Счетоводител в нужда се познава 21

• 36 584
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Започнах да попълвам год дан декларация, но ударих на дърво, като видях, че доходите от трудови правоотношение не излизат автоматично и никъв шанс да се справя с коректно попълване, тъй като съм в чужбина с един телефон само и ще обикалям още поне два месеца. Какво мога да направя по случая? Да не би по някое време март да ги заредят, помня, че имаше нещо такова и аз винаги кр на март съм подавала. Плийс кажете 😀

# 226
  • София
Още не са заредени. Март месец, най-вероятно след 8-10 март.

# 227
  • В полите на Пирин планина
Рано е още. Има време - след 10ти март.

# 228
Леле,леле дано не стане догодина,много са бавни!
Ние като гоним дати ,направо да изпушим!

# 229
  • до най-прекрасния мъж
Е, как догодина? До вчера беше срокът платците на доходи да пуснат нужната информация към НАП. Ще ги заредят, вече са писали кога може да се очаква това да се случи.

# 230
Пошегувах се.Според мен трябва онлайн в реално време да се прехвърлят данните,а не да се чака дата.

# 231
Здравейте, предстои ни кандидатсване в ясла през Април. До края на месец Март ще бъда осигурявана от работодател, при когото съм на трудов договор. От 1ви Април ще бъда СОЛ. Въпросът ми е при самотото попълване на кандидатурата, разбрах, че при свободни професии се иска документ за платени осигировки. Тъй като ще бъда СОЛ от началото на месеца, трябва ли/мога ли предварително да си платя осигировките за текущия месец?

# 232
  • София
За да си платите осигуровките е нужно първо да ги декларирате. Декларирането обаче става до 25 число на месеца следващ месеца, за който се отнасят данните. Във вашия случай данните за м. април ще декларирате и платите между 01. и 25.05.24г.

# 233
За да си платите осигуровките е нужно първо да ги декларирате. Декларирането обаче става до 25 число на месеца следващ месеца, за който се отнасят данните. Във вашия случай данните за м. април ще декларирате и платите между 01. и 25.05.24г.

Благодаря, в този случай ще имам ли право да кандидатсвам за ясла?

# 234
Здравейте, отново пиша с въпрос свързан със ДДС:
Знаете ли дали при подаване със закъснение на нулева декларация за ДДС, въпреки че фирмата е спряна, а СОЛ е на трудов договор към друга фирма, се дължи глоба към НАП?
Едва вчера подадох нулеви ДДС декларации за януари и февруари.

# 235
Ами,ще разберете скоро дали дължите глоба.По закон -да,но пре така изложените обстоятелста може да обжалвате акта за установяване на нарушението и  да го отмените.

# 236
  • до най-прекрасния мъж
Подавайте и си трайте. Срокът да Ви глобят е една година, ако въобще Ви глобят. Подавала съм забравени от колежка Д1 и Д6 три месеца след срока. Момичето в НАП тихичко ми каза да си ида в офиса и да си ги подам и да си трая. Сигурно съм изглеждала много притеснена.
По принцип, ако не ходите за друго или нямате друга проверка, може и въобще да не отразят, че сте закъсняла.

# 237
Здравейте, отново пиша с въпрос свързан със ДДС:
Знаете ли дали при подаване със закъснение на нулева декларация за ДДС, въпреки че фирмата е спряна, а СОЛ е на трудов договор към друга фирма, се дължи глоба към НАП?
Едва вчера подадох нулеви ДДС декларации за януари и февруари.
Ще ви съставят акт за нарушение. След като го подпишете имате право да депозирате в деловодството обяснение, което ще бъде взето под внимание при определяне наказанието. За едно пропуснато подаване може и да получите само предупреждение, но за две - със сигурност ще имате глоба, минимум 500 лв.
За д1 и д6 ситуацията е съвсем друга.
За неподадените празни по ДДС - НАП имат вътрешни указания да реагират чак, когато станат 4 бр и тогава наказанието е дерегистрация.
Вие си проверете и какъв е резултата от подаването, защото след срока по принцип системата няма да ги приеме.
Вие подавате, но кма бутон - резултат и там пише, че е отхвърлена, защото не е в срока.
Валидно подаване за минали месеци става след заявление и решение на инспектор за "отключване" на съответния период.

ПП   Декларация по ЗДДС вчера е напълно редовна и в срок. За януари е по-вероятно да е отхвърлена (неприета). Не си трайте, а подайте искане да ви отключат януари за подаване и към акта за нарушение лпишете причкните за неподаване - спряна дейност, лишса на счетовлдител, вале отсъствие от страната в перипда за подаване, дебело подчертайте, че за бюджета няма финансова вреда.

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 13:29 от dariVale

# 238
  • София
badajoz, не мисля, че ще имате проблем за яслата. Невъзможно е да им покажете платени осигуровки за април през април.

# 239
  • София
badajoz, може да покажете подадената декларация ОКД-5 за започване на дейност като свободна професия.

Общи условия

Активация на акаунт