Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 284
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
Нали при медузи и подобни,спасителите трябва да издигнат предупреждаващ виолетов флаг?

# 496
Това за първи път го чувам.
При нас до обяд беше жълт, после го сменяха на зелен

# 497
Няма виолетов флаг, Deaf. Само 3 цвята са: жълт,зелен и червен. И то според това дали морето е бурно или спокойно, а не какво има в него.

# 498
Здравейте! Искам да попитам има ли някой в Калиакра Маре или да е бил вече? Какви отзиви може да споделите. Предварително Благодаря!

# 499
И на мен ми е интересно дали има някаква промяна в "Калиакра Маре", тъй като ще го посетим отново за 5 поредна година. Също така някой да сподели има ли някакви нови атракции в комплекса, освен миналогодишните.

# 500
Има трамплин в близост до Калиакра Маре.

# 501
Върнахме се вчера от Малибу. Мисля, че писах достатъчно назад за хотела. Много ми хареса! Особено за децата беше супер! На фона на Калиакра Маре, Сенди и Малибу ( а особено пред Панорама) , Малибу си остава фаворит. Храната беше разнообразна. Винаги имаше нещо на скара / плоча. Всяка вечер имаше нещо на външната скара сготвено. Зеленчуци на скара винаги - на обяд и вечеря.
Минусите са неработещия хладилник, тъмнината в стаята, оня барман. Толкова! Всичко друго има + от мен. Особено съм доволна от аниматорите. Винаги ни канеха на някоя активност. Вечерта с танците беше огромна забава Wink напитките от лоби бара бяха кофти. Вода с вкус на кола и др.
Абсолютно подкрепям отзива за хотела. Днес се върнахме от 8 дневната почивка. Храната е много добра и разнообразна, стаите са много зле, детската анимация е на приемливо ниво. При нас хладилника работеше, но нямахме телевизия. Не издържах и на втория ден сигнализирах на рецепцията. Нямахме ел. крушки за 2 осветителни тела и комарника не се затваряше 4 см. Така си остана до края на почивката. Не ми хареса ,че бяхме в крайна стая-сектор С, точно до входа на рецепцията, кърпите ни сменяха през 2 дни, почистване с парцал и прахосмукачка 2 пъти за 8 дни. Преживява се, с оглед недостиг на персонала.Имитация на газираните напитки, сокове-портокал и ананас. Кафето от кафе машината разположена до лоби бара редовно свърваше рано сутринта. Установи се, че външна фирма зарежда кафе машините. Това налагаше всяка сутрин да прибягвам в 7:30 ч. до ресторанта, за да си взема кафе. Доволна съм от обслужването на персонала, конкретно от г-н Василев в ресторанта и от проявената отзивчивост на спасителя от басейна.Единствено ме разочарова факта, че поредна година  с хавлии се запазват шезлонгите на плажа. Ново за децата от миналата година за нас е картинг пистата /ел., няма нищо общо с професионалната до Ралица Аква клуб/, непосредствено до терариума и огромните водни батути, разположени след Маритим. Определено ще посетим хотела отново, в случай, че не можем да посетим Лагуна Гардън. Пропуснах да отбележа, че мини аквапарка в Маритим си заслужава.

# 502
Може ли да споделите за морската вода, чиста ли е? Също имате ли обичайния вирус с разтройство и повръщане, с който се прибираме от Албена две години наред?
Нашата почивка е другата седмица.

# 503
Може ли да споделите за морската вода, чиста ли е? Също имате ли обичайния вирус с разтройство и повръщане, с който се прибираме от Албена две години наред?
Има щипалки и много рядко сини медузи. Тази година не ни забеляза вируса, може би е от вкусната храна на хотел "Малибу". На всяко хранене препичах филийки на скара. Задължително се хранехме със супа, варени картофи, таратор и месо на скара.

# 504
Нас не ни хвана вируса. Давам на децата пробиотик месец преди това.

# 505
  • София
За първи път мислим да посетим аквапарка в ралиците, че имаме повод, дете на 12 и дете на 7 - всички ли пързалки са подходящи за тях или не? Безопасни ли са?
Мерси!

# 506
Общата настилка в аквапарка става хлъзгава при контакт с мокри крака и децата бая падат. Затова, ако шляпат боси, - или бавно, или само по пътеките с по-специфичната настилка.
Иначе пързалките стават, да.

# 507
Всички - категорично не. Много зависи и от детето на 12 разбира се, колко е високо и колко е смело. Виж снимките в нета от аквапарка и някоя карта. Не е много богат. Моят син на 12 вече 2г подред няма желание да ходим. За възрастните, които не искат да се пускат по пързалките - има само един басейн, който е дълбок и става за плуване.
Относно безопасност - не мога да твърдя нищо за съоръженията, но около тях често е много хлъзгаво.

# 508
Синът ми ходи на аквапарка с деца от класа (16-17 годишни). Каза,че на няколко пъти засядали с поясите на пързалката и след тях се забивали следващите хора. Обяснението било,че помпите нещо не работели добре,нямало достатъчно налягане понякога. И други мои познати разказаха същото.

# 509
Да, в аквапарка все по нещо "точно сега не работи, но ще го оправят" - реката с вълните например. На следващия ден повтарят същото, защото естествено не помнят, че точно на вас са го казали вчера.

Общи условия

Активация на акаунт