Виена тема 15

• 50 202
  • 898
  •   1
Отговори
# 855
Пандите не могат да се видят.

Преди Ковид ходихме в зимния сезон и почти всички животни можеха да се видят вътре или вън. Преди две седмици ходихме пак и доста от животните, които са прибрани вътре, могат да се видят само в конкретен времеви отрязък, който е еднакъв за всички прибрани вътре животни и е половин час или 15 минути точно преди затварянето на зоопарка.

Решението е взето за комфорта на животните и все пак се забавлявахме, но може да доведе до разочарование. Прочетете отзиви от тази година обезателно, защото е скорошна промяна.

Palm house и Desert house си струваха. Haus des Meeres ни допадна повече от зоопарка, за първи път влязохме. Стояхме почти цял ден.

# 856
  • Deutschland/HE
Пандите в зоологическите градини по света са взети под наем за определен срок от Китай. Договорът им с Zoo- Виена е изтекъл и пандите вече не са там.
Но има толкова много други животни за гледане - коали, пингвини, червени панди...

# 857
Много ви благодаря! Бях се разколебала. За пандите, видях че са ги взели.  Честита Коледа!

# 858
  • СОФИЯ
Ще съм Виена 1-7.01.
Проблем имам с резервация на ресторант за РД ми, 06.01, повечето предпочинани от мен ресторанти просто не работят, явно заради празника, влъхвите.
Моля за някакви предложения.
От моята листа и Герстнер е фул, а Опус при Империал изобщо няма да работи в този ден.
Харесвам и типични кръчми =хойриге, с белите покривки обаче.
Фигл и Плахута не е вариант.

# 859
Скрит текст:
Пандите не могат да се видят.

Преди Ковид ходихме в зимния сезон и почти всички животни можеха да се видят вътре или вън. Преди две седмици ходихме пак и доста от животните, които са прибрани вътре, могат да се видят само в конкретен времеви отрязък, който е еднакъв за всички прибрани вътре животни и е половин час или 15 минути точно преди затварянето на зоопарка.

Решението е взето за комфорта на животните и все пак се забавлявахме, но може да доведе до разочарование. Прочетете отзиви от тази година обезателно, защото е скорошна промяна.

Palm house и Desert house си струваха. Haus des Meeres ни допадна повече от зоопарка, за първи път влязохме. Стояхме почти цял ден.
И аз смятам така да направим. Благодаря, Вашият отговор съм го недогледала.

# 860
  • София
Предполагам, че искате по-изискана обстановка. Моето предложение е https://meisslundschadn.at/meissl-schadn-wien/.
Онлайн резервацията дава възможност да се букне на 06.01.

# 861
Mама САННЯ, може да вечеряте в DO & CO Stephansplatz и после да допразнувате на другия етаж в Onyx. Приятно изкарване! Hug

Скрит текст:
ПП Да не те притеснява азиатската кухня, в късния час си е бар както преди.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 14:10 от Анонимен

# 862
Здравейте! Уж рових да чета, ама толкова и прочетох. Предстои ми пътуване с детето ми и племенницата ми, която е на 11 години. За него ми е ясно, че пътува безплатно с градски транспорт и влакчето от и до летището, но за нея не съм много сигурна как стоят нещата. Знам, че по време на ваканции и в неделя деца до 15 години пътуват безплатно, но през другото време? Има ли специални карти за деца или си и взимам като моята карта за нужният период? Благодаря

# 863
  • София
Знам, че по време на ваканции и в неделя деца до 15 години пътуват безплатно, но през другото време? Има ли специални карти за деца или си и взимам като моята карта за нужният период? Благодаря
Безплатното пътуване важи за местните ученици и се удостоверява с ученическа  карта, така че трябва да купите карта.
https://www.wienerlinien.at/web/wl-en/discounts-and-free-travel

# 864
  • Viena
Вие с това питане за билети и карти си правите майтап да минете метър,но тук няма  шанс.

# 865
Вие с това питане за билети и карти си правите майтап да минете метър,но тук няма  шанс.
Грешите, не си правя майтап, не съм тарикат и последното, което искам е да минавам метър. Искам да съм сигурна, че ще взема правилен билет. Това за безплатното пътуване съм го чела и грам не ни касае като цяло, защото нито ще сме в период на ваканции, нито в неделя. Но благодаря за лепенето на етикета "тарикат" без да ме познавате. Бъркате ме с друг тип хора обаче Wink

Oceans, благодаря. Пропуснала съм това за местните училища, но така или иначе, нас това не ни касае.

# 866
  • моята мила родна страна
Пандите в зоологическите градини по света са взети под наем за определен срок от Китай. Договорът им с Zoo- Виена е изтекъл и пандите вече не са там.
С знаете ли дали някъде другаде в Европа има панди?

# 867
  • Deutschland/HE
В Берлин има панди сега, но за друга не знам.
Според Уикипедия има още в Испания, Белгия, Франция, Дания и Великобритания, но е хубаво да се провери на сайтовете на самите зоологически градини.

# 868
Здравейте
и Честита Коледа на всички Simple Smile
Предстои пътуване на дъщеря ми до Братислава, и понеже за пръв път ще пътува сама малко се притесняваме. Виждам, че трябва да лети до Виена и от там с влак /това RejioJet нали е влак?/ или с FlixBus. Може ли да ми кажете на кой вариант са му по-удобни спирките от летището на Виена?

С Райънеър /по-евтиният вариант/ й е удобен часът на полета на отиване, но връщането е сложно - 6 часа сутринта от Виена, затова се чудим дали да лети с тях на отиване и да се върне с Австрийските, или да купя двупосочен от едно място.

Мисля си и дали да не спи във Виена на връщане с оглед ранния полет на райън? Дайте предложение за удобен хотел за ранен полет. То май няма много смисъл в това, но ....

Благодаря предварително за помощта

ПП: направила съм запитване и в темата за Братислава, но ще съм благодарна на всяка помощ като съвет.

# 869
Flixbus за Братислава има спирка на летището.

Общи условия

Активация на акаунт