Петокласници-2023/2024-2 тема

• 31 695
  • 798
  •   1
Отговори
# 75
desi_aia, благодаря, ще ги потърся.
А такива табла с най-важното купих по БЕЛ, имаме и по английски. В книжарницата тогава не видях да има по компютърно моделиране. Ще потърся. Благодаря!
П. П. Намерих ги в store. bg

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 10:32 от Fortuna

# 76
Класът на детето правиха за първи път интерактивно контролно по КМИТ през гугъл класруум. Като го питах как се е справил, каза 18 точки от 20 - ами супер, мисля аз. После влизам в платформата и виждам, че това е само половината задание и отделно, в рамките на часа са правили още едно задание с 4 задачи да се направят стъпка по стъпка - търси това изображение, направи скриншот на онова, прикачи тук, създай мейл и др. и това хем аз го вижам как го е създало детето, хем отдясно стои като неизпратено.
Вечерта му казах да го предаде и да пише на госпожата. Тя му отговори, че проверява само това, което е свършено в час, а другото е със статут на домашна работа. Въпросът е не е ли проверила всички деца в час дали технически са се справили с предаването, не знам тя как вижда изпълнението и въобще да става каквото ще, няма да споря с нея. Да не говорим, че близо една трета от класа си забравили паролите за класруум - такива, каквито са им дадени, а други са ги забравили след като са си сменили. Тези деца какво са правили цял час, не знам.
Разбирам и нея - преподава на стотици деца, не й е лесно, но все пак да не ощетява децата.
Вие по колко часа имате КМИТ - ние сега имаме един, а вторият срок доколкото разбрах -два.

# 77
Имаме по 2 часа КМИТ един след друг.
Класът (24 деца) е разделен на две групи. Докато едната група има КМИТ, другата има ТиП.

# 78
  • Варна
Вашите какво учат по КМИТ? Нашите имат по 1 час седмично и още се мотаят на интернет, това е съвсем в началото на учебника.

# 79
Аз не знам до къде са стигнали по КМИТ.
Имат часове в сряда. Аз във вторник съм втора смяна на работа и като се прибера питам дали всичко е научила, има ли въпроси. Отговаря, че на занималнята по всичко е научила, няма въпроси. Питам за КМИТ, казва че са учили и това е. Споделя, че другата група се оплаквали, че им дават контролни, че имат ниски оценки. Казвам и', че ще видят като им сменят учителите, а тя "спокойно, мамо, няма да ги сменят".
В началото на учебната година правихме заедно преговор, на мен ми се стори много трудно (и на нея не и' беше лесно).
Да се оправя, щом е толкова спокойна.

Явно по програма имат час и половина КМИТ на седмица. Затова единия срок ще имат по 1 час седмично , а другия по два.

# 80
  • София
Нашите имат едната седмица 2 часа, другата един. Пращат имейли, но какво точно им искат не знам, домашни нямат никога, само в клас каквото свършат. На теория ги изпитват общо взето само на входното ниво, после е само практически занятия и оценка върху тях.

# 81
  • София
Кроки,на кое издателство е учебника и учебната тетрадка по Технологии?Ние нямаме нито материали,нито учебна тетрадка.То и на нашите им е било за тази седмица,но моя беше болен и забравили да му кажат и госпожата шм казала другата седмица пак да носят.
Фортуна,и при нас е така с компютърното но моя хич не му пука.Втория срок сега разгледах учебника и започват да учат уорд-набиране,поправяне и т.н.на текст.
Издателството е Бит и техника

# 82
И нашите имат по 2 часа КМИТ. Нямам идея на какво са сега - по едно време учиха за Explorer-а, след това Paint. Разделени са на 2 групи и отделно във всяка група седят по 2 деца на компютър, та си помагат помежду си. За сега драми там нямаме.

# 83
  • Варна
Ясно. Явно нашите ще имат по два часа втория срок, а вашите по един. Затова сме толкова назад.
По чп и нашите са на бит и техника, имат някаква тетрадка, май и материали.

# 84
  • shumen
Нашия учебник по Бит и техника също е на издателство Бит и Техника,но нямат учебна тетрадка и материали към учебника.Имат малка тетрадка,в която пишат теория само.
Компютърно моделиране имат 2 пъти в седмицата по 1 час сега и са още на някакви блокове.

# 85
КМ и ат по един час и се занимават главно с практически задачи. На моята това и е един от любимите часове. Тя прави анимации, игри, дори вкъщи си се занимава. Аз лично не бих могла да ѝ помогна ако има нужда, тъй като е много по-напред от мен. По нейно желание купихме книги за някакви програми, но тя редовно си гледа обучителни клипчета и стъпка по стъпка повтаря различните действия. Съжалявам, че не е толкова активна и по други предмети. Засега иска да учи именно в такава гимназия
Иначе и моя заплес след класното по математика се прибира и спокойно каза,юче е забравила да го предаде. Щях да получа удар и аз се чудех какво е правила учителката и не е събрала на всички деца. Реших да видя какво ще се случи на другия ден и предупредих дъщеря ми, че вероятно ще го прави отново. Обаче, учителката ѝ го прие, казала ѝ, че ѝ вярва, че не го е допуснала вкъщи, което наистина е така. На мен ми се стори странно, но каквото такова. Иначе се справя сравнително добре с математиката, но ако иска компютърна гимназия ще ѝ трябва отлична математика.

# 86
Щерката учи html и Python. Показах й някои неща в ppt и започна да прави страхотни презентации. Отделно гледа туториали в ютуб за ppt. Но по компютърно учат други неща. Постоянно я карам да си преглежда материала и да не мисли, че знае всичко.
От класните - мина само по БЕЛ, по математика предстои. Все още по нищо не са оформени.

# 87
  • Където морето целува небето...
Момичета, някои от вас бяха споменали, че давате за упражнение тестовете от Книга за учителя. От къде купувате тези книги? Намирам само с поръчка от издател. Някоя дали случайно има книгата към учебника по ЧП на Булвест 2000?

# 88
# 89
  • shumen
Нашите започнаха най-после да ги оформят.Моя нали беше болен и две седмици не беше на училище и това доста му се отрази на успеха.По копютърно ще има 4 за срока,а по География 5.По другите още не знае.
Вчера са им раздали и програмата за 2 срок и се оказа,че ще имат ЧП 2 часа,ИУЧ Български също,а Компютърно 1.Ще са 2 смяна и ще имат по 7 часа и вечер ще са 18,30 като вместо 7 час ще имат нулев.Но Понеделник не ми харесва ще имат 2 часа физическо като единият ще е допълнителния час,който при нас е волейбол мисля.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 00:47 от danaeka

Общи условия

Активация на акаунт