се справих прекрасно, въпреки че езиците не са ми силната страна.

# 832
Ами, Черен петък за самолетни билети и  вече запазих и Apart hotel Adagio Vienna city🤣🤣. Връщам се да чета предходните теми и да направя план за Март. Някой отсядал в това място, да има отзиви?

# 833
  • СОФИЯ
Аз съм 01.01 с Раиън и 07.01 с Австрийците. Така ми даде обща цена за двама 303 евро, с чекиран в двете посоки.

# 834
  • ВАРНА
Ами, Черен петък за самолетни билети и  вече запазих и Apart hotel Adagio Vienna city🤣🤣. Връщам се да чета предходните теми и да направя план за Март. Някой отсядал в това място, да има отзиви?
Да. Бяхме в същия хотел през април тази година. Отлична локация.

# 835
  • Варна
Ще направим една нощувка , защото ще посетим и коледна Будапеща и ще се мотаме насам натам.

За мен само 1 нощувка и то при включване и на Будапеща е абсурдно малко и никак не го разбирам. 1 150 км. са = кога ще тръгнете - кога ще пристигате , ще разгледате коледните базари на Виена и Будапеща  и ще се върнете с една нощувка - то пътя и границите са поне 30 часа . За мен коледните базари на Виена и Будапеща поне от малко малко смислено и спокойно иска поне 2 нощувки  Виена и Будапеща -  1 . Прекрасна екскурзия ама и отделете поне 4-5 дни

# 836
  • Germany
Мисля че се има предвид, че ще направят една нощувка в Будапеща (по път), за да разгледат 👍

# 837
А, беше ли топло в стаите? Попаднаха ми оплаквания, та се притесних лекичко...И, ползвахте ли закуската там? Искат ни по 100е за 5 нощувки, за закуска, на човек...вижда ми се доста,та ми стана чудно какво ли предлагат за тази цена..

# 838
  • ВАРНА
А, беше ли топло в стаите? Попаднаха ми оплаквания, та се притесних лекичко...И, ползвахте ли закуската там? Искат ни по 100е за 5 нощувки, за закуска, на човек...вижда ми се доста,та ми стана чудно какво ли предлагат за тази цена..
Топло беше в стаята. Единственият недостатък беше шум от вентилатора в банята, който не можеше да се изключи. Но може би аз съм свикнала да спя на асболютна тишина и ми направи впечатление. Дъщеря ми не му обърна никакво внимание.
Закуска взехме само веднъж. Не беше нещо впечатляващо и решихме, че не си заслужава цената. Шведска маса не особено богата. На 5 минути от хотела в посока Wien mitte има заведения, които предлагат закуска. Купували сме бретцели от spar отново на 5 минути от хотела.

# 839
Според мен закуската във Виена си е цяла култура и е грехота човек да се лиши от нея срещу блок маса в хотела. На повечето места доплащането е  20-25 евро на човек, което е сериозна сума за закуска.

Общи условия

Активация на акаунт