Минимален бал и прием в СУ Право

• 5 594
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, тази година ще кандидатствам в СУ за катедра по Право. Но никъде не мога да открия минималните балове от миналата 2023 година. Също ако има някой запознат с платеното обучение, дали ще може да ми обясни, как седят нещата там? И последният ми въпрос е дали ученик от НБУ например, може да се премести в СУ след първата година/семестър?

# 1
Здравейте! Българските университети не поддържат статистика за минимален бал, така че е невъзможно да намерите официални данни. Въпреки това винаги можете да питате хора, кандидатствали миналата година, но балът по принцип не ви е нужен, защото всяка година има различно ДЗИ и различен брой кандидатстващи, така че се пробвайте, пък каквото стане. Платеното обучение е същото като това по държавна поръчка, но единствената разлика е в таксата. Таксата на платеното е доста по-висока от тази на държавната поръчка. Провеждат се две различни класирания (за които вие кандидатствате), но накрая всички учат заедно и по никакъв начин не може да разберете дали студент е платено или държавна поръчка. Относно преместването - трябва да питате университетите, защото не знам как стоят точно нещата!

# 2
Здравейте, тази година ще кандидатствам в СУ за катедра по Право. .......
               Няма как да кандидатствате "за катедра по Право". Може да кандидатствате в Юридически факултет на СУ , специалност Право. Yum
                2023 - минимален бал - Право, редовно, жени - 21.95
                                                      - Право, редовно (платено),жени - 21.61
                Няма как да стане прехвърляне от НБУ в СУ. Два различни университета с различни изисквания. Може да завършите първи курс в НБУ , да кандидатствате отново и ако ви приемат в СУ да представите акредитивна справка и да искате признаване на някои от изпитите.
                 И последният ми въпрос е дали ученик от НБУ например, може да се премести в СУ след първата година/семестър?
                 Няма как да стане! Учениците са в у-ще ,  в университетите са студенти. Yum За студентите вече ви отговорих!
                 ПП. И един съвет - поразмислете дали правото е точно вашето! В правото се иска точен език и изказ. Smiling Imp

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 14:08 от Didia

# 3
Здравейте, някой има ли минималния бал за МЪЖЕ, на Софийския университет, от специалност право, 2024 година? Предстои ми кандидатстване, помогнете. ❤

# 4
Право редовно - 22.08. Право платено редовно - 21.27. Това е бал от второ класиране за мъже СУ - 2024 г.

# 5
Здравейте, тази година ще кандидатствам в СУ за катедра по Право. Но никъде не мога да открия минималните балове от миналата 2023 година. Също ако има някой запознат с платеното обучение, дали ще може да ми обясни, как седят нещата там? И последният ми въпрос е дали ученик от НБУ например, може да се премести в СУ след първата година/семестър?

Платеното обикновено е с по-нисък бал, таксите са двойни на държавната поръчка, местата са по-малко - около 30. Не се притеснявай за приема държавна поръчка. Постарай се да изкараш високи оценки на матурите и със сигурност ще влезеш. В общи линии вече лесно се влиза, трудно се излиза. Ако си добра ученичка, имаш висока диплома, изобщо няма от какво да се притесняваш. От както махнаха изпитите разбрах, че се влиза доста лесно.
Изпитите бяха сериозната резачка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт