Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 287
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
Може ли да споделите дали все още има в морето щипалки и медузи?

Днес имаше щипалки и видяхме една синя медуза.

# 436
Не разбирам защо всички се блъскаха да ядат на терасата на Малибу, предвид  че вътре е много добре климатизирано. Ние седнахме 2 пъти на терасата с гледка към площадката, че малките там дивееха .

# 437
  • Русе
Не разбирам защо всички се блъскаха да ядат на терасата на Малибу, предвид  че вътре е много добре климатизирано. Ние седнахме 2 пъти на терасата с гледка към площадката, че малките там дивееха .
И аз това се чудя особенно на обяд. Още през Юни в Калиакра бийч  на закуска и обяд така печеше на терасата, че не се търпи, а вътре в ресторанта хладно и конфортно. Виж за вечеря е друга работа на терасата като се скрие слънцето. Явно пушачите са много и ги тегли навън.

# 438
Реших да заведа децата в Албена. Малки са - на почти 3г и на 4г.
Ще бъда сама с тях и нямам голям избор към момента да резервирам хотел.
Гледам Вита Парк и Оазис.
Оазис е близо до плажа. Но пък е две звезди. Не знам какво да очаквам....
Ако избера Витапарк, как мога да стигам до плажа?
Не съм ходила от дете там.

# 439
Вита Парк е много далече от плажа, особено с две малки деца. Освен това мисля и скоро не е реновиран, та не знам до колко 3те звезди са с нещо повече от Оазис.
Ако търсите нещо на 3та линия по-добре Магнолия или Орхидея, че поне може да ползвате ескалаторите за слизане до плажа, но според мен по-добре с толкова малки деца да изберете Оазис.

# 440
Това са свонодните варианти и затова питам за тях.
Ще бъда с кола. Мога ли да я ползвам?
Има ли шатъли от Вита?

# 441
Има шатъл, въпросът е на каква честота е и дали няма да е твърде пълен.
Ако аз съм сама с две деца ще платя по 20 лв. на ден за колата, за да слизам с нея до плажните зони и да се качвам обратно когато поискам без да се съобразявам с графика на автобуса.

# 442
Това са свонодните варианти и затова питам за тях.
Ще бъда с кола. Мога ли да я ползвам?
Има ли шатъли от Вита?

Можете да я ползвате. Ако паркирате на Вита ще струва по 10лв на денонощие. Влизането в зелената зона - 20лв.
Най-близките паркоместа до плажа, но без да се влиза в 20левовата зона са около Фламинго, но рядко се намират места там. Предполагам и че плажовете на Вита са около ресторант Рай.
https://albena.bg/bg/novini-i-statii/novi-ceni-za-parking-v-albena  - ето карта със зоните.

# 443
И в момента трудно се намират места в цяла зелена зона, трябва да ставате много рано.

# 444
Обадете се в кол центъра и попитайте защо Оазис вече не е 3* и с какво Вита го превъзхожда. Възможно е причината да бъде дори и само липсата на асансьор. 
Била съм във Вита преди много години, не знам да са били реновирани от тогава. Не виждам нито един плюс пред Оазис честно казано.

# 445
Ей, златни сте, момичета 🫶
Много Ви благодаря!
Все ще изтърпим 5 нощувки в Оазис.
Предполагам, че плодове, зеленчуци, таратор и хляб все ще има, та и гладни няма да останат децата 😜
Четох в отзивите, че някои стаи са по-добре от други, та се надявам като сама жена с две малки деца да не ме настанят в стая със стърчащи контакти.
А шатъла ще си го ползваме за някоя разходчица из комплекса.
То автобус ли е или е тип влакче?

# 446
Автобус.  Голям, претъпкан, нередовен. Не знам какво стана с електрическите мини бусчета, не съм ги виждала последните 2 години, но имаше много оплаквания, че са на голям интервал и са нередовни.
Влакчето е платено - май беше 5лв на човек тази година, не знам децата как плащат.

# 447
Е, супер е, че има влакче, макар и платено ☺️
А имам ли възможност срещу заплащане да заведа децата на басейн в друг хотел?
Някъде, където има малки пързалки подходящи за тях?
Помня, че като деца спяхме на бунгала между Албена и Балчик и ходехме на басейн и плаж в Албена.
Не знам нашите как са се разбирали с хотела обаче, за да ни пускат

# 448
В Аквапарка... но не мисля, че има атракциони за тази възраст.
Иначе точно пред Оазис се намира Маритим, където има детски басейн и пързалки. За външни лица разбрах тази година, че е 12лв на дете и 22лв на възрастен.
Доста местни жители от региона на Добрич злоупотребяват и ходят на басейна в събота и неделя без да плащат, но тази година станахме свидетели, че ги проверяваха и изискваха да си заплатят.
До Оазис се намира Фламинго Гранд - там също има детска пързалка. Може би ще е по-евтино. Оазис май също има басейн.

# 449
Бяхме 7 дни в Оазис в началото на месеца с дете на 8г. Храната е прилична. Плажа е на около 800 метра, но не е нещо фрапиращо. Ние ходехме сутрин на плаж, на обяд се връщахме да се храним и пак отивахме. Не ни беше тежко ходенето.
Да, в Оазис има басейн, но няма пързалки.

Общи условия

Активация на акаунт