Петокласници-2023/2024-2 тема

• 31 190
  • 798
  •   1
Отговори
# 780
И аз правих преразказ с елементи на разсъждение. ЛИС знам какво е, а ОЛВ какво е?
Отговор на литературен въпрос (подробна теза) - https://ucha.se/watch/8052/otgovor-na-literaturen-vapros

https://bgmateriali.com/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0% … D0%BB%D0%B0%D1%81

# 781
И аз правих преразказ с елементи на разсъждение. ЛИС знам какво е, а ОЛВ какво е?

Едното е литературно интерпретативно съчинение, а другото - отговор на литературен въпрос.
Не знам точно какви са разликите - до едно време се правеше едното, а след това смениха с другото.

# 782
  • shumen
Ще решат те в последния момент.Децата ще са опитни зайчета.
Вашите деца започнаха ли да четат книгите?Моя сам реши и започна да чете Автобиографията на Бранислав Нушич и му хареса.

# 783
  • София
Аз пък съм от единствения набор, който можеше да избере отговор на литературен въпрос или тест по български (тип откриване на грешки). Много малко бяхме в моето обкръжение, които избрахме теста, сигурно защото беше ново и непознато. А беше много лесно.

Чете "Моето семейство и други животни", много му е скучна, казах му да прескача описанията на растения и буболечки.

# 784
Прочете един Серафим и нищо друго не е пипвал. Играе федербал, ходи на лятна школа по желание и скъсва Brawl Stars.

# 785
  • shumen
Детелина,моя сам реши да започне да чете Автобиографията.Остава му и време за игра,и за разходки и за игри на телефона.

# 786
Моята щерка от днес е на лагер.
Прочете "Ян Бибиян", "Бабата бандит-продължението".
За лагера взе "Малкият принц", да видим какво ще прочете. 😃
Нейна съученичка решила да прочете целия роман "Под игото" (ту и' било трудно да чете, ту било увлекателно), та и моята се амбицира.

# 787
Моята започна с "Моето семейство....", скучно ѝ е, но съм ѝ обещала ако го прочете до края на седмицата да ѝ купя книга, която ѝ харесва. Аз съм тайно щастлива, а тя си мисли, че е победител, защото ще получи каквото иска.

# 788
Къде се покрихте всички?

Ще пращате ли децата на курсове тази година или ще им дадете почивка?

Моето дете иска да сменя училище. Писна му от досадните деца и учители ...

# 789
По БЕЛ на курс за 6 клас, по математика ще е с мен.

# 790
  • shumen
За сега още не.По БЕЛ още помагам,а по Математика на частни уроци индивидуално.
Панди,ако ще сменя сега е момента според мен.Но ня какви деца и учители ще попадне не се знае.
Моя прочете Автобиографията на Бранислав Нушич и Принцът и просякът.Сега си е взел да чете на Йордан Йовков Серафим.Научил е и първите две стихотворения от Христоматията.Чак да му се чуди човек.
Август ще му е по лежерен,че ще сме малко на море,малко при баща си и после на Трявна и ваканцията ще свърши.При баща си иска да вземе да чете Под игото,но малко ме съмнява дали ще я отвори или само ще я разнася.
И да го похваля моето дете има грамота и подарък книжка за есето,което беше писал по История за Велики Преслав.В сряда им беше награждаването и госпожата по История го похвали,че е бил един от най-малките участници.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 16:18 от danaeka

# 791
danaeka , браво на детето! Да продължава все така! 🤗

Моята дъщеря ходи на лагер от училище в Банско. Разходи до там и обратно "Малкият принц".
Сега чете "Под игото". Пита ни за думите, които не знае. Ту и' е интересно, ту и' е трудно. Понякога четем заедно (тя една част на глас, после аз една част на глас), но основно чете сама.

За курсове по БЕЛ и математика - засега няма да ходи, но и (засега) няма да кандидатства в училище, където се изисква висок бал. Предполагам, че ще се справим сами.

# 792
На английски, плуване и танци е моята. Бел и мат се оправям аз.

# 793
Аз моята дъщеря поне за сега не мисля да я пращам на курсове по математика и БЕЛ. Надявам се в училище да я подготвят достатъчно добре. Май в 7-ми клас ще имат школи в училището специално за подготовка за НВО-та, ако е така на тях може да я запиша.
По математика със сигурност поне до 7-ми клас мога да ѝ помагам и аз - материалът не е толкова сложен на този етап.

Ние с книгите от летния списък сме до никъде - вместо това прочете останалите 4 части на Пърси Джаксън, че не ги беше чела тях + още 2 други книги  Grinning Мисля след това да я накарам да подхване "Под игото" и после пак някакви други по неин избор и да ги кара така.
Иначе задачи решава през ден - сметна си ги, че ѝ се пада по един тест на 2 дена, за да ги направи всички до края на ваканцията.

# 794
Няма да ходи на школи и уроци по БЕЛ и мат, учителите им са достатъчно добри, а и не се знае какви ще са НВО-та за този набор. За сметка на това от другата седмица ще ходи на испански, защото има време и му се учи. Приложението не му е достатъчно.
От задължителните е прочел частите на "Под игото", но само тези, които ще учат в 6 клас. Сигурно ще прочете още 2-3 части, тези,които според мен са най-силни. Принцовете ги е чел, Автобиографията донякъде - веселата част.

Общи условия

Активация на акаунт