Отговори
# 540
Bellie_ellie Честит рожден ден! Flowers Hibiscus
Бъди здрава и нека денят ти донесе щастливи мигове и много неочаквани поздрави!
Приятна вечер и наздрвае! Flowers BouquetFlowers BouquetFlowers Bouquet

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 16:43 от Dimana-nova1

# 541
Мими, много ме натъжи!Искрено съжалявам за това , което преживяваш.
Имам близнаци и всичко винаги им е заедно , едно цяло , допълващи се парчета.
Господ да ти дава сили!Прегръщам те!🙏🏻❤
Благодаря ти!Майката на близнаци винаги може да влезе в "обувките"на майката на близнаци!Моята близначка ми остави една частичка от себе си,своето дете.Сега живея заради него,нейната частица!

# 542
Вал, гледай пак внимателно. За повечето неща точно Ферит е "причом".
Нейсе, всеки вижда каквото иска.

Тука някои наши "колежки" уж са привлечени от сериала заради "патриархалните отношения ,иеархията в турските фамилии,уважението и подчинението  към по-възрастните и  насилствения уговорен брак", но преди няколко дни упорито ни натякваха и набиваха чумбери, че сме в 21 век Joy Ей на това му викам двоен стандарт Sunglasses

Мария, провери по-напред в темата, някой беше пуснал линк за тик ток, където можеш да си пуснеш автоматични субтитри на бг.

Bellie_ellie Честит рожден ден! Flowers Hibiscus

Скрит текст:
В Канада/ и запада  като цяло/ 2024 г   масово тинейжъри взимат медикаменти  за да стопират пубертета си /окосмяване и хормонални промени/ докато решели какъв пол   да бъдат.
И за това  и за   масова смяна на пол на  14 г не се изисква разрешение на родители.
Трябва ли и ние да приемаме  всичко "модерно"  тук ?
В Турция уважавам целуването им на ръка Anguished
 Уважението и подчинение от млади  към по-възрастните  в цяла Азия е задължение ,което тук го няма  и  не е за добро.
 Внушенията ,че внук ,не трябва да уважава и слуша дядо си  ,   добро ли е ?

Как Корхан са  виновни на Гюлтен ,че е безхарактерна и не си е тръгнала?
Халис  изпълни ли желание на внука си да вземе омразна,зла,скандална , непредвидима снаха   от лоша фамилия .Знаеше ,че тя ще си покаже рогата и само трябва да чака ...... и не сгреши

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 19:10 от seungri

# 543
# 544
seungri, ако обичаш, недей да ни казваш къде как е, ние също сме информирани.
Не ми носи от 9 кладенеца вода, за да ме убедиш колко си права. Още оня ден те "разгадах", като написа 10 причини Сейран да не прави така, защото сме в 21 век, и накрая една точка, защо Ферит трябва да слуша дядо си - "Защото така се правело там". Айде моля ти се, не на мен тия Smirk

# 545
  • Яко в Матрицата...
🤐🤐🤐

❤🧿🧿🧿

# 546
Уважението и подчинение от млади  към по-възрастните  в цяла Азия е задължение ,което тук го няма  и  не е за добро.
 Внушенията ,че внук ,не трябва да уважава и слуша дядо си  ,   добро ли е ?

Уважението винаги е по заслуги. Не можеш да го изискваш или налагаш. Без значение в кой век живееш и в кое кътче на света. А, сляпото подчинение винаги е грешка независимо, дали е към хора, традиции или модерни схващания.

# 547
seungri В Канада и запада тинейджърите вземат и много по-гадни вещества от тези медикаменти!Та в по-късен етап на тяхното съзряване,вследствие увредените си мозъчни клетки им е все едно от какъв пол са!Не аплодирам нито изтъкнатото от теб,нито изтъкнатото от мен!За съжаление,нашите тинейджъри копират по-безнравственото защото е по-лесно!Но и какво виждат те в обществото,плеймейтки с надути устни и ц...,хванали по един паралия и изживяващи се като ВИП персони по-всички достъпни източници на информация!Анимация пълна с насилие и герои от които мен ме хваща страх,пък какво остава за едно малко дете!Детски електронни игри само с насилие!В тези случаи родителите са "досадните" с техните непрекъснати нравоучения и "конски"!От друга страна гордостта на родители,дядовци,баби,че 3-годишното дете се справя по-добре от тях с новите технологии!Сигурна съм,че поне 80 процента от родителите не се сещат вместо скъп телефон,таблет или лаптоп да купят на децата си поне една книжка за четене!Забравихме,че в къщи освен лаптопи,слушалки и т.н. има една много необходима мебел,която наричаме библиотека.В моя дом я има,колкото и да е старомодно.Но,въпреки това,поне 50 процента от тинейджърите успяват да се спасят и да носят тия морални ценности!Просто някои хора разбират думата "свобода" като "свободия"!Обаче,това не ме кара да харесвам криворазбрани понятия като "морални ценности" в арабския свят,например!Там е другата крайност,абсолютно нарушаване на човешки права,насилието не само над жени,безнаказани убийства в името на "морални или религиозни ценности"!Та в "Рибарчето" има по-много и от двете!Както казах,монетата има две страни!И ако не се опитаме да балансираме между двете крайности сме загубени и като хора,и като общество!И мисля,че сериала иска да ни покаже точно това,баланса между тях!Мисля,че това е неговото послание!

# 548
За всичко което обяснявате  има една точна "дума" - златна среда ! Баланс!
Както е казал/писал  Сенека : Всяко излишество е порок.

# 549
Така беше и при нас едно време. Сега лесно се влиза във ВУЗ-вете и със слаба грамотност депутат и министър се става.И ние имахме ценности. Но както се казва всяко нещо си има предимства и недостатъци.

# 550
Честит рожден ден бел !! Жива и здрава бъди !! 😍

# 551
  • Яко в Матрицата...

# 552
# 553
Гледах преди малко момчетата от Дизи Чапкънъ, сега ми излезе тази снимка в туитър

В това дизи, Ферит не може да бъде създател на играта. В това дизи Сейран е създател на играта Sunglasses

И от мен Hands Clap на младите!
А защо Сейран, а не Ферит? Защото играта на първо място е свободно действие, а като резултат от него се ражда творение и ценност. Ферит заяви пред Суна, че играта с дядо му е докато целите им съвпадат, после ... край. При него играта има компесаторен характер, защото няма съзнанието, че е ценен сам по себе си. Никой в т.нар. семейство не го и цени извън функцията му на продължител на рода и империята. Затова и в играта му няма правила, всички средства са допустими.
ЧРД на Бел! Flowers Rose

# 554
seungri В Канада и запада тинейджърите вземат и много по-гадни вещества от тези медикаменти!Та в по-късен етап на тяхното съзряване,вследствие увредените си мозъчни клетки им е все едно от какъв пол са!Не аплодирам нито изтъкнатото от теб,нито изтъкнатото от мен!За съжаление,нашите тинейджъри копират по-безнравственото защото е по-лесно!Но и какво виждат те в обществото,плеймейтки с надути устни и ц...,хванали по един паралия и изживяващи се като ВИП персони по-всички достъпни източници на информация!Анимация пълна с насилие и герои от които мен ме хваща страх,пък какво остава за едно малко дете!Детски електронни игри само с насилие!В тези случаи родителите са "досадните" с техните непрекъснати нравоучения и "конски"!От друга страна гордостта на родители,дядовци,баби,че 3-годишното дете се справя по-добре от тях с новите технологии!Сигурна съм,че поне 80 процента от родителите не се сещат вместо скъп телефон,таблет или лаптоп да купят на децата си поне една книжка за четене!Забравихме,че в къщи освен лаптопи,слушалки и т.н. има една много необходима мебел,която наричаме библиотека.В моя дом я има,колкото и да е старомодно.Но,въпреки това,поне 50 процента от тинейджърите успяват да се спасят и да носят тия морални ценности!Просто някои хора разбират думата "свобода" като "свободия"!Обаче,това не ме кара да харесвам криворазбрани понятия като "морални ценности" в арабския свят,например!Там е другата крайност,абсолютно нарушаване на човешки права,насилието не само над жени,безнаказани убийства в името на "морални или религиозни ценности"!Та в "Рибарчето" има по-много и от двете!Както казах,монетата има две страни!И ако не се опитаме да балансираме между двете крайности сме загубени и като хора,и като общество!И мисля,че сериала иска да ни покаже точно това,баланса между тях!Мисля,че това е неговото послание!

За всичко си права  и аз това очаквах  да ни покажат как добрите традиции ще балансират с  новото  за Турция .
Но ,превръщането на Халис в отрицателния герой и разбиването на семейството  ме  притесниха за посланията

Скрит текст:
Познавам отблизо различни  азиатски нрави и те уверявам ,че арабките  в  99 % си живеят щастливо  в своя си  свят /морал/ и  основно активистки от запад   се възмущават за различните нрави  там.
Само един пример На едно летище   в Бахреин 4 часа си приказвахме с  образовано 13 г момиче  арабка/облечена като американка / с мъка обесняваше ,че още/без цикъл/ не може да сложи черните покривала. Тя не  можа да повярва ,че жени сами /без мъж до себе си / може да пътуват.
А това с убийствата там  те уверявам ,че имат в пъти по-малко  насилени и убити от тук

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 18:30 от seungri

Общи условия

Активация на акаунт